MENÜ

Müftüoğlu turnuva hakkında konuştu

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu yıl 49'uncusu düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili, "Tur geçen yıl yaklaşık 130 ülkede yayınlanırken, bu yıl bunu 160'a çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Müftüoğlu turnuva hakkında konuştu

Alanya’dan başlayan ve İstanbul’da sona erecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu takip eden Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, turun, dünyada bisiklet sporu açısından çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı


Bisiklet turunun ülke tanıtımına da büyük katkı sağladığına işaret eden Müftüoğlu, "Tur geçen yıl yaklaşık 130 ülkede yayınlanırken, bu yıl bunu 160’a çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yani 160 ülkede tur canlı olarak, özet görüntüleri ve final programlarıyla yayınlanıyor. Bu da her yıl tura tanıtım, medya ve marka anlamında farklı bir boyut kazandırıyor" dedi.
Gittikleri bütün ilçelerde kaymakamların ve belediye başkanlarının kendilerine yardımcı olduğunu dile getiren Müftüoğlu, gelecek yıl 50’ncisi gerçekleştirilecek turun, bu katkılar sayesinde halkın daha fazla katılımıyla daha görkemli şekilde yapılacağını kaydetti.


"Futbolda nasıl faul varsa bisiklette de kaza var"
Müftüoğlu, yarışlarda meydana gelen kazaların yol şartlarıyla veya organizasyonla ilgisi bulunmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı


"Futbolda nasıl faul varsa bisiklette de kaza var. En son meydana gelen kaza geniş ve düz bir yolda oldu. Düz etaplarda grup finişleri yapılıyor. Son metrelerde kendilerine yer elde etmeye çalışan sporcular zaman zaman birbirlerine dokunuyor. Bazı zamanlar ise lastik patlaması sonucu kaza meydana geliyor. Son olayda da böyle bir durum söz konusu. Dünyanın her yerinde yarışlarda küçük ya da büyük kazalar meydana gelebiliyor."


Türkiye bisiklet tarihinin en başarılı dönemi
Türkiye’nin büyük bölümünde olduğu gibi tur güzergahındaki yolların da yenilenerek çok iyi duruma geldiğine değinen Müftüoğlu, buna Marmaris yolunu örnek gösterdi. 5 yıl önceki ile şimdiki haline bakıldığında yolun yarış için çok daha uygun hale geldiğini belirten Müftüoğlu, şöyle konuştu:


"Ekonomimizin dünyada belli bir yere ulaşmasıyla özellikle 2002’den beri yollarımız çok güzel oldu. Bu konuda hükümetin hakkını vermek gerekiyor. Daha önce tek şeritli yollarda kıvranarak yaptığımız yarışları şimdi çift şeritli yollarda yapıyoruz. Ayrıca yollar sıcak asfaltla kaplanmaya başladı. Bu lüksü bize yaşatan başta Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor."


Türkiye bisiklet tarihinin en başarılı döneminin son iki yıldır yaşandığına işaret eden Müftüoğlu, turun Elmalı etabında bir Türk sporcunun kürsüye çıktığını hatırlattı. Müftüoğlu, profesyonellerin yarıştığı bir turda elde edilen bu derecenin Türk bisiklet tarihinin en büyük başarısı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ