MENÜ

Bisiklette klasman atladık!

Dünya Bisiklet Birliği, 2024 takvimini açıkladı... 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında 59.kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ‘ProSeries’ kategorisine yükseltildi.

Bisiklette klasman atladık!

Türkiye’nin tanıtımında ve bisiklet spor-kültür gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için, Dünya Bisiklet Birliği’nden (UCI) beklenen haber geldi!.. UCI, 2024 takvimini açıklarken ayrıca, Tour of Türkiye’nin, World Tour organizasyonlarından sonra gelen UCI ProSeries kategorisinde (2.2) yer alacağını açıkladı. Aslında Dünya Bisiklet Birliği, elit erkekler yol bisikletinde ‘Dünya Turu’nun altında düzenlenen birçok yol yarışını aynı çatıda toplayarak ‘ProSeries’ statülü yarış takvimini 2020’de başlatmıştı. Ancak pandemi nedeniyle iptal edildi. O sezonun ardından da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 2.1 kategorisinde düzenlendi.

Haberin Devamı

TUR2023 OTORİTELERDEN TAM PUAN ALMIŞTI

Türkiye Biskilet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu önderliğinde, 2026’da yeniden ‘Dünya Turu’na çıkma hedefiyle yolan çıkan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun, deprem nedeniyle ekim ayına düzenlenen 58. organizasyonu kalitesiyle otoritelerden tam puan aldı. 8 gün, 8 etapta 1.235,1 km boyunca Alanya’dan Kemer’e, Kalkan’dan Fethiye’ye, Marmaris’ten Bodrum’a, Selçuk’tan Manisa ve İzmir’e ardından İstanbul-Sultanahmet’e kıtalararası parkur göz kamaştırdı, özellikle de tarihe geçen ‘Babadağ’ etabı herkesi çok etkiledi. Hakem değerlendirmeleri sonucunda da Tour of Türkiye, 2024 takviminde ProSeries statüsünde yer aldı. Yani World Tour organizasyonlarından sonra gelen UCI ProSeries kategorisinde dünyada 21 yarıştan biri olacak 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu; UCI WorldTeam, UCI ProTeam ve UCI Continental Team kategorilerinde 25 takıma ev sahipliği yapacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Öte yandan bisiklette bir güzel haber de Tour of İstanbul’dan geldi. Bu yıl ilk kez düzenlen Tour of İstanbul da ikinci yılında UCI 2.1 statüsüne yükseltildi.

Haberin Devamı

 

Bisiklette klasman atladık

YORUM YAZ