MENÜ

Antalya’da kraliçe etap zaferi Piganzoli’nin

Antalya Bisiklet Turu'nda Kraliçe etabı olarak da adlandırılan 133.4 kilometrelik Kemer-Tahtalı tırmanış etabını kürsüsünü İtalyanlar doldurdu. Polti Kometa Takımı‘nın 21 yaşındaki bisikletçisi Davide Piganzoli 3 saat 33 dakika 03 saniye ile kazandı.

Antalya’da kraliçe etap zaferi Piganzoli’nin

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından olan Antalya Bisiklet Turu’nun (Tour of Antalya) en zorlu günü geride kaldı. Kraliçe etabı olarak da adlandırılan 133.4 kilometrelik Kemer-Tahtalı tırmanış etabını kürsüsünü İtalyanlar doldurdu. Polti Kometa Takımı‘nın 21 yaşındaki bisikletçisi Davide Piganzoli 3 saat 33 dakika 03 saniye ile kazandı, 1.’lik kürsüsüne çıkarken aynı zamanda genel klasman liderini gösteren magenta mayoyu üzerine giydi. VF Group Bardiani CSF Faizane’den Alessandro Pinarello ikinci sırayı alırken, Bahrain Victorious’tan Edoardo Zambanini de üçüncülüğe ulaştı.

Haberin Devamı

En iyi sprintere verilen Diana Travel Sarı Mayo’yu Polti Kometa Giovanni Lonardi elde etti. En iyi tırmanışçıya verilen sponsorluğundaki Corendon Airlines Turuncu Mayo’yu Beykoz Belediye Spor’dan Natnael Berhane alırken Beyond Antalya klasman liderine verilen Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğundaki Yeşil Mayo’yu TDT-Unibet Takımından Axel Huens elde etti. Yedinci yılında beşinci kez düzenlenen Tour of Antalya, bugün koşulacak 183.9 kilometrelik Antalya-Antalya etabı ile sona erecek.

YORUM YAZ