MENÜ

Antalya Bisiklet Turu'nda yeni lider Lonardi

Antalya Bisiklet Turu’nun ikinci etabında genel klasman liderini gösteren Magenta mayo el değiştirdi. 141.9km’lik Demre-Antalya etabı sonrası finişi 3. sırada geçen Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi zirveye yerleşti.

Antalya Bisiklet Turu'nda yeni lider Lonardi

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından biri olan Antalya Bisiklet Turu (Tour of Antalya) 141,9km’lik Demre￾Antalya etabıyla devam etti. Tour Of Antalya’nın ikinci gününde koşulan 141.9 kilometrelik Demre-Antalya etabını Bahrain Victorious Takımı’ndan Matevz Govekar 3 saat 28 dakika 08 saniye ile kazandı. 2. kategori (1286m) bir tırmanışın yer aldığı etapta sporcular kısa sürede farklı havaşı koşullarını bir anda yaşandı! Demre’den güneşli bir havada start alan bisikletçiler, 90. km’deki zirveye yaklaşırken kar, sis ve yağmurla karşılaştı. Terengganu Takımı’ndan Anatoliy Budyak sislerin arasından en yüksek prim puanını alan isim oldu. Zirve tırmanışı sonrası inişe geçen pedallar, bu bölüme beklenenden hızlı geçti. Bitime 20km kala, kaçış grubuyla farkını 15 saniyeye düşüren peloton toplu bir finiş yaptı. Genel klasmanda liderin değiştiği Demre-Antalya etabını 1. sırada bitiren Bahrain-Victorious Takımı’nın 23 yaşındaki Sloven bisikletçisi Matevz Govekar olurken 2.’liği Bingoal takımından Kenneth Van Rody ve kendisine Magenta mayo getiren 3.’lüğü de Polti Kometa takımının İtalyan pedali Giovanni Lonardi elde etti.

Haberin Devamı

YARIŞTA BUGÜN KRALİÇE ETABI KOŞULACAK

Genel klasmanda böylece; Akra sponsorluğunda Magenta Mayo’nun yeni sahibi Lonardi (6:20:06) ilk sıraya yerleşirken, Demre-Antalya etabının 1.’si Govekar 2., Kennethy Van Rody de 3. sırada yer aldı. En iyi sprintere verilen Diana Travel Sarı Mayo’yu yine Giovanni Lonardi alırken, En iyi tırmanışçıya verilen sponsorluğundaki Corendon Airlines Turuncu Mayo ise Türk ekibi Beykoz Belediyesi Spor’dan Natnael Berhane’ye gitti. Beyond Antalya klasman liderine verilen Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğundaki Yeşil Mayo’yu ise Rembe Pro Cycling Team Sauerland Takımı’ndan Paul Wright kazandı. Tour Of Antalya’nın bugün kraliçe etabı olarak Kemer-Tahtalı tırmanış etabı koşulacak. 136.7 kilometrelik bu zorlu tırmanış etabında yokuşçular tüm hünerlerini ortaya koyacak ve etabı alan sporcu büyük ihtimalle yarışının kazananı olarak büyük bir mesafe katetmiş olacak.

Haberin Devamı

 

Antalya Bisiklet Turunda yeni lider Lonardi

YORUM YAZ