MENÜ

Bisiklet turu başladı!

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İstanbul'da startı verilen Prolog yarışıyla başladı.

Bisiklet turu başladı!

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 2008 yılından bu yana Fransa Bisiklet Turu standartlarında organize edilmesinin ardından, Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından 2. HC kategorisine yükseltilen turun, 5.8 kilometrelik Prolog etabı, Çatladıkapı'dan verilen startla başladı. Yarışta sporcular, Sirkeci'den dönüp, Ahırkapı'dan Sultanahmet Meydanı'na çıkacaklar.

Haberin Devamı

Turun startını Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İstanbul Valisi Muammer Güler, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Pat Mc Quad ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.

Start sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Muammer Güler, yarışla ilgili olarak şunları söyledi:

"İstanbul'un tanıtımı için çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Daha önce başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu uluslararası organizasyonlara bir yenisini daha ekledik. Tur sorunsuz bir şekilde başladı ve öyle de bitecek."

Ayrıca Yükseköğretim'e Geçiş Sınavı'nın (YGS) bugüne denk gelmesiyle ilgili olarak da konuşan Güler, "Bu konuyla ilgili ulaşım konusunda bazı sıkıntıların olacağı ifade edilmişti. Ancak şu anda hiçbir sorun yaşanmadığını söyleyebilirim. Yarışın yapıldığı alanda bulunan 11 okulda sınav gerçekleşecekti. Biz öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için tüm tedbirleri aldık. Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadı" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özak ise, starttan önce yaptığı kısa konuşmada, turun önemine, tanıtım ile turizme yapacağı katkıya değinerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün organizasyonun finaline katılacağını vurguladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, organizasyon için hazırlanan kitapçıkta yer alan yazısında, sporcular ve takımlara başarılar diledi.

Gül'in, yazısında şu ifadeler yer aldı: "Birçok ülke televizyonunda yer bulan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Türkiye'nin tanıtımına değerli katkıda bulunmaktadır. Ülkemizin tarihi, kültürel değerleri ve doğal güzellikleri arasında uzanan parkur, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, yerel ve uluslararası medya aracılığıyla izleyenlere görsel bir şölen yaşatacaktır. Sporun kardeşlik ve dostluk felsefesinin yarış vesilesiyle medeniyetlerin beşiği Anadolu'dan tüm dünyaya barış mesajları taşıyacağına inanıyorum. 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na, katılan tüm sporcular ve takımlara başarılı ve güzelliklerle dolu bir yarış diliyorum."

YORUM YAZ