MENÜ

Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu'na ceza

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'na Kamu İhale Kanunu'na aykırı davranması nedeniyle 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu'na ceza

Kurul, Müftüoğlu’nu, kulüplere yardım amaçlı bisiklet alımına ilişkin ihale yaparak, ihaleye konu bisikletleri teslim almadığı halde alınmış gibi belgeler düzenleyerek, firmaya ödeme yapması nedeniyle cezalandırdı.

SGM, konuyla ilgili Merkez Ceza Kurulu’nun aldığı 2 ve 1,5 aylık cezaları yeterli görmediği için 3 Kasım’da SGM Tahkim Kurulu’na başvurdu. Konuyu görüşen ve karara bağlayan kurul, başkanın 2 aylık hak mahrumiyeti cezasını değiştirerek, 6 aya çevirdi. Kurul ayrıca, Merkez Ceza Kurulu’nun verdiği 1,5 aylık cezayı ise onadı.

Tahkim Kurulu’nun aldığı karar 11 Aralık Cuma günü Emin Müftüoğlu’na posta yoluyla gönderildi. Başkan Müftüoğlu’nun karar eline ulaştıktan sonra 10 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun itirazı sonrasında karar değişmezse, statü gereği 3 ay ve üzerinde ceza aldığı için başkanlığı düşecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ