MENÜ

"Bir amatör takımın yemesi gereken goller yedik"

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 5-0 yenildikleri Medipol Başakşehir maçıyla ilgili, "Bir amatör takımın yemesi gereken goller yedik" derken, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, "Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıyız. Bir güzel hikayemiz var, bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Bir amatör takımın yemesi gereken goller yedik"

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 5-0 yenildikleri Medipol Başakşehir maçıyla ilgili, "Bir amatör takımın yemesi gereken goller yedik" derken, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, "Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıyız. Bir güzel hikayemiz var, bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Aytemiz Alanyaspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, karşılaşmanın ilk yarısında çok net pozisyonlar yakaladıklarını söyledi.

Pozisyonları gole çevirmeleri gerektiğini belirten Kalpar, "Bunları gole çevirmiş olsaydık, hakikaten çok avantajlı duruma geçerdik. Yine ilk yarıda yemiş olduğumuz bireysel hatalardan kaynaklı 1-0 yenik duruma düştük. Halbuki oyunun özellikle ilk yarısına baktığımızda galip gelmemiz gereken bir maç. İkinci yarının 50'li dakikalarında duran topla yediğimiz 2 ve 3'üncü goller. Böyle gol yediğin zaman, 3-0 mağlup duruma düştüğün zaman zaten oyun otomatikman bitiyor" dedi.

'NE SÖYLEYEBİLİRSİN?'

Adam markajında görevlendirdikleri oyuncunun görevini yeteri kadar yapamadığına değinen Hüseyin Kalpar, "Bu hatalardan dolayı yediğimiz gol bizi de rahatsız etti. Çünkü o kadar 18'in içerisinde rakibin göğsüne alıp rahatça vurdurabiliyorsak bu bizim bireysel hata ve yanlışımızdır. Bunu kabul etmek lazım. 3'üncü gol de öyle. Yine duran toplardan, yine aynı yerlerden. Bu kadar basit goller yememek gerekir. Bir amatör takımın yemesi gereken goller yedik. Yediğimiz 5'inci gol de yine duran toptan ama 2'nci ve 3'üncü golü yedikten sonra kendilerinden ister istemez iş kopuyor. Yine de ben oynanan oyunla alınan skoru ayrı ayrı değerlendirmek istiyorum. Oynanan oyun aslında çok kötü değil ama yediğimiz goller. 5-0 mağlup olan takımın hocası olarak ne söyleyebilirsin?" diye konuştu.

'BİREYSEL HATALAR VAR'

Yapılan bu hataları bir daha yapmama adına büyük çalışma içerisinde olacaklarını anlatan Kalpar, "Ben yine de takımıma ve camiamıza geçmiş olsun diyorum. Maçın hakkı 5-0 değil. Bireysel hatalardan, görev anlayışını tam manasıyla o anda yerine getiremediğimizden farklı şekilde mağlup olduk. Zaman zaman istisnai maçlar olabiliyor, bu maç da onlardan birisidir" dedi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise şöyle konuştu:

"Geçen yıl ligin 34'üncü haftasında, lig bittiğinde de söylemiştim bu maç saatleriyle ilgili; geçen hafta 13.30'da oynadık, haftanın en değerli maçı, bu hafta 16.00'da ve 30 derecede oynadık. Önümüzdeki hafta saat 13.00'da oynuyoruz. Sonra da 8 ve 7 saatlerinde. UEFA veya Şampiyonlar Ligi'nde maçların saatleri belli. Özellikle oyuncularımızı buna hazırlarken bioritm konusunda sıkıntılar oluyor. Gerçi insanların pek ilgisini çekmiyor. Magazin dikkatini çekiyor. 6'ncı hafta bitti, 3'üncü ara oluyor. Milli takıma da sahada magazinin konuşulmadığı, 2018'e giden bir milli takıma başarılar diliyorum."

'BOŞLUKLARI DEĞERLENDİRMEK ÖNEMLİYDİ'

Abdullah Avcı maçla ilgili ise, "Oyunun ilk 10 dakikasında, söylediğim sebeplerden dolayı havaya ve ısıya alışamadığımızdan dolayı Alanyaspor'un daha istekli başlaması ve öte yandan buldukları pozisyonlar vardı. Onları değerlendirseydiler maç daha farklı olabilirdi. 10'uncu dakikadan sonra plan topa sahip olmaktı ve bu süreyi artırmaktı. Rakibimiz adam odaklı oynadıkları için, bu alanların çıkacağını düşünüyorduk ve ilk gol de bu şekilde oldu. İkincisi duran top çalıştık. Rakibin merkezde yüksek oyuncuları olmasına rağmen vereceği boşlukları değerlendirmek önemliydi. İkinci yarı itibariyle hem skoru almak, milli takım arasına giderken liderliği kaybetmemek önemliydi" dedi.

'HİKAYEMİZİ ZENGİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Ligde 6 maç, 5 galibiyet ve 1 beraberliğe sahip olduklarını hatırlatan Avcı, "Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıyız. Bir güzel hikayemiz var bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz. Şu arayı hem biraz keyfini çıkararak, dinlenerek ve çalışarak geçireceğiz. Alanyaspor taraftarlarına, gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ