MENÜ

Bir Akigo klasiği! 1-2

Mustafa Akçay'ın ekibi, Ntibazonkiza ve Mehmet Akyüz'ün golleriyle gülerken, Süper Lig'deki 3. sezonuna da zaferle 'merhaba' dedi. 38 yıl sonra dev arenaya dönen Balkes'in ilk gecesi hüsranla bitti. Alanzinho'nun tek golü yetmedi.

Bir Akigo klasiği! 1-2

38 yıl aradan sonra Süper Lig’e merhaba diyen Balıkesir’de tribünlerin Passolig’in azizliğine uğradığı çok açıktı. Normal şartlarda ev sahibi tribünleri geçen sezon stadyumu tıka basa dolduruyordu. Balkes’te geçen sezonki ilk 11’den sadece İlhan Depe vardı. Oyuna hızlı başlayan Balıkesirspor, 6. dakikada Ntibazonkiza’nin golüyle yenik duruma düşünce demoralize oldu. Orta alanı çok rahat kullanan konuk ekip aradığı 2. golü bir türlü bulamadı bu dakikalarda. 22’de Gekas ile tehlikeli bir pozisyon yaratan Ege ekibi, kaleci Zeki’yi avlayamadı. 36’da hiç beklenmedik bir anda ev sahibi skoru eşitledi. İlhan’ın sağ kanattan açtığı ortayı, Alanzinho müthiş bir vuruşla gole çevirdi: 1-1. Brezilyalı kendisine Trabzonspor’da şans vermeyen Mustafa Akçay’a iyi bilenmişti.

Haberin Devamı

Transfer şart...

İkinci 45’te yine atak olan, yine pozisyon bulan taraf Akhisar’dı. 77’de oyuna sonradan giren Mehmet Akyüz, uzun topta savunmanın hatasını affetmedi, çok temiz bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Ev sahibi sezonun ilk maçında biraz heyecan biraz da yeni takım olmanın verdiği rehavete kapıldı. Kanatlara ve orta sahaya takviye yapmalı Balıkesir. Akhisar lige hazır. Tecrübesiyle 3 puanı aldılar.

Tunç Kayacı

Maçtan notlar

Balıkesirspor'un önemli transferlerinden Ronald Vargas, sabah yapılan ter idmanında sakatlandı. Geri pas yapmak isterken acı içinde yerde kalan Venezuelalı futbolcunun sağ baldırında ikinci derece yırtık tespit edildi. Vargas'ın en az 3 hafta takımdan ayrı kalacağı öğrenilirken, Teknik Direktör İsmail Ertekin, bu oyuncunun yerine İlhan'a forma verdi. Geçen sezon 1. Lig'de şampiyon olan kadrodan İlhan'la birlikte Uğur, Aykut ve Keremcan Süper Lig'in ilk maçında forma giydi.

Haberin Devamı

Zorlu randevu öncesi bir şanssızlık da Akhisar cephesinde yaşandı. Yeşil-siyahlı ekibin tecrübeli file bekçisi Oğuz Dağlaroğlu ısınırken sakatlandı. Yapılan kontrollerde doktorların oynamasında sakınca gördüğü usta eldiven ilk 11'deki yerini Emrah'a bırakıp yedek soyundu. Konuk ekipte Zokora'yı son anda kadroya alıp kulübede oturtan Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, Bruno ve Çağlar'ı da yedek soyundurdu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Balıkesirspor'un Süper Lig'deki ilk karşılaşmasını izlemek üzere Atatürk Stadı'ndaydı. Terim'in A Milli Takım'daki Akhisarlı oyuncular Bilal ve Uğur'un yanı sıra kadroda düşündüğü bazı isimleri izlemeye geldiği bildirildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel ve Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz da protokol tribünündeydi. Balıkesirspor - Akhisar Belediyespor maçı öncesi dostluk ön plandaydı. Onkolikler sahaya çıkan konuk takımı, 'Akhisar evine hoşgeldin' tezahüratıyla karşıladı. Onkolikler, daha sonra 'Akhisar sen bizim kardeşimizsin' diye tezahürat yaptı. Onkoliklerin dostça yaklışımı kale arkasındaki Akigolar tarafından alkışlarla karşılandı. İki taraftar grubu maç boyunca dostça tezahüratlar yaptı.

Haberin Devamı

Balıkesirspor yönetimi yeni sezon öncesi 13 bin Passolig kartı ve 5 bin 300 kombine bilet satıldığını açıklamasına rağmen kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig'deki ilk maçında tribünler boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 6 bin futbolsever izledi. Göğüs reklamı için yapılan görüşmelerden sonuç alamayan Balıkesirspor sahaya klasik kırmızı formasıyla çıktı. İki takımın da formalarında göğüs reklamı bulunmaması dikkat çekti.

YORUM YAZ