MENÜ

Bir acı haber daha

Sezon başında “Oynayamaz” raporu verildi. Ankaragücü gerekeni yapıp, De Nigris'i uyardı. Ancak Meksikalı, inadının ve Yunanlılar'ın sorumsuzluğunun kurbanı oldu. AB üyesi Komşu, futbolcunun rahatsızlığını görmezden geldi, 31 yaşındaki golcü hayata göz yumdu.

Bir acı haber daha

Alman kaleci Enke’nin intiharıyla sarsılan spor kamuoyu, ikinci bir şok yaşadı... Türkiye’de Gaziantep, Ankaraspor ve Ankaragücü formaları giyen De Nigris, hayatını kaybetti. Gece yarısı kalp krizi geçiren ve yaşamını yitiren Meksikalı golcünün ölümü, göz göre göre bir ihmal olduğunu ortaya çıkardı. Çünkü Türkiye’de bu sezon öncesi yapılan sağlık kontrollerinde, “Futbolcunun hayati tehlikesi var oynayamaz” raporu verilmişti. Ankaragücü de futbolcusunu uyarıp, Futbol Federasyonu’na da şu yazıyı gönderdi: “30 yaş üstündeki futbolcu böyle bir sorunla ani ölüm riski taşıyor. Hayati tehlikesi vardır futbol oynayamaz.”

Tümer Metin’in takım arkadaşı
De Nigris’in oynamak için tüm ısrarlarına rağmen Başkent ekibinin karşı çıktığı ifade edilirken, bu futbolcu daha sonra bedelsiz olarak Yunanistan’ın Larissa kulübünün yolunu tuttu. Avrupa Birliği üyesi komşu Yunanistan; De Nigris’in Türkiye’den aldığı oynamaz raporunu es geçti. Sezon başından bu yana Larissa’da forma giyen yıldız oyuncu, hem inadının hem de kulübünün sorumsuzluğunun kurbanı oldu. Yunan kulübünün dün yaptığı açıklama ise şaşkınlık vericiydi: “Çok farklı ülkelerde oynadı. Ancak bugüne kadar sağlık kontrolüyle ilgili bilgisi elimize gelmedi. Sağlık sorunu yoktu.” Bu arada, Larissa’da forma giyen milli oyuncumuz Tümer Metin de, Nigris’in ölümünün ardından büyük şok yaşadı.

DE NIGRIS'İN FENERBAHÇE'YE ATTIĞI GOL...

Haberin Devamı

Antonio de Nigris’in Türkiye’deki kariyeri

Süper Lig
Sezon Takım Maç Gol Asist
2006-2007 Gaziantepspor 24 3 3
2007-2008 Ankara B.B. 16 6 3
Gaziantepspor 15 8 1
2008-2009 Ankara B.B. 9 1 1
MKE Ankaragücü 14 2 0
3 sezonda 78 20 8
Türkiye Kupası
Maç Gol Asist
12 7 1

YORUM YAZ