MENÜ

'Bilseydim İstiklal Marşı'nı okurdum'

Stattaki atmosferden çok etkilendiğini vurgulayan Arjen Robben, “Türkler'in milli marşı okunurken, tüylerim diken diken oldu. Bilseydim, seve seve okurdum. Çünkü çok duygulandım” yorumunu yaptı

'Bilseydim İstiklal Marşı'nı okurdum'

Şükrü Saracoğlu’ndaki mücadelede Hollanda’nın, A Milli Takımımız’ı 2-0 mağlup etmesinde en büyük pay sahibi olan isimlerin başında gelen Arjen Robben, karşılaşmadaki atmosferden çok etkilendiğini söyledi. Hollandalı basın mensuplarının maçtan sonra sorularını yanıtlayan Robben, özellikle Türkler’in İstiklal Marşı’nı okumasından çok etkilendiğini belirterek sözlerine başladı. Portakallar adına ikinci golü atan Robben, “Milli marşı okurken statta inanılmaz bir atmosfer oluştu. Tüylerim diken diken oldu. Kendi kendime, ‘Bu Türkler, ülkelerini ne kadar çok seviyor’ dedim. Benim için hayatımdaki en önemli tecrübelerden biri oldu” açıklamasını yaptı. Robben, bir gazetecinin, “Ne yani, bilseydin milli marşı söyler miydin?” sorusuna da, “Tabii ki seve seve söylerdim. Çünkü çok duygulandım” cevabını verdi.

Kuyt ve Sneijder’in yeri garanti gibi!


Türkiye’nin, turnuva dışında kalmasına çok üzüldüğünü belirten Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise “Daha önce söylemiştim. Biz size kaybetmeyiz, siz kazanmalısınız demiştim. Bu fırsatları yakaladınız ama atamadınız. Eğer Türkiye finallerde olsaydı, kesinlikle kupaya büyük renk katardı” dedi. Bu arada teknik direktör Louis van Gaal’in, yaşadıkları inişli-çıkışlı performans sorunlarına rağmen hem Kuyt’ı, hem de Galatasaray’ı Wesley Sneijder’i Dünya Kupası kadrosuna alma ihtimalinin, çok daha güçlendiği konuşuluyor.

Bizimkiler dert yanmış!

“Karşılaşmadan 1 gün önce 2 saatlik çok ağır bir idman yaptık. Stadın da zemini ağır olunca, yorgun düştük...”

Mücadele sonrasında bazı Türk oyuncuların, Hollandalı futbolculara dert yandığı öğrenildi. Ay-Yıldızlılar’ın bazı isimlerinin, rakip takım oyuncularına, “Karşılaşmadan 1 gün önce 2 saatlik çok ağır bir idman yaptık. Zaten Şükrü Saracoğlu Stadı’nın zemini de ağır. Bir de bu idman sebebiyle yorgun düştük” ifadelerini kullandıkları belirtildi. Öte yandan Hollanda ise karşılaşma öncesi son çalışmasını sadece 50 dakika yapmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ