MENÜ

Bilica geyikleri!

Her derbiden sonra yaşanan internet geyiklerinin başrolünde bu kez Bilica vardı. Penaltı noktasını deşen Brezilyalı hakkında yapılan esprilerden bazıları şöyle:

Bilica geyikleri!

- Bilica kendisine ‘kazma’ diyenlere en güzel cevabı, penaltı noktasını kazarak verdi.

Haberin Devamı

- Bilica’nın sözleşmesi uzatılmış, peşin 250 bin Euro, artı kazı
başına 25 bin.

- Yanlış yeri kazıyor bu adam, Marmaray Kadıköy’den değil, Üsküdar’dan geçiyor.

- Bilica, futbolu bıraktıktan sonra İGDAŞ’ta kazı ekibine girsin.

- Aranan petrol Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bulunmuştur.

- İSKİ, Bilica tarafından Şükrü Saracoğlu’nda başlatılan kazı çalışmalarının sezon sonuna kadar devam edeceğini bildirerek vatandaşları olası kesintilere karşı uyardı.

Benzer hareketi Torres de yapmıştı
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Bilica’nın, Bobo’nun penaltısı öncesi topun atılacağı noktayı ayağı ile eşelemesi gündeme bomba gibi oturdu. Bilica’nın yaptığı bu hareketin bir benzerini ise Manchester United-Liverpool karşılaşmasında Fernando Torres yapmıştı. United’da Rooney, skor 1-1’ken penaltıyı atmaya giderken Torres, ayağıyla penaltı noktasını bozdu. Rooney’nin vuruşunu kaleci Reina kurtardı, ama dönen topu İngiliz futbolcu tekrar filelerle buluşturdu. United 2-1 kazandıkları maçtan sonra Torres’in ceza alması için şikayette bulundu. Ancak maçta pozisyonu görmediği için hakem tarafından cezalandırılmayan Torres için Federasyon, “Bu bir hakem hatasıdır. Torres’e sarı kart verilmesi gerekiyordu. Maç içinde gelişen bir olay” ifadesini kullanmıştı.

Mini Yorum

Haberin Devamı

Kural hatası yok tekrar edilmez
Bu bir kural hatası değil... Kuralda, ‘Bir oyuncu eğer oyun sahasında araç ve gereçlere zarar verirse, sportmenlik dışı hareketten dolayı sarı kart gösterilmeli’ yazar. Fenerbahçeli Bilica’nın da yaptığı sportmenlik dışı hareket olduğu için sarı kartla cezalandırılması gerekirdi. Cezalandırılmamış olsa dahi, bu bir hakem hatasına girer. Dolayısıyla kural hatası olabilmesi için, oyun sahasındaki araç gereçlerin, bunun içerisinde top da dahil, (kale direkleri, bayrak direkleri, zemini sınırlayan çizgilerde) eğer bir değişim yapıldığı tespit edilirse, o zaman kural hatasına girer ki, Fenerbahçe-Beşiktaş olayında dolayısıyla böyle bir durum söz konusu değil. Bu nedenledir ki bu yaşanan bir kural hatası olmadığından, sadece Bilica’nın oyun sahasına vermiş olduğu tahribattan dolayı cezalandırılması gerekir.

Haberin Devamı

Serdar Tatlı

YORUM YAZ