MENÜ

Bilardo süper ligini kurmak istiyorlar

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Bilardo Süper 1. Ligi'ni 2016 yılında başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Bilardo süper ligini kurmak istiyorlar

Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından yeni yönetimle bilardo sporunu üst noktalara taşımak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’de en fazla oynanan ilk 5 spor dalından birinin bilardo olmasına rağmen hala bilardoyu "kahvehane sporu" olarak düşünenlerin olduğunu ifade eden Ercan, yeni süreçte bu algıyı değiştireceklerini vurguladı.

Öncelikle lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Ercan, şunları söyledi:
"Türkiye’de 21 yıllık federasyonumuzun 20 bin lisanslı sporcusu var ancak bu rakamın çok azı aktif durumda. Biz bu rakamı 5 yıl içinde kademeli olarak 100 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var. Bilardo Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle okullarda bilardo dersi projesini hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle gençlerle bu sporu tabana yaymamız lazım. Bu olayı gerçekleştirirsek bilardo sporunun yolu çok açılacaktır. Yıllardır bilardo sporu yeterince kamuoyuna anlatılamamış. Bu konuda özellikle görsel medyadan çok yararlanmamız gerekiyor. Türkiye ve dünya şampiyonalarının yarı final ve final maçlarını mutlaka televizyon kanallarında canlı olarak yayınlatmayı düşünüyoruz."

Haberin Devamı

En önemli hedeflerinin ise Türkiye’de ilk kez profesyonel bilardo ligi kurmak olduğunun altını çizen Ercan, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük kulüplerin de yer alacağı Bilardo Süper 1. Ligi’ni kurmak istiyoruz. En az 8 takımdan oluşacak lig hem reklam hem de sponsorluk anlamında federasyona maddi yönden ciddi katkı sağlayacak. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak Bilardo Süper 1. Ligi’ni 2016 yılında başlatmayı düşünüyoruz. Ayrıca bölge şampiyonaları düzenleyeceğiz. Türkiye’yi bu konuda 7 bölgeye ayıracağız. Her bölgede bir genel koordinatör olacak. Bu koordinatörler hem rapor verecek hem de o bölgenin bilardo sporunda canlanması konusunda bize yardımcı olacak. Dolayısıyla bu turnuvalarda dereceye girecek sporcularımızı Türkiye şampiyonasına taşıyarak hem rekabeti hem de bilardonun kalitesini arttırmayı hedefliyoruz."

"Türkiye bilardoda dünyada söz sahibi"

Türkiye’nin bilardo sporunda dünyada söz sahibi olduğunu ifade eden Ercan, şunları dile getirdi:
"Dünyanın şu anda bir numarası Kore. Biz Kore’den sonra geliyoruz. Kore’de bilardo milli spor haline gelmiş. Kore modelini inceleyeceğiz. Dünya klasmanında şu anda 5 oyuncumuz var. Bu oyuncular dünyada ilk 12 içinde yer alıyor. Gönül ister ki en az ilk 3’te bir oyuncumuz yer alsın. Türkiye ve dünya çapında söz sahibi olmuş bir Semih Saygıner var. Ancak Türkiye ve dünya şampiyonu olmuş 5 bilardocumuz daha var. Amacımız bu konuda medyayı çok iyi kullanarak bilardo sporunu ve sporcularımızı çok daha iyi anlatmak. Bilardo sporunda alt yapımız iyi değil, inanılmaz eksiklerimiz var. Bir Türkiye şampiyonasına 500 oyuncu katılırken, gençler şampiyonasına 20 civarında oyuncu katılıyor. Aralarında büyük uçurum var. Bu tür sorunları çözmeye çalışacağız."

Haberin Devamı

Bilardo oyuncularının mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Ercan, "Bilardo sporcusu çok üst düzeyde ve dünya çapında değilse bu spordan para kazanması mümkün değil ancak yapacağımız hamlelerle Türkiye’de ilk 64’e giren sporcunun en azından gerek antrenörlük boyutunda gerekse kazandığı ödüller boyutunda hayatını idame ettirecek bir gelirinin olmasını sağlamak zorundayız" dedi.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ