MENÜ

Beşiktaş'tan Lille'e transfer olan Burak Yılmaz'ın başarı öyküsü!

Beşiktaş'a veda eden ve Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille kulübüne transfer olmaya hazırlanan Burak Yılmaz, transfer gündeminin en çok konuşulan isimlerinden oldu. Gerçekleştirilen son idmanda teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla vedalaşan tecrübeli ismin Lille'de göstereceği performans merakla bekleniyor. Peki Burak Yılmaz Süper Lig'de neler yaptı? Tüm detaylar haberimizde!

Beşiktaş'tan Lille Kulübü'ne transfer olmaya hazırlanan Burak Yılmaz, gerçekleştirilen son antrenmanda teknik heyet ve arkadaşlarıyla vedalaştı. 35 yaşındaki tecrübeli golcünün Fransa'da neler yapacağı ise merak konusu oldu. Biz de Burak Yılmaz'ın Süper Lig kariyerini sizler için derledik.

Haberin Devamı
  • Antalyaspor altyapısından yetişen ve 2006 yılında 1 milyon euro karşılığında Beşiktaş'a transfer olan Burak Yılmaz, o sezon çıktığı 30 maçta 5 gol atarak istenileni verememişti.
  • 2007-2008 sezonunun devre arasında Manisaspor'a transfer olan Burak Yılmaz, her iki takımda çıktığı 25 karşılaşmada 10 gol kaydetmişti.
  • 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe 'nin yolunu tutan Burak Yılmaz, Sarı - Lacivertli ekipte geçirdiği 1 sezonda sadece 6 maça çıktı, gol kaydedemedi. Burak Yılmaz bir sonraki sezon Eskişehirspor’a kiralandı.
  • Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor, Burak Yılmaz'ı kadrosuna kattı. Burak, burada kariyer rekorunu kırdı ve çıktığı 30 maçta 19 gol atıp, 2 asist yaptı.
  • Milli golcü bu rekoru biraz daha geliştirdi ve bir sonraki sezon 34 maçta 33 gol attı ve 6 asist yaptı. Burak Yılmaz o sezon gol kralı olmuştu.
  • Burak Yılmaz, 2012 yılında 7 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray 'a transfer olarak 4 büyüklerde oynayan futbolcular listesine girdi. İlk senesinde çıktığı 30 maçta 24 gol atarak yine gol kralı olan Burak Yılmaz toplamda 105 maça çıkıp 75 gol atarken 19 da asist yaptı.
  • 2015 -16 sezonunun devre arasında 8 milyon euro bonservis bedeliyle Çin'in Beijing Guoan takımına gitti. Golcü futbolcu Çin'deki macerasını tamamladı ve yeniden Trabzonspor'a imza attı. İlk yılda 25 karşılaşmada görev alan Burak Yılmaz, 23 gol atarak adından söz ettirdi.
  • 2019 yılının Ocak ayında ilk transfer olduğu takım olan Beşiktaş'la yollarını yeniden kesişti. Burak Yılmaz ilk yarısını Trabzonspor ikinci yarısını Beşiktaş'ta geçirdiği 2018-19 sezonunda 22 maçta 16 gol atıp 2 asist yaptı.
  • Milli golcü 2019-2020 sezonunda siyah beyazlı forma ile 25 maça çıktı ve 13 gol 8 asistle takımına katkıda bulundu. 35 yaşındaki Burak'ın Lille'deki performansı merakla bekleniyor.
YORUM YAZ