MENÜ

Beşiktaş'ta ikinci Pedro Franco vakası

Daha önce Önder Özen tarafından ‘geleceğin stoperi’ olarak transfer ettirilen Pedro Franco gibi Enzo Roco da hayal kırıklığı yarattı. Umut Güner’in aldırdığı ve 1.4 milyon Euro’luk garanti ücreti olan Roco, ligde sadece 239 dakika oynadı.

Beşiktaş'ta ikinci Pedro Franco vakası

Beşiktaş’ta ikinci Franco sendromu yaşanıyor... 2013’te Önder Özen’in sportif direktörlük yaptığı dönemde 2.4 milyon Euro bonservis ödenerek Kolombiya kulübü Millonarios’tan kadroya katılan ve ‘geleceğin stoperi’ olarak lanse edilen Franco, sınıfta kalmıştı. 5 yıl kaldığı Siyah-Beyazlılar’da 1.Lig ekibi Boluspor dahil olmak üzere pek çok kulübe kiralanan ve başka takımlara gitmesine rağmen yıllarca ücretinin önemli bir bölümü Beşiktaş tarafından ödenen Franco’nun ardından, Enzo Roco da ilk sezonunda hayal kırıklığı yarattı. Transfer komitesinin başındaki Umut Güner tarafından bonservis bedeli verilmeden transfer edilen Roco, 31 haftalık lig periyodunda 6 maça çıktı ve sadece 239 dakika sahada kaldı.

Haberin Devamı

Roco bedavaya geldi

Son olarak 24. haftadaki Kayseri maçında 30 dakika süre alan Roco’nun, Beşiktaş ile 2 yıl daha sözleşmesi var. Bonservis verilmemesi Franco transferine göre daha kabul edilebilir gözükse de, Roco’nun 1.4 milyon Euro’luk (9.5 milyon TL) garanti ücretinin bulunması yönetimi kara kara düşündürüyor. Üstelik bu rakam son senede 1.5 milyon Euro’ya çıkıyor.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ