MENÜ

Beşiktaş'ta hazırlıklar sürüyor

2012-2013 sezonu hazırlıklarını Avusturya'nın Bad Kleinkirchheim bölgesinde gerçekleştiren Beşiktaş, kampın 10. gününü bugün akşam saatlerinde yaptığı antrenman ile tamamladı.

Beşiktaş'ta hazırlıklar sürüyor

Teknik direktör Samet Aybaba yönetimindeki Bad Kleinkirchheim Sport Arena'da gerçekleştirilen antrenmana tedavisi süren Veli Kavlak, Muhammed Demirci ve Hasan Türk katılmadı.

Takımdan ayrı koşu yapan Veli'nin yarın tedavisinin tamamlanacağı açıklandı. Dün yağan sağanak yağmur nedeni ile ağılaşan sahada yapılan çift kale maç sırasında sakatlanan Muhammed'in sol ayak bileğinde ağrısı olduğu belirtilirken, Hasan'ın ise sağ arka adalesinde gerginlik olduğu kaydedildi.

ANTRENMANDA TOP KAPMA YARIŞI

Koşu çalışmalarıyle başlayan antrenman, top kapma oyunu ile devam etti. Oyuncuları 4 gruba ayıran kondisyonerler Eren Şafak ve Ersin Aka, futbolculardan santra noktasında bulunan topları kapmalarını istediler. Bir dakika süren top kapma yarışı sonunda en fazla topa sahip olan grup birinci oldu. Antrenman çift kale maç ile sona erdi. Oldukça sert geçen çift kale maçın son bölümünde sağ üst adalesinde sertleşme yaşanan Fernandes çalışmayı yarıda bıraktı.

10 GÜNÜN ARDINDAN

5 Temmuz'da başlayan hazırlık kampının ilk 10 günü sonrası Uğur Boral ve Sivok Beşiktaş ile mukavele imzalarken, Quaresma, Simao, Ernst ve Alves kamp kadrosuna dahil edilmediler. Yıllık ücretinde indirime gitmeyi kabul eden Holosko ise 18 Temmuz'da hazırlıklara dahil olacak. Öte yandan yabancı kaleci transferinde Kolombiyalı David Ospina'yı kadrosuna katmaya çalışan futbol komitesi, Nice Kulübü ile anlaşamadığı için bu transferde henüz sonuca ulaşamadı.

İLK 10 GÜNÜN ÖZETİ: GENÇ OYUNCULARIN 'VAROLUŞ' MÜCADELEDİSİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Teknik direktör Samet Aybaba'nın kamp kadrosuna dahil ettiği 13 genç oyuncu ise tam anlamı ile bir varoluş mücadelesi veriyorlar. Yeni sezonda A takım kadrosunda kalmak için yoğun çaba harcayan genç futbolculardan Muhammed Demirci, Hasan Türk, Ümit Karaal, Kadir Arı, Mertcan Aktaş ve Erkan Kaş 10 gün sonunda performansları ile dikkat çektiler. Geçen sezon A takım kadrosunda yer alan Burak Kaplan ve Atınç Nukan'ın ise gelecek sezon sık sık ilk 11'de yer almaları sürpriz olmaz. Her iki oyuncu da olumlu performansları ile teknik heyetin beğenisini kazandılar. Yeni transferlerden Oğuzhan Özyakup yeteneğini ile fark yaratan oyuncu oldu. Sakin ve hızlı oyun yapısı ile yeni sezonda Beşiktaş'ın orta sahasının değişmezlerinden biri olabilir. Uğur Boral yeni takımına uyum sağlama sürecine devam ederken, Hilbert ile birlikte kampın ikinci yabancı oyuncusu olan Fernandes tecrübesi ile genç oyunculara örnek oluyor.

KAMPIN İLK HAZIRLIK MAÇI 16 TEMMUZ'DA

Beşiktaş yarın yapacağı iki antrenman ile hazırlıklarını sürdürecek. Siyah Beyazlılar 16 Temmuz Çarşamba günü ise kampın ilk hazırlık maçında Avusturya amatör ligi takımlarından SK Austria Klagenfurt ile Klagenfurt Stadı'nda karşılaşacak.

ÖVÜNÇ ÖZDEM - BAD KLEINKIRCHHEIM / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ