MENÜ

Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği maçı öncesi son dakika gelişmeleri!

Beşiktaş, Süper Lig’in 17. Haftasında evinde Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Vodafone Park’ta 2019 yılının son karşılaşması oynanacakken mücadele saat 20:30’da başlayacak ve hakem Fırat Aydunus müsabakada düdük çalacak.

Süper Lig Cemil Usta sezonunda ilk yarının son karşılaşmaları bu hafta oynanacak 9 mücadeleyle yaşanacak. 17. Haftanın ilk karşılaşmasında Beşiktaş evinde Gençlerbirliğini konuk edecek. 16. Haftada derbide Fenerbahçe’ye mağlup olan ve ligdeki son 2 maçını kaybeden moralsiz Beşiktaş 27 puanla 5. Sırada yer alıyor. Hamza Hamzaoğlu’nu göreve getirdikten sonra çıkış yakalayan Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise18 puanla 13. Sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Maç öncesi Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz, Douglas, Burak Yılmaz ve Enzo Roco bu maçta forma giyemeyecek. Siyah beyazlılarda Lens’in ise kart cezası bulunuyor. Gençlerbirliği’nde ise eksikler bir hayli fazla. Ahmet, Sio, Halil İbrahim sakatlıkları nedeniyle İsttanbul’a götürülmezken, Berat, Stancu ve Fabirico’nun kart cezası bulunuyor.

Beşiktaş ve Gençlerbirliği bugüne kadar ligde toplam 90 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçların 51’ini Beşiktaş kazanırken 31 maç beraberlikle bitti, 8 maç ise Gençlerbirliği’nin üstünlüğüyle sona erdi. Beşiktaş bu maçlarda toplam 143 gol atarken, 62 kez de kalesinde gol gördü.

Siyah beyazlı ekip bugüne kadar 45 kez Gençlerbirliği’ni evinde ağırladı. Bu maçların 30’unda Beşiktaş rakibini mağlup ederken yalnızca 1 maçta Ankara temsilcisine mağlup oldu. Evinde rakibine toplam 80 gol atan kara kartallar, 24 golü de kalesinde gördü.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’ne İstanbul’da en son 2000-2001 sezonunun 15. Haftasında 3-0’lık sonuçla mağlup olan Beşiktaş o maçtan itibaren evinde oynadığı 16 karşılaşmada rakibine yenilmedi.

Haber: Nihat Uzel

İstatistik: Aslıhan Çil

YORUM YAZ