MENÜ

Beşiktaş'ta Ersan'ın yerine 19'luk stoper

Beşiktaş Yönetimi, önümüzdeki yıllarda kadroda yer almaları planlanan dört stoperi belirledi. Siyah-beyazlılar; Marcelo, Alexis ve Rhodolfo'nun yanına sezon sonunda Altınordu'nun 19 yaşındaki savunmacısı Çağlar'ı ekleyecek. Ara transferde kiralık gönderilen Pedro Franco ve Milosevic ise gelecek yılın kadrosunda düşünülmüyor. Bu oyuncular ciddi alıcıları çıkması halinde satılacak.

Beşiktaş'ta Ersan'ın yerine 19'luk stoper

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; stoperleri sezon başından bu yana sürekli gündem olan Beşiktaş, savunmasının merkezini sağlamak almak için şimdiden gelecek yılların planlarını yapmaya başladı.

Atınç Nukan’ı sezon başında Red Bull Leipzig’e gönderen Kartal, Ersan Gülüm’ü kısa süre önce Çin ekibi Hebei China Fortune’a satarken, Pedro Franco ile Alexander Milosevic’i kiralık yollamıştı. Alexis’i bonservisiyle kadrosuna katan siyah-beyazlı kulüp son olarak Marcelo’yu da sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine bağlamıştı.

Siyah-beyazlıların, Ersan Gülüm’ün boşluğunu Altınordu’da forma giyen 19 yaşındaki Çağlar Söyüncü ile doldurmaya karar verdiği belirlendi. 1.87 boyundaki başarılı stoperi sezon sonunda kadrosuna katarak geleceğe yatırım yapmak isteyen Beşiktaş Yönetimi, kiralık verilen Pedro Franco ve Milosevic’le ise ciddi talipleri çıkması halinde yollarını ayıracak. Yönetimin iki oyuncuyu da satmayı planladığı, son kararın teknik heyetle yapılacak değerlendirmenin ardından verileceği aktarıldı.

Siyah-beyazlı yönetimin önümüzdeki yıllarda stoper bölgesinde Rhodolfo, Marcelo, Alexis ve Çağlar’ın yer almasını istediği ve bu plan doğrultusunda ciddi adımlar atıldığı vurgulandı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Çağlar için, “mutlaka alınsın” raporu verdiği, siyah-beyazlı idarecilerin ise “Çağlar’ı alırsak 10 sene stoper sıkıntısı çekmeyiz. Alexis ve Marcelo da üst düzey savunmacılar. Ayrıca yeni sezonda Rhodolfo da iyileşmiş olacak. Bu sezon şampiyon olursak seneye daha da güçlü bir savunma hattına kavuşacağız” diye konuştukları ifade edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ