MENÜ

Beşiktaş'ta Aboubakar'dan büyük fedakarlık

Aboubakar, annesinin vefatı nedeniyle gittiği ülkesinden dönüp sadece bir idmana çıktı. Kamerunlu’nun Rize karşısında yedek soyunması beklerken hocasına, “Oynat beni” dedi ve 11’de görev aldı

Beşiktaş'ta Aboubakar'dan büyük fedakarlık

Vincent Aboubakar, annesi vefat ettiği için ülkesi Kamerun’a gitmişti. Yıldız futbolcu bu nedenle Sivasspor ve Kayserispor maçlarında takımdaki yerini alamadı. Aboubakar, Kamerun’dan döndükten sonra sadece bir idmana çıkabildi ve bireysel çalıştı. Sergen Yalçın bu nedenle öğrencisini Çaykur Rizespor maçında kulübede oturtmayı planlıyordu. Ancak kadrolar açıklandığında 28 yaşındaki forvetin ilk 11’de olduğu görüldü. Sergen Yalçın, maçtan önce verdiği demeçte bu kararının nedenini, “Aboubakar maçtan önce kendini iyi hissettiğini, oynamak istediğini söyledi” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Asistini yaptı

Kamerunlu futbolcu, idman eksiği ve yol yorgunu olmasına rağmen takımın en iyilerinden biriydi. Aboubakar, hareketli oyunuyla adeta Rize defansını dağıttı. Yıldız forvet, gol yollarında belki şanssızdı ancak Oğuzhan’a asist yaparak mücadeleyi skor katkısıyla tamamlamayı başardı. Sergen Yalçın, 90 dakikanın ardından öğrencisini özel olarak kutladı.

YORUM YAZ