MENÜ

Beşiktaş'ın şansı Ajax'a karşı tutmuyor! 6 maç, 6 mağlubiyet

Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. haftasında Ajax'a 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Hollanda ekibi ile Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya geldiği maçta şanssızlığını kıramadı, güçlü rakibine 6. defa yenildi.

Beşiktaş'ın şansı Ajax'a karşı tutmuyor! 6 maç, 6 mağlubiyet

Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta maçında Ajax'ı konuk eden Beşiktaş, 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Ajax ile Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya gelen Siyah Beyazlılar, rakibine 6. defa yenildi. İlk olarak 1966-1967 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax'ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul'daki rövanşı da 2-1 kaybetti.

Haberin Devamı

Beşiktaş, UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda Ajax ile 1993-1994 sezonunda bir kez daha eşleşti. İkinci tur ilk maçında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, evindeki mücadeleyi 4-0 yitirdi.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Beşiktaş, evindeki karşılaşmada ise rakibine 2-1 yenildi. Siyah-beyazlı ekibin Hollanda ekiplerine karşı şanssızlığı da sürdü.

Bu ülke temsilcilerinden sadece Feyenoord'a 2 kez üstünlük kurabilen Beşiktaş, 10. maçta yedinci yenilgisini yaşadı.

"Kara Kartallar", Hollanda ekipleriyle oynadığı bir maçı ise berabere tamamladı. (AA)

YORUM YAZ