MENÜ

Beşiktaş'ın devre arası transfer pişmanlıkları!

Beşiktaş için bu transfer dönemi nasıl geçecek bilinmez ama önceki transfer dönemlerinde yaptığı bir çok hata mevcut! Süper Lig’in taraftarlar açısından en heyecanlı dönemi olarak görülen transfer dönemi resmen başladı! 1 ay boyunca tüm ekipler kadrolarına son takviyeleri yapmak adına kıran kırana bir mücadeleye girecekler. Beşiktaş’ın önceki ara transfer döneminde yaptığı hataları sizler için derledik!

2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, devre arasında 3 milyon 300bin Euro bonservis bedeli karşılığında Ukraynalı kaleci Denys Boyko’yu 5 seneliğine kadrosuna katmıştı. Siyah beyazlı ekiple yalnızca 5 maçta forma giyen ve bu maçlarda 7 golü kalesinde gören oyuncu farklı takımlara kiralandıktan sonra, bedelsiz bir şekilde ülkesine geri dönmüştür. Büyük umutlarla transfer olan ve o dönem için yüksek bir bedel ödenen oyuncu takıma katkı sağlayamamış ve Tolga Zengin’den formayı kapamamıştı.

Haberin Devamı

BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİ

2018-2019 sezonunu lider Galatasaray’ın 4 puan gerisinde 3. Sırada tamamlayan Beşiktaş devre arasında bir dünya yıldızını renklerine bağlamıştı. Borussia Dortmund takımından büyük umutlarla kiralanan Kagawa milyonlarca Beşiktaş taraftarını heyecana sokmuştu. Japon on numara toplam 14 maçta forma giymiş ve 4 gol atma başarısı gösterse de ondan beklenen performansı bir türlü yapamamış ve sessiz sedasız kulüpten ayrılmıştır.

GOL KRALI DİYE ALINDI

2017-2018 sezonunun devre arasında Cenk Tosun’u sattıktan sonra yana yakıla forvet oyuncusu arayan Beşiktaş, Alanyaspor’da 44 maçta 34 gol atıp herkesi peşine takan Vagner Love’ı 3 milyon Euro bedel ile transfer etmişti. Büyük umutlarla siyah beyazlı ekibe gelen bir önceki sezonun gol kralı Vagner Love, Beşiktaş formasıyla o zeson 13 maçta yalnızca 4 gol atmış ve eleştiri oklarını üzerine çekmişti. İki sezon sonrasında da takımla sorunlar yaşayan Brezilyalı oyuncunun sözleşmesini feshederek oyuncuyla yolları ayırmıştır.

Haberin Devamı

2013-2014 sezonunu Fenerbahçe’nin 12 puan gerisinde 3. Sırada tamamlayan Beşiktaş devre arasında Shalke 04’ten Jermaine Jones’u ve Galatasaray’dan Dany’yi renklerine bağlamıştı. 200bin Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş’a imza atan Jermaine Jones, Beşiktaş formasıyla yalnızca 10 maça çıkarak hiçbir gole katkıda bulunamamış ve sezon sonunda bedelsiz olarak ülkesinin yolunu tutmuştur. Galatasaray’dan kiralanan Dany ise 9 maçta forma giymiş ve yaptığı hatalarla taraftarlara saç baş yoldurtmuştu. Özellikle Galatasaray’la oynanan maçta penaltıya sebebiyet vermiş ve büyük eleştiri almıştı.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ