MENÜ

Vincent Aboubakar, Arabistan’a dönüyor! Beşiktaş'ta fatura beş isme kesildi

Siyah-Beyazlı yeni yönetim, kötü gidişin faturasını 5 futbolcuya kesti. Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana, performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Devre arasında ilk ayrılığın Aboubakar’la başlaması bekleniyor. Arabistan Ligi’nden talipleri olan Kamerunlu futbolcu hakkında sıcak bir gelişme yaşandı.

Vincent Aboubakar, Arabistan’a dönüyor! Beşiktaş'ta fatura beş isme kesildi

Beşiktaş’ta Şenol Güneş’le başlayan, Burak Yılmaz’la devam eden sezonda Rıza Çalımbay da çözüm olmadı. Fenerbahçe karşısında beklentilerin çok altında kalan Beşiktaş, ligde de zirvenin 14 puan gerisine düştü. Başkan Hasan Arat yönetimindeki yeni yönetim, Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba önderliğindeki yeni futbol yapılanması, Rıza Çalımbay’ın liderlik ettiği yeni teknik heyet, çözümü kadro dışı kararında buldu.

Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier’in kendi aralarında oluşturduğu gruplaşma kadro dışı kararında etkili oldu. Eric Bailly’nin disiplinsiz tavırları ve takım içinde yarattığı negatif hava kadro dışı kalmasına neden oldu. Sezon boyunda 10 maçta 188 dakika süre alabilen Jean Onana ise tamamen performans odaklı kadro dışı bırakıldı. Beşiktaş’ta 5 ismi kadro dışı bırakarak takımın geri kalanına mesaj veren yönetim ilerleyen günlerde benzer karar alabilir.

Haberin Devamı

Vincent Aboubakar, Arabistan’a dönüyor Beşiktaşta fatura beş isme kesildi

‘YENİ KADRO YAPILANMASI...’

Siyah-Beyazlı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana’nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Aboubakar, Arabistan’a dönüyor

Kara Kartal’ın Kamerunlu santrforu Vincent Aboubakar, Süper Lig’de ortaya koyduğu performansla beklentilerin oldukça altında kalmıştı. Bu sezon Süper Lig’de son golünü 8. haftada, 8 Ekim 2023 tarihinde İstanbulspor’a atan tecrübeli futbolcu, 2 ayı aşkın süredir gol sevinci yaşayamıyor. Sezonun ilk 4 maçını boş geçen Vincent Aboubakar, 15 haftanın 12’sinde 859 dakika süre aldı ve Siyah-Beyazlı ekibe 4 gol, 1 asistlik katkı verdi. Aboubakar’ın devre arasında Arabistan Ligi’ne dönmesi bekleniyor. Rosier’e Fransa’dan, Bailly’e de İngiltere’den ilgi bulunuyor. Ghezzal’ın Katar’a gitmesi, Onana’nın da kiralanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Vincent Aboubakar, Arabistan’a dönüyor Beşiktaşta fatura beş isme kesildi

Ligde 12 dakikayla kadro dışı

Kartal’da performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle 5 futbolcu kadro dışı kaldı. Bu oyuncular arasında Jean Onana da yer alıyor. Fransız ekibi Lens’ten 4 milyon 37 bin 500 Euro bonservis bedeliyle Siyah-Beyazlılar’a transfer olan Onana, Süper Lig’de sadece 12 dakika süre buldu. 23 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de toplam 12 dakika sahada kaldı. Kamerunlu oyuncu, Karagümrük, Pendikspor ve Başakşehir maçlarında 1’er dakika, Gaziantep FK mücadelesinde de 9 dakika görev aldı. Bu kulvarda gol ya da asisti olmayan Jean Onana, Konferans Ligi eleme ve grup aşamalarında ise 6 karşılaşmada 176 dakika top koşturdu.

Vincent Aboubakar, Arabistan’a dönüyor Beşiktaşta fatura beş isme kesildi

YORUM YAZ