MENÜ

Üniversite mezunu futbolcular dikkat çekiyor! (Umut Nayir, Giorgio Chiellini, Murat Erdoğan)

Hepimiz onları yeşil sahadaki başarılarla tanısak da, bazı futbolcular eğitim hayatlarına da önem veriyor. Futbolcu olmak için genç yaştan itibaren spor ve altyapı eğitimine önem vermek zorunda olan futbolcular için eğitim hayatları hep geri planda kalsa da bazı isimler zor olanı başararak aynı anda üniversiteyi de bitirmiştir. İşte üniversiteyi bitiren o futbolcular! (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Murat Erdoğan: Londra doğumlu eski orta saha futbol oynadığı dönemde Türkiye’nin dört bir yanını gezmiştir. Galatasaray’da da kısa bir süre futbol oynayan Murat Erdoğan, en son Tuzlaspor takımının başkanlığını yapmıştı. Murat Erdoğan İngiltere’de bir üniversitede elektrik elektronik mühendisliği okuyup mezun olmuştur.

Haberin Devamı

Metin - Ali - Feyyaz: Beşiktaş 3 sene arka arkaya şampiyon olduysa ileri üçlüdeki bu üç isim sayesinde olmuştu. Onlar sahadaki başarıları kadar eğitim hayatlarında da örnek futbolculardı. Metin Tekin İstanbul üniversitesi iktisat fakültesinden mezun olmuştur. Ali Gültiken Marmara üniversitesi ekonomi bölümünden mezunken, Feyyaz Uçar ise Marmara Üniversitesi spor akademisi mezunudur.

Umut Nayir: 27 yaşındaki golcü Umut Nayir’in hikayesi birazcık farklı. Şu an Beiktaş’tan, Hajduk Split’e kiralık olarak transfer olan ve takımının skor yükünü üstüne alan golcü oyuncu liseye kadar futbol oynamamıştır. Lise sonda futbol oynamaya başlayan futbolcu Ankara Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun olmuştur.

Haberin Devamı

Giorgio Chiellini: İlerleyen yaşına rağmen hala Juventus savunmasının bel kemiği olarak görülen Chiellini, aynı zamanda eğitimine de bir hayli önem veriyor. 36 yaşındaki Giorgio Chiellini, Torino Üniversitesinde ekonomi alanında yüksek lisans eğitimi görmüş ve mezun olmuştur.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ