MENÜ

Ümraniyespor maçı sonrası Şenol Güneş: Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur, almak istemeyene bir şey veremezsin

Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda karşılaştığı Ümraniyespor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, maçın ardından açıklamalarda bulunurken kendisine yöneltilen soruyla oyuncuların performans artışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ümraniyespor maçı sonrası Şenol Güneş: Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur, almak istemeyene bir şey veremezsin

Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Ümraniyespor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

9 maçlık yenilmezlik serisi üzerinden kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran tecrübeli çalıştırıcı, "Bütün bu istatistik bilgileri tabii yardımcı unsurlardır. Sahada kazanmak, gol yemeden galibiyet almak, goller atmak önemli ama oyun felsefesini oturtmak önemli olan. Bu konuda hala düşündüğümüz seviyenin gerisindeyiz. Oyuncularımızın iyi niyeti, takım olarak sahaya çıktığı zaman maçı kazanmak için o isteği göstermeleri bizim için önemli. Bir hafta önce bu yapıdan tamamen uzaktık. Hiçbir şey yapmadık. Hem oyun olarak hem koşu tempo olarak, birlikte oynama, pas yapma... 2-0'ı yakaladık ama bugün de zaman zaman daha oyunu yönetebilmemiz gerekiyordu. Oyunu yavaşlatan, hızlandıran bir takım olmamız gerekiyor. Takım olmaya çalışan bir ekip olarak olumlu taraflarımız daha fazla. Bugün de gol yemeden 2 gol attık. Daha fazla gol atabilirdik. Öyle pozisyonlar vardı. Ama rakibimizin de durumunu anlamak lazım çünkü bir alt ligden geldi ve olağanüstü işler yaptı. Gücü oranında baktığınız zaman elinden gelen gayreti gösterdiler. İyi başladılar, daha sonra dirençlerinin kırılması ile oyun tarafımıza döndü. Bizim için maçtan önce favori olan tarafın maçı kazanması gerçekleşti. Hem oyuncularımıza teşekkür ediyorum hem de taraftarların kendilerine ayrılan yerleri doldurup takıma inanmış olarak destek olmaları güzel. Sahada oynayan oyuncularımız da elinden gelen gayreti gösterdi ama daha iyi oynayabilecek bir ekibiz ki umarım daha iyi oynarız" dedi.

Haberin Devamı

Ümraniyespor maçı sonrası Şenol Güneş: Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur, almak istemeyene bir şey veremezsin

Geçmiş dönemlere de vurgu yapılarak birçok oyuncunun performans artışına yönelik etkisi üzerinden bir soruyu da cevaplandıran Şenol Güneş, "Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur. Biz onlara yardımcı olmalıyız. Öğretmen de öyle, teknik direktör de öyle... Bunların hepsi rehberlik yaparlar. Yol göstericidir, aynı zamanda çalıştırıcıdır. Eğer iyiye gidiyorsa teknik heyetin, yönetimin, personelin hepsinin katkısı vardır ama özellikle oyuncunun kendisidir. Almak istemeyene hiçbir şey veremezsiniz. Almak isteyene herkes bir şeyler verir. Aldığı havadan bile, içtiği sudan bile kendi performansını artırabilir. Bugün itibariyle baktığımız zaman takımın sezon başından beri kayıp puanlarını konuşmak istemiyoruz çünkü hatalarımız da var, eksiklerimiz de var, dalgalanmalarımız da var ama kadro oluşturmaya çalıştık. Bir kadro oluşuyor ama bu yeterli mi değil mi sezon sonuna kadar oynayacağımız maçlardaki oyuncuların durumuna bağlı. Oyuncular gelişirse bu sorunlar azalır. Kulüp yönetimi de biz de rahatlarız. Şimdi oyuncuları geliştirmek ama olmadığı zaman değiştirmek. Giden oyuncularımız da oluyor, keşke gitmesinler. Elimizdeki oyuncuların oynamasını biz de istiyoruz ama randıman almadığımız zaman burası büyük kulüp ve herkes başarı bekliyor. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz o zaten. Yönetim bir görev verdi, seyirci bunu bekliyor. Umarım hep böyle iyi olur. Amacımız kazanmak zaten" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ümraniyespor maçı sonrası Şenol Güneş: Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur, almak istemeyene bir şey veremezsin

Galatasaray derbisi ile ilgili görüşleri de sorulan Güneş, "Bir hafta önce bir maç yaptık, orada 2 puan kaybettik. Geride kaldı. Bir hafta sonra bir maç var ve ona da daha zaman var. Bugün maç oynadık, bunu konuşalım. Zamanı gelince değerlendiririz. Bunlar hepsi büyük camialar. Bunlarla oynanan maçların favorisi olup olmamak değil o sahaya çıktığınız zaman yüreğinizi, karakterinizi, yeteneğinizi otaya koymanız önemli. Güzel maç olmasını bekliyorum. Onun dışında söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konusunda da görüşleri alınan deneyimli çalıştırıcı, "Öyle bir tesadüf oldu. Maçtan evvel de sizinle görüştük. Ramazan Bayramı'nı kutladık, hala kutlamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda da yarın 23 Nisan var. Onu da beraber kutlayacağız. Bir de maçı kazanarak aldığımız sonuçla da bir bayram daha, üç bayramı da gördük. Şu anda olumsuz bir hava yok. Yarın da bunu paylaşacağız takımla. Yarın yapacağımız antrenman daha çok futbolcular, eşleri, çocukları, camianın içinde olan insanlar da çocuklar orada gelip eğlensinler. Bizim yaptığımız işi görsünler. Belki onlar arasında iyi oyuncular buluruz. Camianın içerisinde olan herkesi yarın antrenman sahamızda bir karnaval havasında ağırlamak istiyoruz. Güzel olur. Saat 12'de. İdmanı belki yenilemek olarak bu şekilde yapacağız. İnsanın ruhunun dinlenmesi de en iyi yenileme olur" dedi.

Haberin Devamı

 

Ümraniyespor maçı sonrası Şenol Güneş: Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur, almak istemeyene bir şey veremezsin

YORUM YAZ