MENÜ

Trabzonspor-Beşiktaş maçının şifrelerini verdi: "İsmini duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor"

Süper Lig'de Trabzonspor ile karşılaşacak olan ve son haftalarda aldığı galibiyetlerle zirve yarışına yeniden ortak olan Beşiktaş'ta son yaşanan gelişmeleri Cem Dizdar değerlendirdi. Usta yazar hem maçın hem de sezonun şifrelerini verdi.

Trabzonspor-Beşiktaş maçının şifrelerini verdi: "İsmini duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor"

Trabzonspor ile Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasında 3 puan için kozlarını paylaşacak. Kupada havlu atan, ligde şampiyonluk yarışının gerisinde kalan Fırtına, kötü gidişatı durdurmayı ve taraftarına galibiyet hediye etmeyi hedefliyor. 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Kara Kartal Akyazı'ya 6'da 6 hedefiyle geliyor.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Siyah-Beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, dün akşam BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Basına kapalı idman, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Teknik direktör Şenol Güneş’in yönetiminde yapılan antrenman; kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Isınma koşuları, istasyon koşuları vestretching çalışmasıyla başladıkları idman, 5’e 2 pas çalışması sonrası dar alanda oynanan çift kale maçla sona erdi.

Trabzonspor-Beşiktaş maçının şifrelerini verdi: İsmini duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor

REDMOND'IN GÖZÜ TRABZON'DA

Nathan Redmond, son 3 maçta tam 6 golekatkı yaparak bu periyotta SiyahBeyazlılar'ın hücum hattındaki en etkin futbolcu oldu. İngiliz yıldız, yarın Trabzonspor'la oynanacak dev karşılaşmada da hem golleri hem de asistleriyle ön plana çıkmaya çalışacak.

Haberin Devamı

CEM DİZDAR: HER KOŞULDA ŞAMPİYONLUK

Bu zorlu maç öncesi Beşiktaş'ta yaşanan tüm gelişmeleri yazarımız Cem Dizdar köşesinde değerlendirdi.

Cem Dizdar, Beşiktaş’ın lig yarışında geri planda kalmasına rağmen hedeflemesi gereken yeri şu sözlerle anlattı: Beşiktaş,her koşulda şampiyonluğu hedeflemeli. Çünkü Beşiktaş, “Bitirdi” denilen sezonlarda şampiyonluklar kaybetmiş bir takımdır! Dolayısıyla futbolun türlü cilvelerini yaşayarak öğrenmiştir. Haliyle önündeki ikili de benzeri durumları pekala yaşayabilir!

Trabzonspor-Beşiktaş maçının şifrelerini verdi: İsmini duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor

Beşiktaş’ta Trabzonspor mücadelesi öncesi Cenk Tosun sakat. Amir cezalı. Bu iki ismin yerine kimler görev yapmalı?

'İlk akla gelen Necip'

Amir’in bölgesi zor onarılır ve aklıma ilk gelen Necip Uysal ama bu ismi duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor. Bu nedenle dörtlü savunmanın önüne Salih Uçan - Gedson Fernandes ikilisi en akılcı duruyor. Böylece Maxim’e de orta sahada efektif bir rol verilebilir. Cenk’in bölgesinin onarımı da ya sadece Aboubakar ya da Jackson Muleka katkılı bir ikiliyle mümkün sanki. Ama tekli ya da ikili olması büyük sorun olmaz. Çünkü ikinci devre çözümleriyle bilinen Beşiktaş bu maçta da çözümü oralarda bulacaktır ve elinde bu açıdan seçenekli oyuncuları var.

Beşiktaş’ın kalan haftalardaki realist hedefi ne olmalı?

Haberin Devamı

En kolay yanıt üçüncülük’

Her koşulda şampiyonluk. Çünkü Beşiktaş, “Bitirdi” denilen sezonlarda şampiyonluklar kaybetmiş bir takımdır! Dolayısıyla futbolun türlü cilvelerini yaşayarak öğrenmiştir. Haliyle önündeki ikili de benzeri durumları pekala yaşayabilir. Ancak denilecek ki, “Bu gerçekçi değil!” Zaten, “imkansız görünen” için mücadele etmek değil midir “gerçekçilik!” Bu sorunun en kolay yanıtı, “Üçüncülük”tür ki bunu söylemeye gerek olduğu kanısında değilim...

Redmond’un sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi uzatılmalı mı?

‘Redmond, makul olacaksa imzalanır

Bu konularda öncelik “para”nındır. Sezon sonuna doğru yükseliyor gibi görünen performanslara yapılan sözleşmelerin akıbeti bilinir! En yakını Ghezzal’dır. Ve bunlar say say bitmez. Redmond sözleşmesi de makul olacaksa imzalanır. Sonuçta vazgeçilmez bir oyuncudan bahsetmiyoruz.

Trabzonspor-Beşiktaş maçının şifrelerini verdi: İsmini duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor

Şenol Güneş, 5’te 5’le yoluna devam ediyor. Trabzonspor maçı öncesi Güneş’in oyun sisteminin en güçlü yönleri neler?

'Güneş'in tahmin gücü'

Haberin Devamı

En önemli artısı rakipler! Örneğin Fenerbahçe maçı...Çünkü Beşiktaşlılar dahil çok insan olacakları tahmin bile edemezdi. İlk gole kadar görünmeyen takımın yarısı bir anda parladı. Elbette bunda Şenol Güneş’in “olabilecekleri tahmin gücü”nü de ihmal etmiyorum. Takımın enerjisini maçın hangi diliminde kullanacağını bildiği gibi bireysel oyuncu performanslarını yükseltiyor olması da teknik adamın hanesine yazılabilecek bir diğer artısı...

BEŞİKTAŞ'A MÜJDELİ HABER

Trabzonspor-Beşiktaş maçının şifrelerini verdi: İsmini duyunca Beşiktaşlılar’ın tüyleri diken diken oluyor

YORUM YAZ