MENÜ

Spor yazarları Kasımpaşa - Beşiktaş maçını yazdı! "ŞG takımı Loading..."

Beşiktaş Süper Lig'de 37. hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar etkili bir oyunla rakibini 5-2 yenerek haftayı 3 puanla kapattı. Beşiktaş bu skorla galibiyet serisini yedi maça çıkardı. Şenol Güneş'in öğrencileri bu galibiyetle puanını 77 yaparak Fenerbahçe ile eşitledi. Fanatik yazarları Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı 5-2 mağlup ettiği karşılaşmayı yazdı. İşte detaylar...

Spor yazarları Kasımpaşa - Beşiktaş maçını yazdı! "ŞG takımı Loading..."

Süper Lig'in sonlarına gelinirken Beşiktaş 37. hafta maçında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Kasımpaşa'ya konuk oldu. Siyah - beyazlılar Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'ın birer gol ve birer asistle oynadığı mücadelede rakibini 5-2 mağlup etti. Fanatik'in usta kalemleri Kasımpaşa - Beşiktaş mücadelesini kaleme aldı...

Haberin Devamı

ALİ KOÇ DERBİYE GİDECEK Mİ? İŞTE KARARI

GALİBİYET SERİSİ 7 MAÇA ÇIKTI!

üper Lig’in 37. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 5-2’lik skorla mağlup eden Beşiktaş, galibiyet serisinde devam etti. Siyah-beyazlılar, bu mücadeleyle birlikte galibiyet serisini 7'ye çıkarttı ve bu sezon ilk kez bu başarıyı elde etti. Kartal, bu süreçte Hatayspor (Hükmen), Ümraniyespor, Galatasaray, Antalyaspor, Gaziantepspor FK (Hükmen), Adana Demirspor ve son olarak Kasımpaşa'yı yendi.

Öte yandan Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig’de çıktığı son 14 müsabakada 12 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek mağlubiyet yüzü görmedi.

TOSIC TRİBÜNDE!

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan maçta önemli bir konuk vardı. Kariyerinde iki takımda da forma giyen Dusko Tosic, müsabakayı tribünden izledi.

Haberin Devamı

Spor yazarları Kasımpaşa - Beşiktaş maçını yazdı ŞG takımı Loading...

Sırp futbolcu, 2015 ila 2018 yılları arasında siyah-beyazlı formayı giydi. Dusko Tosic, Çin’in Guangzhou City takımında forma giydikten sonra 2021 yılında Kasımpaşa’ya transfer olmuştu. Tosic, Paşa’da geçirdiği yarım sezon sonrası da yeşil sahalara veda etmişti.

ŞENOL GÜNEŞ 'HAK ETTİĞİMİZ BİR SONUÇ ALDIK'

Hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyleyen Güneş, “Kasımpaşa, oyun başında etkili olmaya çalıştı. Biz golü bulunca avantaj bize geçti. Top kayıplarımız fazla oldu. Fazla gol de bulabilirdik. Eksiklerimiz oldu ama hak ettiğimiz sonuç aldık. Kasımpaşa’ya başarılar diliyorum. Çok güzel bir zemin vardı. Bol gol ve pozisyonlar oldu” diye konuştu.

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN İKİNCİLİK HESAPLARI!

İKİNCİ SIRA HESAPLARI!

Ligi 2. sırada tamamlamayı planlayan Beşiktaş rakibinin derbi maçta Galatasaray'a kaybetmesini bekleyecek. Son hafta Fenerbahçe +3 puan alırken; Beşiktaş'ın Konyaspor karşısında kazanması 2. sıra için yetecek.

ALİ ECE: ŞG TAKIMI LOADING

Şenol hoca için takım oyununun olmazsa olmazları vardır. Bunlardan birisi oyunun akıcılığıdır. Pasın kısa veya uzun olmasından daha belirleyici olan progresif yani takım oyunu kalitesini geliştirecek cinsten olmasıdır. Skoru 3- 0’a getiren golde “O pas”tan iki tane birden gördük. Gedson, asistin asistini yaparken Şenol Güneş’in istediği yerdeydi. Daha önce çok çalışkan, güçlü ve zeki olmasına rağmen tabelaya gol asist katkısı o özelliklerine oranla düşük kalan Portekizli orta saha, Şenol Güneş tedrisatında ofansif açıdan da gelişmeye devam ediyor. Şenol Güneş oyunculara neler yapabileceklerini çok net anlatabilen bir hoca. Yoksa Valerien Ismael döneminde bizzat gördüğümüz gibi başka bir santrforla beraber Cenk’i direkt santrfor mevkisinde oynatmadan bu kadar verimli kullanabilmek her teknik direktörün harcı değil. Cenk’in, Şenol Güneş tedrisatında Everton’a ne kadar yüksek bir bonservis bedeliyle gittiğini unutmayalım. O yüzden Beşiktaş yönetimi ne yapıp yapıp Gedson’u minimum bir yıl daha Şenol Güneş yönetiminde tutmalı.

Haberin Devamı

Aboubakar'sız Beşiktaş yazısı olmaz!

Son haftalardaki tabelaya da katkısını hesaplarsak Gedson böyle devam ederse Beşiktaş’a bir yıl içinde hem çok daha fazla puan kazandırır hem de minimum bir yıl sonra gerekirse çok daha yüksek bonservis bedeli kazandırır. Aboubakar’sız Beşiktaş yazısı olur mu, tabii ki olmaz! Özel ve farklı yetenekleri yanı sıra takım arkadaşlarıyla uyumu, ilişkisi de Şenol Güneş’in ilk döndüğü gün Aboubakar’a neden öyle sıkı sıkı sarıldığını daha iyi anlayabiliriz. Son maçtan sonra nerelere ne tip oyuncular alınmalı konusunda naçizane görüşlerimi paylaşacağım. Yeter ki yönetim Cenk Tosun Everton’a giderkenki Şenol hocanın ona bakış anıyla, Aboubakar döndüğündeki Şenol Güneş anının ne kadar belirleyici olduğunu anlasın!

Haberin Devamı

CEM DİZDAR: ŞENOL GÜNEŞ HEYECANI

Bitmiş ligin vazgeçilmiş maçları genellikle sezon boyu görülemeyecek kadar akışkan geçer. Dün akşam da bu türden bir maç izledik. Aslında golleri yiyene kadar Kasımpaşa oyunu topla daha iyi işliyordu. Ancak içeri sızma olanakları çoğunlukla 'Şut bağımlılığı'na yenik düşünce Beşiktaş rakip defans ardından oluşan beklediği alanları bulmaya başladı. En son Kasımpaşa’da gördüğümüz Muleka bu ligde oynamanın ne kadar kolay olduğunu üst üste gösteren işler yaptı! Örneğin 39. dakikadaki çoklu hücumda ceza yayı üzerindeki Salih’e iletmek yerine topu şutlayarak dışarı atmayı tercih etti! İkinci devrenin hemen başındaki manasız şutu da ilk devredeki oyununun ikramiyesiydi adeta. Beşiktaş hücum hattı antrenmana çıkmış rahatlığında oynadı maç boyu. Uzun toplarda da ceza sahası içi girişimlerde de rahatsız edenleri olmayınca gayet sade (Bizde bunlara 'Basit' deniyor ne yazık ki) goller atıp durdular. 61. dakikadaki ise karşılıklı iki 'Basit gol’ kaçtı. Birini Mert Günok kurtardı, diğerini Cenk Tosun dışarı vurdu. 62’de ise Aytaç Kara adeta beni tekzip edip çoğunluğu onaylarcasına Necip Uysal’ın ardına sızarak Kasımpaşa golünü attı.

Haberin Devamı

Ligin düşük oyun seviyesi...

Ligi kaçıncı sırada bitireceğinden bağımsız olarak seneye Şenol Güneş ile girilecek olması moral değerler açısından Beşiktaşlılar'ı heyecanlandırıyordur şüphesiz. Ligin düşük oyun seviyesi nedeniyle takımda kalacak işlevsel oyuncuların bir yaş daha alacak olmalarını çok az insan önemseyecektir. Avrupa’nın en yüksek yaş ortalamalı takımlarının liginde oyun gelişiminden çok, kim kimi alacak borsasına takılı kalacak çoğumuz. Önce 'Bizim transferler' kazanacak sonunda ise hep birlikte kaybedeceğiz yıllardır olduğu gibi…

 Spor yazarları Kasımpaşa - Beşiktaş maçını yazdı ŞG takımı Loading...

YORUM YAZ