MENÜ

SON DAKİKA! Beşiktaş'ta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı! Aboubakar cephesinden ilginç tepki

Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisi mağlubiyetinin ardından yönetimden flaş hamle geldi. Siyah-Beyazlılar'da 5 yıldız futbolcu kadro dışı bırakıldı. Konuyla ilgili Siyah Beyazlı camiadan da ilk açıklama yapıldı. Öte yandan kadro dışı bırakılan isimlerden olan Vincent Aboubakar cephesinden ilginç bir tepki geldi. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta kaybedilen Fenerbahçe derbisinin ardından yönetim flaş bir karara imza attı. Buna göre Siyah-Beyazlılar'da Aboubakar, Rosier, Ghezzal, Bailly ve Onana kadro dışı bırakıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan yapılan açıklama şöyle;

Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

MERT GÜNOK İSYAN ETMİŞTİ

Fenerbahçe derbisinin ardından açıklamalarda bulunan Mert Günok adeta isyan etmişti. Özellikle sorumluluk konusunda söylediği sözler çok konuşulmuştu.

Mert'in açıklamaları şöyleydi;

Taraftarlarımızdan özür dileriz. Bugün skorun haricinde çok da iyi oynamadık. Son zamanlarda oyunumuz çok da iyi gitmiyor. Kazandığımız maçlarda da zorlanıyoruz. Bugün de üzücü bir mağlubiyet aldık. Yeni başkanımız, yeni yönetimimiz geldi, onlara hediye vermek isterdik. Üzücü. Bizim için çok üzücü. Taraftarlarımızdan özür dileriz. Söylenecek çok şey var. Bireysel anlamda birçok oyuncu sorumluluk alması gerekiyor saha içinde. Belki daha fazla şeyler söylenebilir ama şimdilik bu kadarıyla yetineyim.

Haberin Devamı

1 NUMARALI ADAY SERGEN YALÇIN

ABOUBAKAR’LA YOL AYRIMI!

Geçen sezonun devre arasında Wout Weghorst’un şok bir şekilde İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United’a transfer olması sonrasında Al Nassr’dan Vincent Aboubakar’ı kadrosuna katan Beşiktaş, Kamerunlu golcüden büyük verim almıştı. Yarım dönemde 16 maçta 13 gol ve 2 asistlik performans ortaya koyan Vincent Aboubakar, bu sezon ise takıma beklenen katkıyı yapamadı. Beşiktaş’tan önceki ayrılık döneminde olduğu gibi gollerinden daha çok sakatlıklarıyla konuşulmaya başlanan 31 yaşındaki santrforun, takımın lig yarışından kopması ve Arap Yarımadası’ndan gelen teklifler sebebiyle motivasyon kaybı yaşadığı kaydedildi.

SON DAKİKA Beşiktaşta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı Aboubakar cephesinden ilginç tepki

DERBİDE SONRADAN OYUNA GİRMESİNİN NEDENİ

Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen Fenerbahçe derbisine yedek başlattığı Aboubakar’ın, performans düşüklüğü sebebiyle bu önemli maçta kesik yediği ortaya çıktı. Teknik ekibe ek olarak takım arkadaşlarının da performansından memnun olmadığı Aboubakar’ın Ocak’ta satılmasına artık yönetim de olumlu bakıyor.

Haberin Devamı

ABOUBAKAR'IN ANTRENÖRÜNDEN İLGİNÇ TEPKİ

Aboubakar’ın kişisel performans antrenörü Selim Demirci, oyuncusunun kadro dışı bırakılmasıyla alakalı dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Vincent Aboubakar'ın özel antrenörü Selim Demirci'nin paylaşımı: "Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçına hazırlanırken, takımda hiç kimsenin yapmadığı şekilde her gün yağmur altında çalıştık. Ve siz, Aboubakar'ın odaklanmadığını bahane ediyorsunuz. Gazetelerde okuduğunuzu ve kulübün söylediklerini, çoğu zaman bunun gerçek olmadığını anlayın. Hayatım boyunca Abou gibi çalışan bir adam görmedim.'

'TOSUN'U NEDEN U-19 TAKIMINA KOYMUYORSUN?'

Selim Demirci ayrıca Cenk Tosun ile Aboubakar'ın gol sayılarını yan yana koyarak, 'Tosun’u neden U-19 takımına koymuyorsun? Son performansları ve takımla olan uyumu bu sezon çok düşük.' ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı taraftarların tepkileri sonrası Demirci söz konusu paylaşımları kaldırdı.

Haberin Devamı

ONANA SADECE 12 DAKİKA OYNADI

Kadro dışı kalan futbolcular arasında en dikkat çeken oyuncu ise Jean Onana oldu. Sezon başında Fransız temsilcisi Lens'ten 4 milyon 37 bin 500 Euro'luk bedelle 4 yıllığına Beşiktaş'a imza atan Onana, fazla forma şansı bulamadan kadro dışı bırakıldı. 23 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de toplam 12 dakika sahada kaldı. Kamerunlu oyuncu, Karagümrük, Pendikspor ve Başakşehir maçlarında 1'er dakika, Gaziantep FK mücadelesinde de 9 dakika görev aldı.
Bu kulvarda gol ya da asisti olmayan Jean Onana, Konferans Ligi eleme ve grup aşamalarında ise 6 karşılaşmada 176 dakika top koşturdu.

SON DAKİKA Beşiktaşta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı Aboubakar cephesinden ilginç tepki

ABOUBAKAR İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Onana, Beşiktaş'a transferinden önce Vincent Aboubakar ile görüştüğünü aktarmıştı. Kulübün sosyal medya hesabına konuşan Jean Onana, "Bana Beşiktaş’ın hedefleri olan bir kulüp olduğunu söyledi. Kendisi aynı zamanda milli takımda benim kaptanım. Beşiktaş hakkında söylediği iyi şeylerden motive oldum. Türkiye'de bir zorluk yaşayacağımı sanmıyorum. Tüm enerjimle oynamak istiyorum. Kazanmak istiyorum, çünkü ben kazanmak için buradayım" ifadelerini kullanmıştı.
Kamerunlu oyuncunun, siyah-beyazlılara transfer sürecinde görüştüğü Aboubakar da kadro dışı bırakılan futbolcular arasında yer aldı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA Beşiktaşta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı Aboubakar cephesinden ilginç tepki

FEYYAZ UÇAR'DAN İLK AÇIKLAMA

NTV'ye konuşan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, yeni bir karar alınana kadar 5 futbolcunun kadro dışı durumunun devam edeceğini açıkladı.

Uçar açıklamasında, "Futbol takımları genel koordinatörümüz Samet Aybaba'nın raporu sonrası yönetim kurulumuz 5 futbolcumuzun kadro dışı kalması kararını aldı. Kadro dışı durumu yeni bir karar alınana kadar devam edecek. Devre arasında yollarımızı ayırma kararı alırsak oyuncular ile görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA Beşiktaşta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı Aboubakar cephesinden ilginç tepki

 

SON DAKİKA Beşiktaşta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı Aboubakar cephesinden ilginç tepki

 

YORUM YAZ