MENÜ

Son dakika Beşiktaş haberi! Tüm yollar Talisca'ya çıkıyor...

Beşiktaş; Alex’in performansından memnun değil, oyuncuya teklifler var ve sezon sonu gidişi için kolaylık sağlanacak. Siyah-Beyazlılar’da lig bitiminde en az 12 futbolcuyla yollar ayrılacak. 35 milyon Euro’ luk bütçede en az 15 milyon Euro’luk yer açılacak. Al Nassr’da neredeyse her gün yeni bir olayla gündeme gelen Anderson Ta lisca, ayrılığın eşiğinde. Mayıs’taki seçim öncesi adaylığını açıklayan Başkan Ahmet Nur Çebi, yeni döneme taraftarının tam desteğiyle girmek için Brezilyalı yıldızı yeniden Kartal yapmak istiyor.

Son dakika Beşiktaş haberi! Tüm yollar Talisca'ya çıkıyor...

Siyah-Beyazlılar’da 2016-18 yılları arasında kiralık olarak forma giyen Anderson Talisca, bu macerasının üzerinden 4 yıl geçse de Beşiktaşlı taraftarların gönlünde yer almaya devam etti. Kartal’daki yükselişi sonrasında Benfica’dan 25 milyon Euro’ya Çin Ligi ekibi Guangzhou Evergrande’a satılan Sambacı, sezon başında da 8 milyon Euro karşılığında Arabistan temsilcisi Al Nassr’ın yolunu tutmuştu. Kulübünün yaşadığı mali problemler sebebiyle sık sık 8 milyon Euro’luk maaşının taksitlerinin ödenmesi konusunda sıkıntı yaşandığı ve bundan dolayı rahatsız olduğu Arabistan ve Brezilya basınında yazılan Talisca, yeni macera hazırlığında.

Haberin Devamı

‘Gelirse sırtımda taşırım’

Al Nassr’da bu sezon 25 maçta 15 gol ve 2 asistle oynayarak formda olduğunu gösteren 28 yaşındaki futbolcu, bir maçta oyundan çıkarken kulüp taraftarlarıyla yaşadığı gerginlikle de gündeme gelmişti. Menaceri aracılığıyla yeni takım bakan deneyimli futbolcuya, Beşiktaş talip oldu. Geçen hafta yaptığı açıklamada, “Talisca, bizim mali şartlarımızı kabul edip gelmek isterse sırtımda taşırım” diyen Başkan Ahmet Nur Çebi’nin, kulüp profesyonelleri aracılığıyla oyuncunun durumunu takip ettirdiği kaydedildi. Mayıs ayındaki seçimde aday olduğunu açıklayan Başkan Çebi’nin, yeni sezona daha güçlü hedeflerle ve taraftarın da çok istediği bir ismi alarak, camia olarak kenetlenmiş şekilde girmek istediği için Talisca’yı almayı planladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bonuslarla 3.5 milyon Euro...

Kulübün sezon sonunda en az 12 futbolcuyla yollarını ayıracak olması sebebiyle maaş bütçesi 35 milyon Euro’dan 20 milyon Euro seviyesine gerileyecek olan Kartal, planını yaptı. Kulüpten sezonluk 3 milyon Euro kazanan Alex Teixeira’nın performansından memnun olmayan yönetimin, tecrübeli 10 numarayla sezon sonunda yolları ayırıp Talisca’ya yer açmayı planladığı belirtildi. Alex’e Çin ve Arap kulüplerinden 5 milyon Euro maaşlı tekliflerin olduğu belirtildi. Yönetimin, maaş artı bonuslarla Talisca için 3.5-4 milyon Euro maaşı zorlayabileceği, ancak öncelikle oyuncunun kulübüyle gelecek sezona yönelik çözülmesinin beklendiği ifade edildi.

Gökmen Özcan

YORUM YAZ