MENÜ

Son dakika Beşiktaş haberi! Kartal'dan Galatasaray ret!

Beşiktaş Kulübü, pazartesi günkü dev maç öncesi Galatasaray’dan gelen talebi geri çevirdi. İkinci Başkan Adnan Dalgakıran; “Beşiktaş Kulübü olarak bizim de Avrupa ve ligde üst üste yoğun fikstürlerimiz oldu. Ama maçlarımıza bir erteleme yapılmadı. Şimdi yapılırsa bir çifte standart olur. Bize bir talep gelirse görüşüm olumsuz” derken Asbaşkan Emre Kocadağ “Galatasaray’dan yönetici Nihat Kırmızı, beni erteleme konusu için aradı. Konuyu değerlendirdikten sonra kendisini arayıp hava şartları uygun olduğu takdirde derbinin planlandığı gibi pazartesi oynanmasını istediğimizi ilettim” ifadelerini kullandı.

Son dakika Beşiktaş haberi! Kartal'dan Galatasaray ret!

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray’ın Camp Nou deplasmanından 0-0’lık beraberlikle ayrılması ve perşembe günkü rövanş öncesi çeyrek final umutlarının artması sonrasında Sarı-Kırmızılılar, derbi için harekete geçmişti. Galatasaray’ın hem fikstür hem de İstanbul’daki yoğun kar yağışı sebebiyle maçın ertelenmesini talep etmesi sonrasında Siyah-Beyazlı yönetimden 2 önemli isim FANATİK’e konuştu. Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, “Beşiktaş Kulübü olarak bizim de Avrupa ve ligde üst üste yoğun fikstürlerimiz oldu. Ama maçlarımıza bir erteleme yapılmadı. Şimdi yapılırsa bir çifte standart olur. Bize bir talep gelirse görüşüm olumsuz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başvuru ve açıklamalar peş peşe geldi

Gün içerisinde Galatasaray’dan ertelemeye yönelik peş peşe açıklama ve resmi başvurular yapılmasının ardından ikinci bir açıklama da Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ’dan geldi. Kocadağ, “Galatasaray’dan yönetici Nihat Kırmızı, beni erteleme konusu için aradı. Konuyu değerlendirdikten sonra kendisini arayıp hava şartları uygun olduğu takdirde derbinin planlandığı gibi pazartesi oynanmasını istediğimizi ilettim” sözlerini sarf etti. Siyah-Beyazlı idareciler, peş peşe 2 açıklamayla Galatasaray’ın çağrısına olumsuz yanıt verip maç takvimine sadık kalma kararı aldı.

Beşiktaş aynı senaryoyu yaşamıştı

Beşiktaş Kulübü, son yıllarda Avrupa dönüşlerinde benzer sıkışık fikstürler içinde maç yapmak durumunda kaldığı için Galatasaray’a olumsuz yanıt verdi. Yakın süreçte 3 Kasım 2021’de Şampiyonlar Ligi grup maçı için Sporting deplasmanına giden Siyah-Beyazlılar, 23.00‘te başlayıp 4 Kasım’da sona eren karşılaşma sonrasında 5 saatlik uçuşla Lizbon’dan İstanbul’a gelmişti. Kartal, günü yenileme idmanıyla tamamlamıştı. Takım, sonraki gün sadece 1 taktik idman yapabilmiş ve 6 Kasım’da da ligde Trabzonspor’la karşı karşıya gelmişti.

Haberin Devamı

Gökmen Özcan

YORUM YAZ