MENÜ

Son dakika Beşiktaş haberi! Dev operasyon! En az 5 ayrılık

Beşiktaş yeni kadro yapılanması çerçevesinde gençlere daha fazla fırsat tanırken transferde adımlarını çok dikkatli atacak. Sözleşmesi biten birçok isimle vedalaşacak olan siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi geliri yeni belirlenecek limitte yer almayacağı için mali disiplin içinde hareket edecek. Beşiktaş'ın sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği tecrübeli futbolcuyla da sezon sonunda yollarını ayırma ihtimalinin olduğu öğrenildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Son dakika Beşiktaş haberi! Dev operasyon! En az 5 ayrılık

Şampiyonluk yarışının ardından Ziraat Türkiye Kupası’na havlu atan Beşiktaş, Başakşehir’le berabere kalarak ikincilik mücadelesinde de yara aldı. Galatasaray’la 14 Mart Pazartesi günü kritik bir derbiye çıkacak Kartal dev maçı kazanarak ikincilik iddiasını güçlendirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Futbolda yeniden yapılanan siyah-beyazlılar hedeflenen kadro ve mali disiplin çerçevesinde önümüzdeki haftalarda ve gelecek sezon genç futbolculara daha fazla fırsat verecek. İlk etapta Emirhan İlkhan’ı vitrine çıkaran ve Kerem Kalafat’ı yeniden kadroya katan Teknik Direktör Önder Karaveli’nin sezon sonuna kadar en az bir genç oyuncuyu daha takıma kazandırmak istediği aktarıldı.

4 kadro dışı bütçeyi rahatlatacak

Kadro dışı olan Ljajic, Douglas, Lens ve Nsakala’nın sözleşmeleri sezon sonu bitecek. Bu isimlerin ayrılmaları ile bütçede 7-8 milyon euroluk bir rahatlama olacak. Vida, Larin, Atiba, Güven ve Gökhan’ın kontratları da tamamlanacak. Anlaşma sağlanan isimlerle yeni sözleşmeler yapılacak. Ayrılmak isteyenlerle de Aboubakar örneğinde olduğu gibi yollar ayrılacak.

Haberin Devamı

Batshuayi'ye veda hazırlığı

Batshuayi, Pjanic ve Can’ın kiralık sözleşmeleri de sona erecek. Can’ın bonservisini Schalke’den almak isteyen siyah-beyazlıların, Batshuayi ile vedalaşması bekleniyor. Pjanic’in durumu da sezon sonu netlik kazanacak.

Şampiyonlar Ligi gelirleri yer almayacak

Beşiktaş Yönetimi ve profesyoneller yeni kadro planlaması doğrultusunda çok ince hesaplar yapıyor. Birçok oyuncunun takımdan ayrılmasıyla bütçede rahatlama oluşacak ancak gelecek sezonun limitinde Şampiyonlar Ligi gelirleri yer almayacak.

Gelirler azalacak

Harcama limitinin önemli ölçüde azalacağını hesaplayan siyah-beyazlılar mali disiplin içinde hareket edecek. Tüm transferler bu doğrultuda yapılacak. Sözleşmesi biten oyunculara da limitler ölçüsünde yeni teklifler iletilecek.

Cazip teklif gelirse Teixeira ayrılabilir

Beşiktaş Yönetimi sözleşmesi biten bazı oyuncuların yanı sıra cazip teklif gelmesi halinde yüksek yıllık ücret ödenen kontratlı isimlerle de yolları ayırmaya sıcak bakıyor. Bu oyuncuların başında da Alex Teixeira bulunuyor.

Siyah-beyazlıların yeni yapılanma doğrultusunda yıllık garanti ücreti yaklaşık 3 milyon euro olan 32 yaşındaki Brezilyalı yıldızı elden çıkarabileceği iddia edildi. Brezilya’dan ciddi talipleri olduğu iddia edilen Teixeira’nın iyi bir bonservis bedeli karşılığında satılabileceği ileri sürüldü. Yıldız oyuncunun takımda kalmak istemesi halinde ise bu düşüncenin rafa kaldırılacağı vurgulandı. (Skorer)

YORUM YAZ