MENÜ

SON DAKİKA! Ankara'da tam üç gol

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş,Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Cenk Tosun ve Oğuzhan atarken Gençlerbirliği'nin tek golünü Çağrı Bülbül kaydetti.

SON DAKİKA! Ankara'da tam üç gol

Karşılaşmanın ilk gol girişimi Beşiktaş'tan geldi. Oğuzhan sol çaprazdan frikiği kullandı, top az farkla auta gitti.

İlk 20 dakikada Siyah-Beyazlılar rakip kalede daha etkili olurken Gençlerbirliği ise yarı sahasından çıkmakta zorlandı.

20. dakikada Kerim'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Tolgay'ın şutunda top kaleciden döndü. Tolgay'a çarpan top dışarı gitti.

Gol bulmak için arka arkaya pozisyonlar üreten Beşiktaş'ta Oğuzhan serbest vuruşta topu ceza sahasına ortaladı. Sivok'un kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

Kerim gole çok yaklaştı

İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş, rakip kalede baskısını iyice artırdı. 35. dakikada Tolgay'ın ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazda Kerim topla buluştu. Kerim'in vuruşunda top kaleciden dışarı gitti.

Tosun paşa sahnede

42. dakikada Gençlerbirliği yarı sahasında topla buluşan Oğuzhan, Cenk Tosun'a müthiş bir arapası attı. Kaleci Ferhat ile karşı karşıya kalan Cenk Ferhat'ı ters köşeye yatırarak fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalrda skor değişmedi ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da ilk yarıda olduğu gibi ev sahibi Beşiktaş etkili başladı. 51. dakikada Opare ceza sahası dışı sol çaprazdan şansını denedi, top auta gitti.

Bu dakikadan itibaren Gençlerbirliği oyunda dengeyi kurdu sağ kanattan Hakan Arslantaş'la ataklar üretmeye başladı.

Gençlerbirliği El Kabir'le gole çok yaklaştı

75. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Gençlerbirliği'nde sol kanattan içeriye doğru giren El Kabir, topu ceza sahasına gönderdi, Beşiktaş savunmasının ters vuruşunda top direkten geri döndü.

Bu pozisyonun ardından Siyah-Beyazlı ekip rakip kalede tehlikeli bir atak yarattı. 79. dakikada Oğuzhan'ın ortaladığı topa ceza sahasında Cenk gelişine vurdu. Savunmaya çarpan top dışarı gitti.

Oğuzhan'dan şık gol

Beşiktaşi yarı sahada paslarla Gençlerbirliği ceza sahasına yaklaştı. Tolgay,Olcay Şahan ve Oğzuhan'ın seri paslaşmaları sonucu ceza sahasına girdi, sağ kanatta Olcay'ın içeriye çevirdiği topu Oğzuhan filelere yolladı ve skoru 2-0 yaptı.

90. dakikada Gençlerbirliği Çağrı Bülbül'le skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Slaven Bilic, Beşiktaş'a galibiyetle veda etti.
*********************
Süper Lig'in 34. ve son haftasında Beşiktaş, Ankara'da Gençlerbirliği ile ligin son maçına çıkacak. Mücadele öncesi Beşiktaş'ın 11'i belli oldu.

Beşiktaş: Günay, Opare, Atınç, Sivok, Necip, Kerim, Tolgay, Oğuzhan, Olcay, Cenk, Mustafa

Yedekler: Enes Fidayeo, Serdar Kurtuluş, Alexander Milosevic, Ersan Gülüm, Uğur Boral, Ramon Motta, Eslem Öztürk

Gençlerbirliği: Ferhat, Hakan, Ahmet, Sedat, Halil, Gosso, Tomic, İrfancan, Landel, Stancu, El Kabir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ