MENÜ

Sivasspor-Beşiktaş maçı sonrası Ersin Destanoğlu'na ağır eleştiri: Önce yumurtladı sonra kurtardı , Güntekin Onay'ı haklı çıkardı

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'a 1-0 mağlup olurken gol atma ve kazanma hasreti üç maça çıktı. Manaj'ın golüyle Sivas'tan puansız ayrılan Beşiktaş dördüncü sırada kaldı. Fanatik yazarları da Sivas'ta oynanan mücadeleyi değerlendirdi.

Sivasspor-Beşiktaş maçı sonrası Ersin Destanoğlu'na ağır eleştiri: Önce yumurtladı sonra kurtardı , Güntekin Onay'ı haklı çıkardı

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, Bülent Uygun'lu Sivasspor'a konuk oldu. Siyah-Beyazlılar sahadan puansız ayrıldı.

Haberin Devamı

GOL VE KAZANMA HASRETİ 3 MAÇA ÇIKTI

En son Karagümrük'ü 3-0 mağlup eden Beşiktaş, daha sonra çıktığı Pendikspor, Adana Demirspor ve Sivasspor maçlarını kazanamadı. Santos'un gelmesinin ardından ilk üç maçta 11 gol atan ve hiç gol yemeyen Beşiktaş, son üç maçında ise gol bile atamadı.

COLLEY VE AMARTEY DÖNDÜ

Beşiktaş'ın Afrika Uluslar Kupası'na gönderdiği Omar Colley ve Daniel Amartey takıma geri döndü. Sivasspor maçının kafilesinde yer alan iki futbolcu maçta süre de aldı. Colley mücadeleye 11'de başlarken Amartey de ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Kamerun'un elenmesiyle Aboubakar'ın da Trabzonspor maçında kadroda olması bekleniyor.

Sivasspor-Beşiktaş maçı sonrası Ersin Destanoğluna ağır eleştiri: Önce yumurtladı sonra kurtardı , Güntekin Onayı haklı çıkardı

FEYYAZ UÇAR'DAN HAKEME TEPKİ

Feyyaz Uçar, penaltı iptaline ve hakem kararlarına tepki gösterdi. Uçar, “Hakemlerle ilgili konuşmamaya çalışıyoruz ama hakemler bizi konuşmaya itiyor. Geçen hafta penaltımız verilmedi VAR çağırmadı. Bu hafta da VAR çağırıyor penaltımız verilmiyor. Niye VAR çağırıyor, niye iptal oluyor onu da anlamış değiliz. Bu VAR’da neler oluyor? Bu AVAR’da neler oluyor, anlamıyoruz. Bu kayıtları dinleyelim. Artık VAR kayıtları açıklansın. Niye hep Beşiktaş'a karşı aynı haksızlıklar? Yeter! Konuşmamak için direniyoruz ama aynı zamanda rakip takım da şikayetçi hakemden. Düzgün yönetin Beşiktaş’ın maçlarını. Rica ediyoruz. VAR'da kim var? Serkan Tokat. Metin Tokat'ı hatırlar mısınız? Bunlar üç nesil hakem. Dedelerinden büyüklerimiz, babalarından biz hala çekiyoruz ya. Bu aile hakemlerinden kurtulalım artık. Rakip de isyan ediyor. Bülent hoca da isyan ediyor. Doğrudur, düzgün yönetin. Bu kadar zor mu?” dedi.

Haberin Devamı

Sivasspor-Beşiktaş maçı sonrası Ersin Destanoğluna ağır eleştiri: Önce yumurtladı sonra kurtardı , Güntekin Onayı haklı çıkardı

SANTOS: POZİSYON NET PENALTIYDI

Müsabakayı değerlendirerek sözlerine başlayan Santos, "Yine bu haftada kendi yaptıklarımıza bakmamız gereken bir hafta oldu. İlk 10-15 dakika maça çok kötü başladık. Sivasspor’a topla rahat oynama şansı verdik. İyi bir pres yapmadık. Çok kötü bir gol yedik. Gerçekten Sivasspor’a golü hediye ettik. İkinci yarıya çok güçlü ve iyi başladık. Pozisyonlar yakaladık, pozisyona girdik ve olmadı. Sivasspor’da çok iyi savunma yaptı. Sivasspor’u da galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Sivasspor-Beşiktaş maçı sonrası Ersin Destanoğluna ağır eleştiri: Önce yumurtladı sonra kurtardı , Güntekin Onayı haklı çıkardı

"2 haftadır penaltı verilmiyor"

Santos, tartışılan penaltı pozisyonu ile ilgili ise, "Penaltı üzerine konuşmak istiyorum. Bu pozisyon net bir penaltıydı. Geçen hafta da penaltımız verilmedi. Penaltının VAR’dan dönmesini gerçekten ben anlayamadım. Hakemin verdiği karar gayet doğruydu ilk önce daha sonra VAR’a gitti ve penaltıyı iptal etti. 2 haftadır penaltımız verilmiyor. Sivasspor ile alakası yok bunun. Sivasspor’u galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sivasspor-Beşiktaş maçı sonrası Ersin Destanoğluna ağır eleştiri: Önce yumurtladı sonra kurtardı , Güntekin Onayı haklı çıkardı

Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın Sivas'ta 1-0 mağlup olduğu mücadeleyi değerlendirdi.

SAHİ BİZ NE İZLEDİK BÖYLE- CEM DİZDAR

Gücü, kuvveti ancak tek 45 dakika, onun da 20–25 dakikasını oynamaya yeten ‘Türkiye Süper Ligi’nde bildik, tanıdık bir ilk yarı. Top, onunla daha çok oynayan görünse de aslında ‘oyalanan’ Beşiktaş’ın ayağındaydı. Gol ise tek fırsat bulan ama ondan değil Rey Manaj’ın defansa çarpıp kaleciyi yanıltan şutunda Sivas’tan geldi. Biz öylece sahaya bakıp duruken hiçbir şey yapmadı iki takım ilk devre. Sanki uyuklar gibiydi onca oyuncu. İkinci devrenin başında Beşiktaş bir iki ‘çırpınan atak’ yapınca Fernando Santos’un devreye girdiğini düşünmüştür çoğu insan ancak oyun süratle ‘ülke normalleri’ne döndü. Çünkü Sivas 1-0’ın avantajıyla ‘tuzak hücumlar’ gözleyip bir iki çıkış da yapınca Beşiktaş’ın iştahı kabaramadan söndü. Futbol ‘yıldız oyuncu’, ‘deha hoca’ paradigmasını aşalı çok oldu. İyi bir hocayla tekrarı bol, yaratıcı antrenmanlar yapmadıktan sonra kazanımlar ‘tesadüf’lerin ötesine geçemiyor. O kazançlar da kendi yaptıklarınızdan daha çok rakibin yapamadıklarıyla doğrudan bağlantılı oluyor. Yani geçmişteki takım çalışması, oyuncu profili, mali portre, sık sık hoca değişikliği vd. nedenlerle eksik kalmışsanız gelenin adı Fernando Santos ya da Bülent Uygun olmuş çok değişmiyor, değiştirilebilecek etki sayısı düşük kalıyor. Beri yandan tribün boş, zemin en az sahadaki oyun kadar berbat olsa bile ‘hakeme itiraz’ değişmiyor ve elbette yok yere kendini oyundan attırma da!

Haberin Devamı

Hiç yere...

Haberin Devamı

Beşiktaş epeydir matah bir şey yapamıyordu sahada, bu maçta da yapamayacağı öngörülebilirdi. Gerçi Sivas da gol dışında etkisizdi ama gol atmışlardı en azından. Peki Bülent Uygun hiç yere kendini neden attırdı? Servet Çetin, Bülent Uygun... Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe, Fernando Santos... Ve gelip giden, gelip gidecek onca futbolcu... Şimdi sorarım size, ‘Biz ne izledik söyler misiniz?’ Beceremeyen futbolcu, yetersiz teknik direktör ya da bizim topraklarda o pek sevilip sık kullanılan haksızlıklar zirvesi benzetmeyle ‘eyyamcı hakem’ mi? Sahi, hangisi?

40 KERE SÖYLESEK Mİ?- ALİ ECE

Atalarımızın “Bir şeyi 40 kere söylersen olur” dediği rivayet edilir. Daha önce denedim olmadı ama bu yazıda bir daha deneyeceğim. Beşiktaş öyle bir 11’le sahaya çıktı ki anında “Transfer şart” dedirtti. Ersin önce yumurtladı sonra kurtardı. Herhalde Karius felaketinden sonra Ersin gözümüze olduğundan iyi gözüktü ya da gerçekten o zaman iyiydi. Ersin’i en çok eleştiren sevgili dostum Güntekin’e şaka yollu “Senden daha çok gelişti” demiştim artık şakası kalmadı, Ersin yeterince gelişmeyerek Güntekin’i cidden haklı çıkardı. Transfer şart tabii ekstra bütçe olsa da Fabri ayarı bir kaleci alınsa ama şartoğlu şart olan transferde Beşiktaş’ın savunmaya, orta sahaya o kadar takviye yapması gerekiyor ki kaleci işi yaza kalabilir. Ersin 12. dakikada bir tane de karşı karşıya kurtardı. Halbuki o pozisyondan 10 saniye önce Beşiktaş korner atıyordu!

Transfer şart

Kolektif denge, bireysel yetersizlikler nedeniyle de o kadar bozuk ki oyunun temposunu Sosa gibi Beşiktaş lehine ayarlayacak transfer şart! Bilakis Atiba gibi savunmahücum, hücum-savunma geçişlerinde güvenli liman olacak atletik bir 6 numara transferi şart! Atiba’nın arkasına Marcelo-Saiss tipinde lider stoper transferi de şart! Masuaku yokken sol bek işi hep kredi kartı borcu gibi, faiziyle kaybettiriyor! O yüzden bir seferde tüm asgari ihtiyaçları karşılayacak transferleri yapmak şart! Tekrar yazayım: Sevgili Hasan Arat başkan, bu takıma transfer şart. Sevgili Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba abilerim bu takıma transfer şart!

Fernando Santos: Bu zorlu süreci atlatacağız
YORUM YAZ