MENÜ

Serpil Hamdi Tüzün'den kötü haber! Hastaneye kaldırıldı

Beşiktaş ve Milli Takım alt yaş kategorilerinde önemli işler yapan ve sayısız futbolcuyu Türk futboluna kazandıran teknik direktör Serpil Hamdi Tüzün, hastaneye kaldırıldı.

Serpil Hamdi Tüzün'den kötü haber! Hastaneye kaldırıldı

Bir dönem Milli Takım ve Beşiktaş'ta alt yapıya büyük katkısı bulunan tecrübeli teknik direktör sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu ve Beşiktaş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TFF'den yapılan açıklama;
Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Genç Milli Takımlarımızda hizmet veren, 1992'de Almanya'da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ülkemize tarihinin ilk Avrupa Şampiyonluğunu kazandıran teknik direktör Serpil Hamdi Tüzün'ün hastaneye kaldırıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Serpil Hamdi Tüzünden kötü haber Hastaneye kaldırıldı

Beşiktaş'tan yapılan açıklama;
Türk futbolunda öz kaynak düzeni denince akla gelen ilk isimlerden olan ve Milli Takımlarımıza onlarca futbolcu kazandıran Serpil Hamdi Tüzün Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

"Eski teknik direktörümüz ve özkaynak düzenimizin mimarı Serpil Hamdi Tüzün’ün hastaneye kaldırıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Serpil Hamdi Tüzün'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Serpil Hamdi Tüzün kimdir?
1939 yılında İstanbul'da doğan Tüzün, futbola babasının 1953 yılında kurduğu Bağlarbaşı Kulübü''nde başladı ve 15 yıl süreyle bu takımda oynadı. 1960'lı yıllarda Hollanda'ya gidip AFC Ajax kulübünde staj yapmıştır. Burada Johan Cruyff, Johan Neeskens ve Ștefan Kovács gibi isimlerle çalışma fırsatı yakaladı. 1972-73 Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde Juventus ve Derby County arasında oynanan maçı rapor tutarak izlemiştir. Verdiği rapor doğrultusunda AFC Ajax, 1972-73 Şampiyon Kulüpler Kupası''nı kazanmıştır.

Serpil Hamdi Tüzünden kötü haber Hastaneye kaldırıldı

YORUM YAZ