MENÜ

'Saygısızlık olur' Fernando Santos'tan Galatasaray açıklaması!

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, düzenlediği basın toplantısında pazar günü oynanacak Galatasaray derbisi ile alakalı konuştu. Portekizli hoca, bireysel performansların medya önünde değerlendirilmesinin diğer futbolculara saygısızlık olabileceğini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, derbi öncesinde basın mensuplarıyla yemek organizasyonunda bir araya geldi ve soruları yanıtladı. Portekizli hoca, "Beşiktaş'a bahar geldi mi?" sorusu üzerine, "Teknik olarak ilkbahara giriyoruz ama zor bir kış oldu. Kışın tamamen geçtiğini söyleyemem. Beşiktaş'ı istediğimiz yere getirmek için daha çok çalışmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

EURO 2024 ÖNCESİ AÇIKLADI

"BEŞİKTAŞ OYUNU DOMİNE ETMELİ"

Takımın oyun felsefesiyle ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Santos, "Birtakım şeylerin değiştiğini söyleyebiliriz. Henüz iki ay oldu ve yüzde 100 istediğim oyun anlayışı yok. Bu da çok doğal. Beşiktaş gibi büyük takımlar rakibi domine etmeli, iyi hücum etmeli ve iyi savunma yapmalı. Bu anlamda da takıma bunu aşılamaya çalışıyoruz. Oyuncular da yi çaba sarf ediyor. Bizim saygımızı kazandılar. Bir anda bir şeyleri değiştirmek kolay değil. Bizden önce de farklı hocaların farklı anlayışları vardı. Benim futbol anlayışım da bu şekilde" diye konuştu.

Saygısızlık olur Fernando Santostan Galatasaray açıklaması

"FUTBOL KOLEKTİF BİR OYUN"

Takım oyununa da vurgu yapan Portekizli hoca, "Futbol kolektif bir oyun, bireysel bir oyun değil. Bizim kolektif oyunu daha da geliştirmemiz lazım. Büyük bir takım yüzde 80 kolektif, yüzde 20 bireysel oynayınca başarılı olur. Biz şu anda yüzde 60 bireysel, yüzde 40 kolektif oyun içindeyiz. Bunu yüzde 80 kolektif oyuna çevirmeliyiz. Oyuncularımız da bunun için çabalıyor" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

"OYUNCULARA SAYGISIZLIK OLUR"

Gedson Fernandes'in Galatasaray derbisinde cezalı olduğunun hatırlatılması üzerinde Santos, "Gedson Fernandes yok ama eksik oynamayacağız. 11 kişi oynayacağız. Benim için önemli olan takım. İstediklerim sahaya yansıtıldığı zaman hiçbir sıkıntı olmayacak. Bireysel oyunculara yönelik sorulara cevap vermiyorum, çünkü diğer oyunculara saygısızlık olur. Oyuncularla bireysel olarak bire bir konuşuyorum" dedi.

"BAZEN POSTACI GİBİ OYNUYORUZ"

Takımın sezonun ikinci yarısındaki performansına bir kez daha değinen Santos, "Değişen, iyiye giden şeyler var ama tam olarak değiştiremediğimiz şeyler de var. Ofansif anlamda topu hızlı döndüremiyoruz, yavaşız. Daha akıcı ve hızlı oynamak zorundayız. Bundan kastım topu alıp sürekli koşmak değil. Bazen geriye çok oynuyoruz ve ağırız. Bazen postacı gibi oynuyoruz. Geriye dönük bakarsak aslında iyi bir aşamaya geldik ancak henüz benim istediğim aşamaya tam olarak gelemedik. Rakip ceza sahasına çok fazla giremediğimizi düşünüyorum. Ancak daha iyi olacağını düşünüyorum. Defansif anlamda da pozitif sinyaller var. Ancak Türkiye'de çok fazla adam adama savunma yapılıyor. Bazen bir stoper rakip forveti, rakip takımın ceza sahasına kadar kovalayabiliyor. Benim anlayışımda bu yok. Ben daha çok alan savunmasını tercih ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

FUTBOLDAN MEN EDİLDİ!

"ABOUBAKAR KENDİSİNİ BURAYA AİT HİSSEDİYOR"

Vincent Aboubakar'la ilgili soruyu da yanıtlayan Santos, "Aboubakar kendisini yüzde 100 buraya ait hissediyor. Fiziksel olarak kötü olsa listede olmazdı. Kalite çok önemli ama önemli olan her oyuncunun hem kafasının hem kalbinin burada olması" ifadelerini kullandı. Öte yandan İstanbul'daki yaşantısının sorulması üzerine Portekizli hoca, "İstanbul fantastik bir şehir. Evim Kadıköy'de, boğaz manzarası var. Eşim buraya geldi. O da İstanbul'u çok seviyor. Taraftarımız da çok tutkulu. Onları çok seviyorum. Ama sadece bazen, bazı oyunculara tepki gösteriyorlar. Maç esnasında bunu yapmasalar iyi olur. Çünkü hepsinin desteğe ihtiyacı var" dedi.

"TÜRKİYE EURO 2024'TE SÜRPRİZ YAPABİLİR"

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın, Avrupa Şampiyonası'nda ülkesi Portekiz'le rakip olduğunun hatırlatılması üzerine deneyimli teknik direktör, "Türk Milli Takımı'nı iyi tanıyorum. Dünya Kupası öncesinde Türkiye bize Portekiz'le oynarken zorluk çıkarmıştı. İnanılmaz iyi oyuncular var. Çok güçlü orta sahası var. Defansif olarak da iyiler. Portekiz olarak 2016 Avrupa Şampiyonası ve Uluslar Ligi'ni kazanmıştık. Favori 6-7 takımdan sonra sürpriz yapmaya en yakın takım Türkiye. Çok iyi bir takım ve iyi bir hocası var" dedi.

Saygısızlık olur Fernando Santostan Galatasaray açıklaması

Türk futbolundaki altyapı sorununa da dikkat çeken Fernando Santos, "2002 yılında Türk Milli Takımı'yla Portekiz Milli Takım'ı arasında çok ciddi fark yoktu. Futbollarının seviyesi benzerdi. Portekiz o yıllardan beri inanılmaz bir altyapı yatırımı yaptı ve sistem kurdu. Türkiye'de değişmesi gereken şeylerden biri birçok alt yaş ligleri var. Türkiye'de sadece U19 var. Tayyip fiziksel olarak iyi olmadığı için oynamıyor. Ben bu oyuncuyu nerede oynatacağım. U23 olsa bu oyuncuyu orada değerlendirebilirim. Altyapıda çok iyi oyuncular geliyor. Çok yetenekli oyuncular var. Çocuk belli bir aşamaya geliyor ve oraya geldikten sonra Beşiktaş'ta oynayamıyor. Ya kiralık vereceksiniz ya da U19 var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"GALATASARAY İÇİN ÖZEL PLAN YOK"

Fernando Santos, pazar akşamı Galatasaray ile oynanacak derbi maçıyla alakalı ise, "Küçük takımlar Galatasaray'a karşı savunma yapıp kontratak oynuyorlar. Biz Beşiktaş'ız. Galatasaray'a karşı özel bir plan yapmayacağız. Her rakibimizi analiz ediyoruz ama burada önemli olan bizim nasıl oynayacağımız. Galatasaray maçında taraftarlar iyi savunma ve iyi hücum yapan bir takım görecek. "yorumunu yaptı.

YORUM YAZ