MENÜ

Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş'a meydan okuma! 'Getirsinler göreyim'

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ile yollarını ayıran tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, yaşanan süreç hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş'a meydan okuma! 'Getirsinler göreyim'

Beşiktaş'ta bir önceki yönetim tarafından göreve getirilen Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı ekibin başında sadece 43 gün kalabildi. Süper Lig'in 17'nci haftasında sahasında Alanyaspor'a 3-1 mağlup olan siyah-beyazlılarda teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Tecrübeli çalıştırıcı, bu süreç hakkında Radyospor''a konuştu.

Haberin Devamı

SEZON KARNESİ

Rıza Çalımbay, 10 Kasım 2023'te başladığı Beşiktaş teknik direktörlüğü görevinde 7 maça çıktı. 60 yaşındaki teknik adam, 5 Süper Lig maçında 2 galibiyet 2 mağlubiyet, 2 Avrupa maçında 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Toplam 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş hakkında konuşan Rıza Çalımbay, "Ben Beşiktaş olayına girmek istemiyorum artık. O yüzden konuşmak istemiyorum Beşiktaş'la ilgili. Kısa bir süreç oldu. Hiçbir antrenör o kadar süreç için mukavele yapmaz. Ben sadece Beşiktaş olduğu için yaptım. Onlara söz verdiğim için yaptım. O kadar. O süre bitti ve ben de bıraktım. O kadar." dedi.

Rıza Çalımbaydan Beşiktaşa meydan okuma Getirsinler göreyim

'MAÇI İZLEMEDİM'

Hatayspor - Beşiktaş maçını izlediniz mi? sorusuna Çalımbay, "Maçı takip etmedim. Biraz dişim ağrıyordu o yüzden izleyemedim." ifadelerini kulalndı.

Haberin Devamı

'BEŞİKTAŞ SEVGİSİNDEN DOLAYI GİTTİM'

Beşiktaş sevgisinden dolayı göreve geldiğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Oraya girmesek, başka bir şey konuşsak daha iyi olur. Ben Beşiktaş'la ilgili bir şey konuşmak istemiyorum. Oraya da zarar olur. Bana da zarar olur bir şeyler konuştuğumuz zaman. Ben bıraktım artık. Ben girmek istemiyorum. Alıyorlar, büyütüyorlar bir şeyi. Ben oraya Beşiktaş sevgisinden dolayı gittim, anlamıyorlar." sözlerini kullandı.

İSTİFA SİNYALİ VERMİŞTİ!

 'SÖZ VERDİĞİM İÇİN YAPTIM'

Yeni bir takım çalıştıracağını dile getiren Rıza Çalımbay, "Getirsin bir tane antrenörü 2-3 haftalık göreyim. Ben sadece söz verdiğim için yaptım. Beşiktaş'tan önce 5-6 teklif vardı. Kabul etmedim ben. Bu sezon kesinlikle takım çalıştıracağım. Bayağı hırslı olarak çalıştıracağım, öyle böyle değil. İyi bir teklif gelirse tabii ki." dedi.

Rıza Çalımbaydan Beşiktaşa meydan okuma Getirsinler göreyim

Derbi hakkında konuşan Çalımbay, "Ligin seyri bu sene ikiye, üçe bölündü gibi. İkinci yarıda düşmeye oynayanlar olacak, orta sırada olanlar olacak ve Fenerbahçe ile Galatasaray gayet iyi gidiyor. Derbiyi izledim. Aslında ikisi de yenmek istiyordu ama birbirlerine fırsat vermediler. Her türlü tedbiri almışlardı. Birbirine izin vermediler. Gayet derbi maçı gibi oldu. Kendilerine bir zarar vermeden bitirdiler maçı. Süper Kupa'nın başka bir ülkede oynanması biraz tuhaf geliyor. Fenerbahçeli, Galatasaraylı kendi takımını görmek ister ama orada oldu. Bunda da kulüplerin menfaati ve Türkiye'nin menfaati oldu tahminime göre. Değişik bir maç olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

LUGANO TEKLİF YAPTI

"Daha önce yurtdışından teklif almıştınız?"

"Lugano'dan teklif gelmişti. O zaman bunlar ikinci ligdeydi. Ben kabul etmemiştim."

AZERBAYCAN CEVABI

"Azerbaycan'dan sizinle irtibata geçen oldu mu?"

"Benim daha yeni oldu ayrılalı. Birden bire bir şey olacağını sanmıyorum. Biraz beklemek gerekiyor."

Rıza Çalımbaydan Beşiktaşa meydan okuma Getirsinler göreyim

'KIRGIN AYRILDIM'

"Bir kırgınlığınız var mı?"

"Beşiktaş'tan kırgın ayrıldım ama Beşiktaş'a kırgın değilim. Oradaki kişilere kırgınım. Başka bir şeye kırgın değilim. Taraftara, oyunculara teşekkür ettim, hepsine teşekkür ettim yani."

İŞTE FATİH TERİM'İN YENİ TAKIMI!

Rıza Çalımbaydan Beşiktaşa meydan okuma Getirsinler göreyim

YORUM YAZ