MENÜ

Rıdvan Dilmen'den flaş yorum: Sergen Yalçın potansiyel bir Fatih Terim

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Ankaragücü maçını yorumladı. Sergen Yalçın'ın göreve geldikten sonra Beşiktaş'ın hedefi olan bir takım oyunu ortaya koyduğunu ifade eden Dilmen, "Beşiktaş bir hedefi varmış gibi oynuyor. Oyuncular sürekli maçın içindeler, sürekli öne oynama istekleri var.'' dedi. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın sembol isimleri arasında olduğunu belirten Dilmen, ''Sergen Yalçın, potansiyel bir Fatih Terim" diye konuştu.

Rıdvan Dilmen'den flaş yorum: Sergen Yalçın potansiyel bir Fatih Terim

Beşiktaş, Süper Lig'in 25. hafta açılış maçında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti ve üst üste 2. galibiyetini aldı. Usta yorumcu Dilmen, 90 dakikayı NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

Haberin Devamı

'Beşiktaş çok doğru bir tercih yaptı'

Beşiktaş Yönetimi'nin Abdullah Avcı'nın ardından takımı Sergen Yalçın'a emanet etmekle doğru bir seçim yaptığını vurgulayan Dilmen, "Sergen Yalçın öncesi ve Sergen Yalçın sonrası Beşiktaş. Oyun anlayışında farklılık var. Beşiktaş çok doğru bir tercih yaptı. Beşiktaş bir hedefi varmış gibi oynuyor. Oyuncular sürekli maçın içindeler, sürekli öne oynama istekleri var." dedi.

'Koray Gencerler benim baktığım kadar zaman ayırmadı'

Ankaragücü'nün penaltı beklediği pozisyonu yorumlayan Dilmen, "Sedat'ın pozisyonunda, ben Arda Kardeşler gibi kartla giderdim, Koray Gencerler olsaydım VAR'daki, detaylı bakardım. Karius'un penaltı yapma amacı yok ama kayarak gidiyor ve dizinin Sedat'ın sağ ayağına geldiğini gördüm. Penaltı olduğunu düşünüyorum. Tabi ben detaylı bakarak bunu gördüm. VAR'daki Koray Gencerler benim baktığım kadar zaman ayırmadı." diye konuştu.

Haberin Devamı

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

"Sergen Yalçın potansiyel bir Fatih Terim"

"Süper Lig'de bu sezon 37 tane teknik adam değişmiş daha 10 hafta var 41 tane olur. Neden bunu anlattım? Abdullah Avcı zaten yarışa 1-0 mağlup başlamıştı. Her camia kendi Fatih Terim'ini çıkarmak istiyor. Sergen Yalçın'da potansiyel bir Fatih Terim. Sergen bir de şöyle bir Beşiktaşlı, dört büyüklerin hepsinde oynamış. Başakşehir maçı dışında 4 galibiyet 1 beraberlik aldı. Sonuçta takım şu çizgiyi gördü. Arzu ve istek iyi. Oyuncularda hep bir arzu ile oynamaya çalışıyorlar. Buraya herhangi bir antrenör gelse bu etkiyi yapamazdı"

"Bana göre tam zamanında geldi"

"Bana göre Sergen Yalçın, 1972 doğumlu tam zamanında geldi. Eksikleri yok mu evet var ama oyunu tutma konusunda bana göre eksikleri var. "

"Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı zor geçer"

"Sivasspor'un oyunu Galatasaray'a benziyor aslında. Rakip takım biraz öne çıkınca Galatasaray ikinci planını devreye sokuyor ve savunma arkasına top atıyor. Galatasaray hep tek ön libero ile maça çıkıyor. Trabzonspor hem lig hem kupada devam ediyor. Trabzonspor'u bana göre Gaziantep maçı çok zor geçecek. Üçlü savunmayı beşli hale çeviren bir takım. Birkaç tane iyi oyuncu aldılar. Bana göre oturaklı oyuncular aldılar. "

Haberin Devamı

"Fenerbahçe pansuman yapmamalı, Beşiktaş yapmadı Sergen'i getirdi"

Ersun Yanal ile yol ayrıldı ama Trabzonspor maçına çıkıldı. Ersun Yanal ne kaybedecek? 3-0 kaybetse ne olacak. Ersun Yanal için o maça çıkmak bir şey kaybettirmedi. Zaten başarısızdı. Ali Koç döneminde dördüncü kez adına teknik direktör değişiyor. Emre Belözoğlu'nun teknik ekipte bulunduğu gibi çıkan görüntü iyi bir görüntü değil. Yarın bana göre Denizlispor maçında kim taktik verecek? Beşiktaş mesela pansuman yapmadı. Sergen Yalçın'ı getirdi ve o riski aldı. Fenerbahçe kiminle devam edecekse onu almalı, pansuman yapmamalı. Fenerbahçe'nin uygun bir fikstürü var. "

"İlkelerine aykırı"

"Türkiye'de Aykut Kocaman'ı hatırlıyorum. Oyuna kendisini sokmuştu İstanbulspor'da. Bana göre Emre Belözoğlu sezon sonuna kadar teknik direktör dersen ilkelere ve sezon başına söylenenlere aykırı oluyor. "

YORUM YAZ