MENÜ

Ricardo Quaresma'dan Ballon d'Or sözleri: Kazanabilirdim

2010-2013 ve 2015-2019 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Ricardo Quaresma, iki eski kulübü Barcelona ile Porto'nun oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Ricardo Quaresma'dan Ballon d'Or sözleri: Kazanabilirdim

Bir dönem Türkiye'de Beşiktaş ve Kasımpaşa forması giyen Ricardo Quaresma, Mundo Deportivo'ya açıklamalarda bulundu. Portekizli eski futbolcu, Ballon d'Or hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KARNESİ

2010-2013 ve 2015-2019 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı takım ile 227 maça çıktı. Portekizli futbolcu söz konusu maçlarda 38 kez rakip fileleri sarsmayı başardı ve bunun yanında takım arkadaşlarına 77 kez gol pası verdi. Öte yandan Kasımpaşa'da da forma giyen yıldız futbolcu, İstanbul temsilcisi ile çıktığı 26 maçta 4 gollük katkı verdi.

Ricardo Quaresmadan Ballon dOr sözleri: Kazanabilirdim

İŞTE QUARESMA'NNIN AÇIKLAMALARI...

Hayallerini gerçekleştirdiğini ifade eden Ricardo Quaresma, "Şimdi mutluyum çünkü hayallerimi gerçekleştirmeyi başardım ve aynı zamanda hala büyük bir kulüp olan ve çok mutlu olduğum, beni çok iyi karşıladıkları Porto'da oynadım. Dolayısıyla, bir oyuncu ve bir insan olarak, Barcelona ve Porto'da bana her iki formayı da giyme fırsatı verdikleri için mutlu ve minnettar olduğumu söyleyebilirim" dedi.

Haberin Devamı

"BARCELONA VE PORTO ÇOK FARKLI"

Eski kulüpleri hakkında konuşan eski futbolcu, "Barcelona ve Porto gibi şehirlere girdiğinizde diğerlerinden farklı olduklarını hemen fark ediyorsunuz. Barselona Katalonya'dır, bir şehir değil bir ülke olmak isterler ve insanların zihniyetinin farklı olduğunu hemen fark edersiniz. Porto ise hepimizin bildiği gibi Portekiz'deki diğer şehirlerden tamamen farklı bir şehir. İnsanlar kulüp için yaşıyor, kulüple nefes alıyor, kulüpten başka bir şey görmüyorlar. Genelde şunu söylerim: 'Porto'da başarılı olabilmek için çok kişilikli olmalısınız', çünkü talepler çok büyük. Bazen çok fazla oyuncu oluyor, bu kaliteli olmadıklarından değil ama bu baskıyı kaldıramıyorlar... Portekiz'de Porto diğer kulüplerden farklıdır" sözlerini kullandı.

Ricardo Quaresmadan Ballon dOr sözleri: Kazanabilirdim

Ballon d'Or hakkında konuşan Portekizli isim, "Porto'da yaptıklarımı Barcelona'da yapsaydım, Ballon d'Or kazanmak için büyük bir şansım olurdu. Ama hayat bu, önümüze fırsatlar çıkar ve bunlardan faydalanırsınız ya da faydalanmazsınız ve bundan pişmanlık duymaya gerek yok" dedi.

"XAVI, FUTBOLCUYKEN DE TEKNİK DİREKTÖRDÜ"

Xavi hakkında konuşan Quaresma, "Xavi öyle bir oyuncu ki onunla antrenman yaptığınızda ve oynadığınızda er ya da geç bir teknik direktör olacağını anlıyordunuz. Oyuncuydu ama aynı zamanda sahada birer teknik direktör olduklarını da görebiliyorsunuz. Tüm takım arkadaşlarıyla konuşurdu, her zaman yanındaki takım arkadaşına yardım etmeye çalışırdı, bu yüzden onun bir antrenör profiline sahip olduğunu görebilirdiniz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Barcelona - Porto maçı hakkındaki düşüncesini söyleyen eski futbolcu, "Benim için beraberlik olabilir çünkü Barcelona ve Porto grup aşamasını geçecek iki kulüp, bu sonuç birinin ya da diğerinin geçmesini engellemeyecektir. Bu yüzden mükemmel olur" açıklamalarında bulundu.

Ricardo Quaresmadan Ballon dOr sözleri: Kazanabilirdim

Ricardo Quaresmadan Ballon dOr sözleri: Kazanabilirdim

YORUM YAZ