Resmi açıklama yapıldı! Yarın geliyor
Beşiktaş'ın bir süre önce prensip anlaşmasına vardığı Gremio'nun savunmacısı Rhodolfo için resmi açıklama geldi.

Brezilya kulübü Gremio'nun sportif direktörü Cesar Pacheco, Beşiktaş taraftarını sevindirecek açıklamayı yaptı.
Pacheco, bir süre önce Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı savunma oyuncusu Luis Rhodolfo'nun artık Siyah-Beyazlı takımın futbolcusu olduğunu duyurdu.
Pacheco her konuda anlaşma sağlandığını ve Rhodolfo'nun önümüzdeki sezondan itibaren Türkiye'de forma giyeceğini açıkladı.
KAP'a bildirildi
Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise Beşiktaş'tan resmi bir açıklama geldi. Siyah-Beyazlı kulüp Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuruda Rhodolfo'nun transferi konusunda resmi görüşmelere başlandığı bilgisini verdi.
Yarın İstanbul'da
28 yaşındaki 1.93'lük savunma oyuncusunun yarın yola çıkacağı ve TSİ 21.30 civarında İstanbul'da olacağı bildirildi. Sağlık kontrolleri ve resmi imzaların atılmasının ardından Brezilyalı futbolcunun Beşiktaş'ın Avusturya kampına katılması bekleniyor.
SON DAKİKA! Sosyal medyadan transfere yeşil ışık!
Rhodolfo'nun kariyeri
Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinin batısında yer alan Bandeirantes'te dünyaya gelen Rhodolfo, futbol dünyasına genç yaşlarda adını duyurmaya başladı. Futbola doğduğu şehrin União Bandeirante takımında başlayan Rhodolfo, 2002 yılında Curitiba, Parana'da kurulmuş olan ve tarihinde birçok şampiyonluk yaşamış ve Washington ve Jose Kleberson gibi birçok önemli futbolcu yetiştirmiş Brezilya Futbol Kulübü CA Paranaense takımına transfer oldu. Rhodolfo 2006 yılına kadar bu takımın altyapısında forma giydi.
Matthaus'un eski öğrencisi
2006 yılında A takım antrenörü Lothar Matthaus tarafınfan A takıma alındı. Atletico Paranaense'de ilk lig maçına deplasmanda Internacional karşısında 0 2 mağlup olunan maçta 10 Eylül 2006'da çıktı. Uzun bir süre kadroda yer bulamayan Rhodolfo, Antonio Lopes teknik direktörlüğünde ilk maçına 28 Temmuz 2007'de Grêmio karşısında çıktı. Bundan bir hafta sonra 2 Ağustos 2007'de ilk resmi golünü Corinthians ağlarına yolladı. Sezonu ise 21 maç 1 gol 4 sarı ve 1 kırmızı kart ile tamamladı.
Rhodolfo bir sonraki sezon ise 19 kez kadrodaydı 18 kez ilk onbirde başladı 1 kez oyuna sonradan girdi ve 2 sarı kart gördü. 2009 yılında ise daha fazla şans bulan Rhodolfo, Bruno Costa ile birçok maçta Antonio Lopes tarafından şans buldu. 22 maç ve 5 sarı kart ile sezonu kapattı. 2010 yılında ise 3'lü defansa dönen takımda zaman zaman ön libero zaman zamanda stoper'de görev yapan Rhodolfo, 33 maça çıktı ve 1 gol attı, 1 asist yaptı bir de kendi kalesine gol attı. Sezon boyunca 2,970 dakika şans bulan Rhodolfo, 6 sarı kart gördü.
Mancini'nin radarına takıldı
2011 yılında Roberto Mancini'nin çalıştırdığı Manchester City takımının dikkatin çeken Rhodolfo, Avrupa pasaportu olmaması nedeniyle bu takıma transfer olamadı ve ülkesinin takımlarından Sao Paulo'ya transfer oldu. Ligin ilk haftasında kadroda bulunmayan Rhodolfo, teknik direktör Jorginho tarafından Figueirense karşısında 2.haftada maça çıktı. Bu maçtan sonra 5 hafta kadroya dahi giremeyen Rhodolfo, 7. hafta takımına döndü ve düzenli olarak savunmanın ortasında görev yapmaya başladı.
Rhodolfo bu takımla ilk resmi golünü ise 23 Temmuz 2011 tarihinde Atlético Clube Goianiense karşısında kaydetti. Bir sonraki haftada Coritiba karşısında asist yapan Rhodolfo savunmanın vazgeçilmezi oldu ve sezon boyunca 31 maça çıktı 1 gol attı, 1 asist yaptı ve 2 sarı kart gördü. Rhodolfo 2012 yılında ise 30 maça çıkarken 1 de asist yaptı. Bu performansının ardından adı Juventus FC ve AS Roma ile anılan Rhodolfo, kulübünün 15 milyon Euro ücret talep etmesi nedeniyle kulübünde kaldı.
Aralık 2013'te döndü
4 Ağustos 2013 tarihinde Cris ile yollarını ayıran Gremio ile yarım dönemlik kiralık sözleşme imzaladı. Bu takımla Aralık 2013'e kadar 25 maça çıkan Rhodolfo 1 de asist yaptı. Rhodolfo Aralık 2013'te kulübüne geri döndü.