MENÜ

ÖZET | Samsunspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-2

Süper Lig'de 13. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Samsunspor'la karşılaştı. İlk yarısı yoğun yağış altında oynanan maçta Beşiktaş penaltı golü ile 1-0 öne geçti ancak Samsunspor beraberliği yakaladı. İkinci yarıda sonucu Omar Colley belirledi.

ÖZET | Samsunspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-2

Samsunspor, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda 13. hafta maçında Beşiktaş'la karşı karşıya geldi. Konuk ekip Beşiktaş maçta penaltı golü ile 1-0 öne geçti ancak üstünlüğünü koruyamadı. Karadeniz ekibi kısa süre içinde beraberliği yakaladı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Beşiktaş maçın sonlarına doğru bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrılmayı bildi.

Beşiktaş'ın gollerini 17. dakikada Cenk Tosun ve 84. dakikada Omar Colley kaydetti. Samsunspor'un tek golünü ise 25. dakikada Marius Mouandilmadji attı.

ÖZET | Samsunspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-2

Rıza Çalımbay Beşiktaş'ın başında çıktığı ikinci maçtan da galibiyetle ayrıldı. Siyah Beyazlı takım gelecek hafta Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak.

(MAÇTAN DAKİKALAR)

İki takım arasındaki mücadele başladı... 

GOOL | 17. dakikada Cenk Tosun penaltıyı kaçırdı ama top önüne düştü. Cenk Tosun bu kez topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

ÖZET | Samsunspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-2

23. dakika | Drongelen köşe vuruşu sonrası kafayı vurdu kaleci Mert Günok kornere çeldi.

Haberin Devamı

GOOL | Marius 26. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde muhteşem bir vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

35. dakika | Oxlade-Chamberlain çok uzaklardan şansını denedi ancak top az farkla dışarıya gitti.

Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi...

46. dakika | Onur Bulut oyundan çıkarken yerine Aboubakar dahil oldu...

58. dakika | Necip'in ters vuruşunda top Beşiktaş ağlarına gidiyordu. Az farkla dışarı çıktı.

79. dakika | Hadziahmetovic çok sert vurdu. Kaleci Okan topu dışarı çeldi. Beşiktaş ikinci golüne çok yaklaşmıştı.

GOOL | 88. dakikada Omar Colley 88'de Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

İLK 11'LER

Samsunspor: Samsunspor: Okan, Soner, Drongelen, Lubomir, Zeki, Taylan, Bennaser, Emre Kılınç, Holse, Ntcham, Marius

Beşiktaş: Beşiktaş: Mert, Rosier, Necip, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Oxlade-Chamberlain, Gedson, Onur, Muleka, Cenk

Samsunspor - Beşiktaş maçından dikkat çeken anlar

MARKUS GISDOL CEZALI 

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol cezalı olduğu için Beşiktaş karşısında takımın başında sahaya çıkamadı. Pendik maçının bitiminde kırmızı kart gören Gisdol’un yerine yedek kulübesinde takımı antrenör Erdinç Sözer yönetti.

SAMSUNSPOR’UN MOR FORMA FARKINDALIĞI

Samsunspor, geçen sezon başında kadına yönelik şiddete karşı bir farkındalık kampanyası yürütmeye başlamıştı. Ev sahibi ekip, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Beşiktaş karşısına bu maça özel hazırlanan mor formayla çıktı.

Haberin Devamı

SAMSUNSPOR’UN EKSİKLERİ

Samsunspor’da Flavien Tait ve Moryke Fofana hastalığı, Landry Dimata sakatlığı sebebiyle kadroda yok. Mickael Tırpan, Marc Bola ve Muhammet Ali Özbaskıcı, teknik direktör Markus Gisdol’un tercihiyle kadroya alınmadı.
Samsunspor, Beşiktaş mücadelesine şu 11’le çıktı: "Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubomir Satka, Rick Van Drongelen, Soner Gönül, Youssef Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Olivier Ntcham, Carlo Holse, Marius Mouandilmadji."

ÖZET | Samsunspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-2

BEŞİKTAŞ 11 YIL SONRA SAMSUN’DA 

Beşiktaş ile Samsunspor, Süper Lig’de en son 2011-2012 sezonunda karşı karşıya gelmişti. O sezon Samsun’da oynanan maç 1-1 berabere sona ermiş, İstanbul’daki karşılaşmayı Samsunspor 1-0 kazanmıştı. İki takım Süper Lig’de 11 yıl sonra karşılaştı.

SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Samsun’a 11 yıl sonra gelen Beşiktaş büyük ilgi gördü. Samsun ve çevre illerde yaşayan siyah-beyazlı taraftarlar 19 Mayıs Stadı’nda deplasman tribününü doldurdu. Beşiktaş taraftarları yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu. 

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’TA 10 EKSİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sakat olan Daniel Amartey, Bakhtiyor Zaynutdinov, Eric Bailly, Jean Onana, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Salih Uçan, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan ile cezalı Ante Rebic’i kadroya almadı. 

ÖZET | Samsunspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-2

YORUM YAZ