(ÖZET) Neftçi Bakü 1- 3 Beşiktaş! Kartal, Bakü'de avantajı kaptı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, bu akşam Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü'ye konuk oldu. Kara Kartal, Vincent Aboubakar'ın golüyle 1-0 öne geçerken mücadelenin ikinci golünü Muleka kaydetti. Farkı üçe çıkaran gol Salih'ten gelirken Gedson Fernandes'in enerjisi alkış aldı. Temsilcimiz Beşiktaş, art arda bulduğu gollerle maçta tempoyu belirleyen taraf oldu. Neftçi Bakü'nün tek golü ise Lebon'dan geldi. Kartal, Bakü deplasmanından 3-1 galibiyetle ayrıldı. İşte bu maça dair tüm detaylar...

(ÖZET) Neftçi Bakü 1- 3 Beşiktaş! Kartal, Bakü'de avantajı kaptı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında bugün deplasmanda Neftçi Bakü ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar, bu akşam galip gelip 17 Ağustos Perşembe günü sahasındaki maça daha rahat ve avantajlı çıkmanın hesaplarını yaparken maça çok iyi başladı ve istediği sonucu aldı. Kara Kartal, Bakü karşısında tempoyu belirledi ve art arda bulduğu gollerle şimdiden avantajı cebine koydu ve maçı 3-1 kazandı.

Haberin Devamı

 

CANLI ANLATIM: 

Maç başladı!

1' Hakem düdük çaldı ve maç başladı!

3' İLK TEHLİKE BEŞİKTAŞ'TAN! Rosier sağ kanattan ortayı yaptı, Neftçi Bakü savunmasından seken top dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk 5 dakikası geride kalırken maça etkili başlayan ekip, temsilcimiz Beşiktaş oldu.

İLK GOL KARTAL'DAN

14' GOOL! Beşiktaş, Kamerunlu yıldızı Aboubakar'ın ayağından golü buldu. Salih'in harika pasında kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız golcü, topun dibine girerek mücadelede skoru 1-0'a getirdi.

20' Beşiktaş, attığı golün ardından oyunun kontrolünü tamamıyla eline aldı. Rakip Bakü, sadece hızlı ataklarla Siyah-Beyazlı temsilcimizin kalesine gelmeye çalışıyor.

FARK İKİYE ÇIKTI

24' GOOL! Gedson Fernandes, yapılan korner organizasyonunun ardından sağ kanattan topu içeri doğru çevirirken Muleka altıpastan topu kaleye göndermekte zorlanmadı ve temsilcimiz, 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

30' Muleka, kaleciyle karşı karşıya kaldığı net pozisyonu değerlendiremedi ve top kornere çıktı. Beşiktaş, bu dakikalarda art arda kornerlerle rakibi bunaltmaya devam ediyor.

38' Oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş'ta. Temsilcimiz, tempoyu istediği şekilde belirleyebiliyor. 

İLK YARI BİTTİ! Beşiktaş, Neftçi Bakü karşısında devre arasında 2-0 önde giriyor.

İKİNCİ YARI BAŞLADI! Neftçi Bakü, ikinci yarıya biraz daha baskılı başlayan taraf oldu.

61' GOOL! Salih attı, Beşiktaş Bakü karşısında farkı 3'e çıkardı. Yapılan pas hatası sonrasında top önünde bulan Salih, topu ağlara göndermekte zorlanmadı.

72' Beşiktaş'ın attığı üçüncü golün ardından tempo düştü. Bakü, hızlı atakların yanı sıra Beşiktaş yarı alanına yerleşerek gol bulmaya çalışıyor.

77' REBIC OYUNDA! Beşiktaş taraftarının heyecanla beklediği yeni transfer Rebic, Nefttçi Bakü maçında oyuna dahil oldu.

79' GOL Neftçi Bakü, Lebon'un golüyle Beşiktaş karşısında farkı 2'ye indirdi. Skor şimdi 1-3. 

MAÇ BİTTİ! Beşiktaş, Bakü'de avantajı kapan taraf oldu ve mücadeleyi 3-1 kazandı.

 Avrupa’da 233. randevu

Siyah-Beyazlı futbol takımı bu akşam Neftçi Bakü karşısında Avrupa kupalarında 233. maçını oynadı. Kartal, daha önce çıktığı 232 müsabakada 86 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçlarda 304 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 347 gol gördü.

Haberin Devamı

 

 

 

 

YORUM YAZ