MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş - Eyüpspor maçı sonucu: 4-0 | Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda son 16'da! Cenk Tosun fırınası

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda Beşiktaş ile Eyüpspor karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, kritik maçı 4-0'lık skorla kazandı ve Türkiye Kupası'nda adını son 16'ya yazdırdı.

(ÖZET) Beşiktaş - Eyüpspor maçı sonucu: 4-0 | Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda son 16'da! Cenk Tosun fırınası

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş ile Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda kozlarını paylaştı. Kritik maç Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Müsabakayı Murat Erdoğan yönetti. Kritik maçı Beşiktaş 4-0'lık skorla kazandı ve Türkiye Kupası'nda adını son 16'ya yazdırdı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 16'da Salih Uçan, 36'da ve 67'de Cenk Tosun, 87'de de Ante Rebic kaydetti. Siyah-beyazlıların teknik patronu Fernando Santos, takımın başında 2'de 2 yaptı.

CANLI ANLATIM 

01' Maç başladı

5' Son anda defans! Sol kanatta topla buluşan Onur Bulut, Rebic ile verkaçı sonrası savunmanında müdahalesiyle penaltı noktası sağ tarafında topu tekrar önünde buldu ve yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere gitti.

16' GOL | Salih Uçan, Beşiktaş'ı öne geçiren golü kaydetti! Beşiktaş'ta sol tarafta topla buluşan Rebic, ortasını yaptı ve Salih Uçan kafayı vurdu. Salih'in kafa vuruşunda kaleci Berke Özer topu çıkardı. Ardından topu tekrar önünde bulan Salih Uçan, yakın mesafeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Haberin Devamı

(ÖZET) Beşiktaş - Eyüpspor maçı sonucu: 4-0 | Beşiktaş, Türkiye Kupasında son 16da Cenk Tosun fırınası

34' PENALTI! Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ghezzal, Regattin'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Murat Erdoğan beyaz noktayı gösterdi.

36' GOL! Cenk Tosun, penaltıda hata yapmadı! Penaltıyı kullanan Cenk Tosun sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Berke Özer'in solundan köşeden ağlarla buluştu: 2-0

(ÖZET) Beşiktaş - Eyüpspor maçı sonucu: 4-0 | Beşiktaş, Türkiye Kupasında son 16da Cenk Tosun fırınası

45+2' İlk yarı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

59' Beşiktaş atağında sol kanattan ceza sahasına giren Rebic orta açmak istedi, savunmadan seken top kornere çıktı.

67' GOL! Beşiktaş farkı 3'e çıkardı! Sol kanattan kullanılan kornerde Ghezzal sol ayağıyla ortayı yaptı. Demir Ege'nin indirdiği topa Cenk Tosun dokundu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0 

(ÖZET) Beşiktaş - Eyüpspor maçı sonucu: 4-0 | Beşiktaş, Türkiye Kupasında son 16da Cenk Tosun fırınası

87' GOL! Fark 4'e çıktı! Kale sahası ön çizgisinin biraz gerisinde sol çaprazdan bulunan Rebic'in sağ ayağıyla dokunduğu top kale sahasında Claro'ya çarparak ağlarla buluştu.

90+2' Heyecan dolu maçı Beşiktaş 4-0'lık skorla kazandı.

Fernando Santos: Buraya iyi oyuncular getireceğiz

Beşiktaş - Eyüpspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Beşiktaş - Eyüpspor müsabakası 21.00'de başladı. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maç A Spor'dan naklen yayınlanıyor. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detayları fanatik.com.tr'de...

İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Bakhtiyar, Umut Meraş, Demir EGE, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Ante Rebic, Cenk Tosun

Haberin Devamı

Eyüpspor: Berke, Metehan, Uğur Demirok, Claro, Ömer Bayram, Bekir, Seslar, Melih, Mete Kaan, Ahmed Kutucu, Mustafa Pektemek

GHEZZAL 78 GÜN SONRA 11’DE

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 78 gün sonra bir maçta 11’de görev aldı. 30 Ekim 2023 tarihinde Süper Lig’in 10’uncu haftasında oynanan Gaziantep FK maçında ilk 11’de görev yapabilen Ghezzal daha sonra sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalırken kısa bir süre ise kadro dışında bırakılmıştı. Ligde son 3 haftada oynanan Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olan tecrübeli kanat, yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından ilk 11’de forma giydi. 

REBİC 6 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Beşiktaş’ta Hırvat kanat oyuncusu Ante Rebic ise 6 maçlık aradan sonra ilk 11’e döndü. Tecrübeli kanat oyuncusu son olarak Süper Lig’in 15’inci haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de görev almıştı. Daha sonra Konferans Ligi’ndeki bir maçta kadroya giremeyen Rebic, Süper Lig’de oynanan 2 karşılaşmada oyuna sonradan dahil olmuş, 3 maçta ise kadroda olmasına rağmen görev almamıştı.

ARDA TURAN’DAN 7 DEĞİŞİKLİK

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, 1’inci Lig’in 18’inci haftasında iç sahada 2-0 kazanılan Keçiöregücü maçının 11’inde 7 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş maçında sahaya sürdü. Genç teknik adam; Murat Uçar, Robin Yalçın, Caner Erkin, Recep Niyaz, Regattin, Ampem ve Bruno’nun yerine Uğur Demirok, Ömer Bayram, Bekir Yılmaz, Melih Kabasakal, Mete Kaan Demir, Seslar ve Mustafa Pektemek’e görev verdi.

Haberin Devamı

SVENSSON FORMAYI GİYDİ

Siyah-beyazlı ekibin geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı Jonas Svensson, Beşiktaş formasıyla ilk maçına Eyüpspor karşısında çıktı.
Beşiktaş’ın Eyüpspor’u konuk ettiği karşılaşmada yeni transfer Jonas Svensson, mücadelenin 78’inci dakikasında Onur Bulut’un yerine oyuna dahil oldu. Fatih Karagümrük karşılaşmasının kadrosuna alınan ancak forma şansı bulamayan Norveçli sağ bek, yeni takımıyla ilk maçına Eyüpspor karşısında çıktı.

Haberin Devamı

Cenk Tosun’dan bu sezon bir ilk

Cenk, attığı bu gollerle bu sezon bir ilki de yaşamış oldu. Süper Lig’de 17, Avrupa Konferans Ligi’nde de grup ve eleme aşamalarında 8 maça çıkan 32 yaşındaki futbolcu, ilk kez bir müsabakada 2 gol kaydetti. Cenk, ligde Gaziantep FK, Antalyaspor, Samsunspor ve Rizespor ağlarına 1’er gol gönderirken, Konferans Ligi’nde de Club Brugge ile Lugano filelerini 1’er kez sarsmıştı. Cenk Tosun, Eyüpspor karşılaşmasının 72. dakikada yerini genç futbolcu Semih Kılıçsoy’a bıraktı.

Rebic, Beşiktaş’ta ilk golünü attı

Kartal’ın Hırvat oyuncusu Rebic, böylelikle siyah-beyazlılarda ilk golünü kaydetmiş oldu. Süper Lig’de 11, Avrupa Konferans Ligi’nde de grup ve eleme aşamalarında toplam 6 müsabakaya çıkan 30 yaşındaki futbolcunun 4 asisti bulunuyordu.

YORUM YAZ