MENÜ

ÖZEL | Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'a A Milli Takım müjdesi! İşte Montella'nın planı

Siyah-Beyazlı formayla büyük çıkışa imza atan Semih Kılıçsoy, A Milli Takım’da da dengeleri değiştirdi. Teknik Direktör Vincenzo Montella, gelecek ay Avusturya ve Macaristan’la oynanacak hazırlık maçlarının kadrosunda Semih’e de yer vermeyi planlıyor...

ÖZEL | Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'a A Milli Takım müjdesi! İşte Montella'nın planı

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş, sahasında Konyaspor’u 2-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar’ın golleri 49. dakikada genç futbolcu Semih Kılıçsoy ve 71. dakikada Cenk Tosun’dan geldi. Semih, attığı bu golle ligdeki gol sayısını 8’e yükseltti. Bu sezon Süper Lig’de 13 müsabakaya çıkan 18 yaşındaki oyuncu, Trabzonspor ve Rizespor ağlarını 2’şer, Hatayspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Konyaspor filelerini 1’er kez sarstı. Semih Kılıçsoy’un, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de 1 golü bulunuyor.

Haberin Devamı

SÜPER LİG VE AVRUPA’DA ZİRVEDE

Semih Kılıçsoy, Konyaspor karşılaşmasındaki performansıyla 2024 yılında Süper Lig’de gole en çok katkı yapan isim olmayı başardı. Genç santrfor, 2024’te 7 gol ve 2 asistle oynayarak Kara Kartal’a 9 kez katkı yaparak bu alanda zirve yaptı. Semih’in ardından ikinci sırada; Karagümrük’ten Valentin Eysseric ve Sivasspor’dan Rey Manaj, 8’er katkıyla yer aldı. Ayrıca Semih, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de 2024 yılının en golcü 23 yaş ve altı futbolcuları listesinde zirveye yerleşti.

ÖZEL | Beşiktaşta Semih Kılıçsoya A Milli Takım müjdesi İşte Montellanın planı

‘KAZANMAMIZ GEREKİYORDU’

Konyaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan 18 yaşındaki santrfor, “Çok mutluyum. Kazanmamız gerekiyordu. Evimizde taraftarımızın önünde kazandık. Ben de takımıma bir golle katkı sağladım. İyi oynadık. Galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Önümüzdeki maçları da kazanarak iyi bir şekilde devam etmek istiyoruz. Şu anda bir hedef koymuyorum kendime. Hafta hafta, maç maç gidiyorum. Gol atıyorum ama takımımızın kazanması her zaman daha önemli” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

EURO 24 YOLU DA AÇIK...

Yetenekli futbolcunun bu çıkışı, A Milli Takım’da da dengeleri değiştirdi. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın, Semih Kılıçsoy’un Beşiktaş’taki çıkışından oldukça memnun olduğu ve mart ayında Avusturya ile Macaristan’la oynanacak hazırlık maçlarının kadrosunda Semih Kılıçsoy’a da yer vereceği öğrenildi. İtalyan hoca, Beşiktaş’taki performansını A Milli Takım’da da sürdürmesi halinde Semih’i Euro 24 kadrosuna da ekleyebilir.

ÖZEL | Beşiktaşta Semih Kılıçsoya A Milli Takım müjdesi İşte Montellanın planı

ÖZEL | Beşiktaşta Semih Kılıçsoya A Milli Takım müjdesi İşte Montellanın planı

YORUM YAZ