MENÜ

Övgü yağdırdı! 'Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı'

Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Yeni transferlerin sahne aldığı Beşiktaş'ta galibiyet gollerini Salih ve Aboubakar attı. Siyah-beyazlı ekip 3 puanı hanesine yazdığı Ankaragücü mücadelesini Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi.

Övgü yağdırdı! 'Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı'

Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş sahasında Ankaragücü engelini kayıpsız geçti. Siyah-Beyazlılar; Salih Uçan ile Vincent Aboubakar'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MAÇIN İLK GOLÜ 40'TA GELDİ

Tecrübeli teknik adam Şenol Güneş'in planları tuttu. Vodafone Park'ta taraftar desteğini arkasına alan Kara Kartal mücadeleye hızlı başladı. İlk andan itibaren oyunu rakip sahaya yıkan Beşiktaş gole çok yaklaşsa da Cenk Tosun ve Nathan Redmond'la çok önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Beşiktaş aradığı golü 40'ta Salih Uçan'la buldu. Ceza sahasında yaşanan karambolde başarılı orta saha oyuncusu son vuruşu yaparak Kartal'ı soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

Övgü yağdırdı Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı

ABOUBAKAR GOLE, 2 DAKİKA SONRA CEVAP VERDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısı da hızlı başladı. 53'te hem Cenk Tosun hem de Masuaku'nun art arda hataları sonrası top Ali Sowe'un önüne düştü, yıldız oyuncu boş kaleye topu yuvarladı ve skora dengeyi getirdi. Bu golden sadece 2 dakika sonra Vincent Aboubakar sahneye çıktı.

Haberin Devamı

İŞTE YENİLERİN PERFORMANSLARI

3 MAÇ SONRA GELEN GALİBİYET

Kamerunlu yıldız, Salih'in pasında topu sağına çekip sol köşeye şık bıraktı ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. Bu gol hem Aboubakar'ın, Kara Kartal'daki ikinci döneminde resmi maçlardaki ilk golü oldu hem de Siyah-Beyazlılar'a 3 maç sonra 3 puanı getirdi. Beşiktaş 3 maç sonra kazansa da Ankaragücü kalecisi Gökhan Akkan 8 kurtarışla mücadelenin farka gitmesini önledi. Başkent ekibi bu sonuçla 22 puanda kaldı.

Övgü yağdırdı Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı

GÜNEŞ'TEN ÖVGÜ: 'YENİLERİMİZ İYİ OYNADI'

Aboubakar'ın golüne sevindiğini kaydeden başarılı hoca, "Özellikle Aboubakar'ın gol atması önemliydi. İsteği vardı, atamıyordu, gerginleşiyordu. Diğer yeni futbolcularımız da oynadı. Onlar da iyi futbol oynadılar. Oyuna katılımları iyiydi. Diğer oyuncularım da iyiydi. Masuaku, Tayyip, Gedson... Gedson'da daha üretken olabilecek istikrar var. Onu bekliyorum" yorumunu yaptı.

SÖZLEŞMESİ ŞİMDİDEN HAZIR

"BEŞİKTAŞ'A KATKI YAPAN KALIR"

Kadroda yer almayan Kevin N'Koudou ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Güneş, "Elimizdeki oyuncuları ihtiyacımıza göre değerlendirebiliriz. Şimdi de gidebilir. Onlara da söylüyorum. Mutu değilsen gidebilirsin. N'Koudou iyi bir oyuncu ama oynatamıyoruz. 26 tane oyuncu, 4 tane kalecim var. Dışarda kalana üzülüyorum. Dele de bunlardan birisi. Beşiktaş'a katkı yapan kalır. Öyle bir performans gösterir ki bir oyuncu kullanırız. Duygularla değil, katkılarla değerlendireceğiz. Taraftar bizle beraber savunmaya geçti. Ben taraftarın bizle beraber hücuma geçmesini istiyorum. 3'e 1 yakaladığımız pozisyonlarda doğruları yapamadık. Bunları yapmazsak sıkıntı yaşarız" dedi.

Haberin Devamı

Övgü yağdırdı Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'de aldığı Ankaragücü galibiyetini Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte çok konuşulacak o yazılar...

KAZANMA/KAYBETME İKİLEMİ - CEM DİZDAR

Kısa bir bölüm hariç ilk devreye hakim olan Beşiktaş maçı sıkıntı yaşamadan tamamlayacak kadar pozisyon buldu. Üstelik bunların çoğu kaleyi karşıdan görmeye kurgulanmış pozisyonlardı. Ancak Cenk Tosun ayak içi vuruşlarda sürekli rakip kaleci Gökhan Akkan’ın gövdesini hedefleyince, olmadı. Dahası, bir iki pozisyon hariç - ki onlar da olmasa maç rakipsiz olur - Ankaragücü’nü alanından çıkarmayacak kadar doğru baskı uygulamış olmalarıydı. Elbette bu Beşiktaş’ın yaptığı kadar rakibinin yapamayacak olmasıyla da doğrudan ilgili. İkinci devrenin başlarındaki peş peşe gelen karşılıklı goller gerilimi yükseltince iki takımın da ilk devredeki olumlu/olumsuz dengeleri bozuldu. Yetmedi, Beşiktaş’ın hızlı çıkışlardaki pas tercihlerinde gözle görülür sorunlar gözlendi! Önce Gedson Cenk’e atmadı sonra da Redmond Aboubakar’a... Beri yandan görüyoruz ki, ligin üzeri ya da dibindeki takımlar arasında belirgin bir oyun farkı yok, birbirine yakınlar!..

Haberin Devamı

Transfer, harcama, borçlanma...

Gol kaçırırken de pozisyon harcarken de benzerler... Öyleyse bu kadar transfer, harcama, borçlanma neden? Ve kimse bu durumu nasıl oluyor da garip karşılamıyor? Son olarak... Onca acıyı yaşatan deprem toplumsal duyarlılığı uyandırmış görünse de işin sonunda kazanma/kaybetme ikilemi olunca bazıları kolayca çizgi dışına çıkıyor! Pedrinho korner kullanmaya gittiğinde yakın tribünden yağdırılanlar, ‘’unutma’’nın ‘’utanmama’’yla olan bağının göstergesiydi adeta...

 

BEŞİKTAŞ DEVAM EDEMEDİ - ALİ ECE

Beşiktaş için ya tamam ya devam niteliğinde bir maçtı. Maç başlar başlamaz bir dakikada iki tehlikeli pozisyon geliştirdi Beşiktaş. Ancak ilk yarının kalanında net bir hücum sürekliliği kuramadı. Sezonun ilk maçındaki 11’i ile Ankaragücü karşısındaki Beşiktaş 11’i neredeyse gece ve gündüz kadar farklı. Yani pratikte Beşiktaş yeni bir 11 kurdu, zaten teknik direktörü de sezon başında yoktu. Oyuncu kadrosu ve teknik direktör arasındaki karşılıklı etkileşimden çıkacak oyunun oturması için daha fazla zaman ister istemez gerekli. Beşiktaş, İsmael dönemindeki gibi iyi bir duran top organizasyonu sonucu öne geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Birkaç dakikada...

İkinci yarıda ise daha etkili, daha çok pozisyon üreten bir Beşiktaş izledik. Daha bir Şenol Güneş takımı ofansif oyun hüviyeti vardı. Ancak Şenol Güneş’in gol prensi Cenk Tosun kötü bir günündeydi. Beşiktaş 80. dakikaya kadar 34 kez rakip ceza alanında topla buluşmuştu, skoru çok rahat arttıracak net pozisyonlar üretmeyi başardı. Son bölümde ise ilk iki topa dokunuşuyla adeta teknik simyacı katkısı veren bir Maxim vardı. Minimum sürede 'Maxi'mum katkı verdi. Maxim, birkaç dakikada içinde Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığı katkıdan daha fazlasını yaptı.

 

Övgü yağdırdı Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı

KALEDE MERT GÜNOK - TUNÇ KAYACI

Şampiyonluk yarışında uzaklarda kalan Beşiktaş dün Ankaragücü karşısına farklı bir 11 le çıktı. Şenol Güneş savunma ve orta alanda radikal değişiklikler yaptığını gördük. Özellikle geri 4 yüzde iki yeni isme şans vermesi ve dünya kupasının yıldızı Saiss’i kulübeye çekmesi tüm oyunculara mesaj olarak görebiliriz... Aslında ilk 11 de bana göre sürpriz Maxim’in olmayışıydı. Üstelik bir iç saha maçı ve rakibin savunma ağırlıklı oynayacağını düşünürsek Rumen yıldızın sanki sahada olması daha iyi olurdu diye maç öncesi aklımdan geçti... Özellikle sol kanattan Redmond ve Onur ile önemli ataklar geliştirirken gol ise sol kanattan bir duran toptan geldi. Dün şunu gördük rakibi oyunla açamadığınız anlarda duran top ve bu duran topları iyi kullanan oyunculara sahip olmanın bir avantajı çok önemli. Gerçekten de Ahmedoviç serbest atıştaki orta kalitesiyle Salih’in golü geldi. Açıkcası ilk yarı Ankaragücü karşısında soyunma odasına farklı bir skorla da girebilirdi ama kaleci Gökhan Akkan izin vermedi... Dün Beşiktaş yeni transferlerini mercek altına aldığımızda stoperde Colley iyi bir izlenim bıraktı.

Pas hataları...

Diğer yeni transfer Onur çok diri ve hem hücum hem savunma görevini dengeli ve etkili bir şekilde yerine getirdi Rossie’in formayı alması zor gibi... Ahmetoviç bence orta alanda Gedson ve Salih’i oynarsa Maxim’i rahatlatacak bir transfer olduğunu gösteriyor... Aboubakar için fazla söze gerek yok, bir hata sonucu gelen beraberlik golünden sonra nefis hareketlerle takımını öne geçirdi ve ‘buradayım’ dedi... Başkent ekibi baskı anında zaafları var ama topa sahipken iyi ayaklara sahipler. Ancak potansiyellerini kullanma da dün pekte gününde değillerdi bu ayaklar ve attıkları gol de Beşiktaş’ın ikramıydı... Özetle belki istatistikler farklı şeyler söylese de bu kadar çok pozisyonun oluşması kimseyi aldatmasın, tamamen pas hataları ve savunma kalitesinin düşüklüğüydü bana göre... Beşiktaş forvetleri dün biraz becerikli olsa farka giderdi ama çok bonkör davrandılar

AVRUPA YOLUNDA - ORHAN YILDIRIM

Önce kupaya veda eden Kartal, ligde zirvenin gerisine düştü. Avrupa kupalarına giden yola çıkan SiyahBeyazlılar; kritik galibiyete imza attı. Farklı kadro ile mücadele eden Güneş'in ekibi, lige tutunmaya çalışan Ankaragücü'nü eli boş göndermeyi bildi.

Övgü yağdırdı Birkaç dakikada Dele Alli’nin ligde 711 dakikadır yaptığından fazlasını yaptı

Kaçan kaçana

Beşiktaş maça etkili başladı. Kalesine adeta duvar ören Gökhan, gole geçit vermedi. Tribünlerdeki gergin hava sahaya da yansıdı. Karşılıklı gidip gelen oyunda, kopmalar yaşandı. Yeni transferlerden Colley ile Onur siftah yaptılar. Redmond ile genelde sağ kanadı kullanan Kartal, final vuruşlarında başarılı olamadı. Ankaragücü'nün sürpriz çıkışları skor üretmekten uzaktı. Devre bitti, bitiyor derken gol geldi. Serbest atıştan gelen topa Aboubakar ayak koydu. Savunmanın yetersiz kalmasını affetmeyen Salih, boş kaleye golünü attı: 1-0. 40'ta öne geçen Kartal skor tutup, soyunma orasına önde girmeyi bildi.

İki dakikada iki gol

İkinci yarı Ankaragücü önde baskı kurdu. 53'te Cenk'in hatalı pasında Ali Sowe skora denge getirdi: 1-1. Stat bir anda buz kesti! Tribünler sustu. Abobuakar, maçın dönüm noktasında sahne aldı. Cenk'in atağında Salih'in pasını takip edip, üç kişi arasından fileleri gördü: 2-1. Kartal, sadece 2 dakika sonra yeniden öne geçmenin morali ile kontrolü ele aldı. Önce Kartal farkı artıracak pozisyon buldu. Son bölümde ise Ankaragücü. Mert net golü çıkarıp, alkışlandı.

Dele Alli'nin Everton'a Attığı Goller

YORUM YAZ