MENÜ

Orkun Kökçü'den sürpriz Beşiktaş kararı! Benfica'da kadro dışı kalmıştı...

Beşiktaş, verdiği röportajdan sonra Benfica'da bir süre kadro dışı bırakılan A Millî Takım'ın yıldızı Orkun Kökçü'yü kiralamak için girişimde bulunmuştu. 2022 yılında verdiği demeçte Beşiktaşlı olduğunu açıklayan yıldız orta saha oyuncusu ise Kartal'a yanıtını verdi. İşte detaylar...

Orkun Kökçü'den sürpriz Beşiktaş kararı! Benfica'da kadro dışı kalmıştı...

2023'ün yaz transfer döneminde Feyenoord'dan Benfica'ya transfer olan Orkun Kökçü, son günlerde manşetlerden düşmüyor. Hollanda basınına verdiği röportajda Benfica'da kendisin yalnız hissettiğini ve oynadığı pozisyondan memnun olmadığını vurgulayan A Millî Takım'ın yıldızı, dün akşam ise affedildi. Yıldız futbolcu, Benfica'nın maç kadrosuna alındı.

Haberin Devamı

LİSTENİN BAŞINA YAZILDI

'HATA YAPSA BİLE...'

Benfica'nın bu akşam saat 21.00'de Chaves'i konuk edeceği Portekiz Premier Lig 27.hafta maçı öncesi Teknik Direktör Roger Schmidt açıklamalarda bulundu. Orkun'un takıma geri döndüğünü bildiren 57 yaşındaki antrenör, "Casa Pia ile oynayacağımız maç sırasında henüz röportajı analiz etmemiştim ve Orkun'un dışarıda kalmasının daha iyi olacağını düşünmüştüm. Orkun şimdi geri döndü ve onunla konuşma fırsatım oldu. Orkun, hiçbir zaman takımın içinde olumsuzluk yaratmak istemedi. Casa Pia maçından önce de oyuncunun karakterinden emin olduğumu söylemiştim. Bir hata yaptı. Bu konu ilginizi çekmiş olabilir ama Benfica için olumlu değildi. Hata yapsalar bile bunlar benim oyuncularım. Bu konu hakkında konuştuk" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Orkun Kökçüden sürpriz Beşiktaş kararı Benficada kadro dışı kalmıştı...

ORKUN KÖKÇÜ NE DEMİŞTİ?

23 yaşındaki orta saha oyuncusu Hollanda basınına verdiği röportajda, "Benfica'da beklediğim bu değildi. Geçen yaz transfer döneminde çok fazla şey yaşandı. Bunun kariyerimde her alanda gelişebilmek için atacağım en iyi adım olduğunu düşünüyordum. Ama bu sadece kısmen gerçekleşti. Schmidt beni birçok göreve çok fazla bağlıyor. Eğer benden gerçekten yararlanmak istiyorsanız buna gerek yok. Benfica için çok daha fazlasını yapabilirim. Hayal kırıklığına uğradım" sözlerini sarf etmişti.

BEŞİKTAŞ İÇİN YANITINI VERDİ!

Orkun Kökçü'nün Benfica'da kadro dışı kalmasından sonra Beşiktaş'ın yıldız futbolcuyu transfer etmek için devreye girdiği iddia edilmişti. Siyah-beyazlı takımın, A Millî Takım'ın orta saha oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği bildirilmişti. Gelen son haberler ise Orkun Kökçü bu ilgi için teşekkür edip söz konusu teklifi reddetti. Yıldız futbolcu, 2022 yılında yaptığı açıklamada, "Beşiktaşlıyım. Küçüklükten beri taraftarı olduğum takımda oynamak isterim ancak ilerde ne olur bilemeyiz. Beşiktaş'ta oynamak yine de güzel bir his ve duygudur. Onu inşallah gelecekte yaşayabilirim" ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZ