MENÜ

Orhan Yıldırım, Beşiktaş'ın sezon performansına dikkat çekti! 'Köprüden önceki son çıkış'

Bu sezon istediği sonuçları alamayan Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş'ı, yazarlarımızdan Orhan Yıldırım değerlendirdi.

Orhan Yıldırım, Beşiktaş'ın sezon performansına dikkat çekti! 'Köprüden önceki son çıkış'

Süper Lig'de kötü gidişatını sürdüren Beşiktaş'ın durumunu yazarlarımızdan Orhan Yıldırım kaleme aldı. 

Haberin Devamı

TARAFTAR YÜKSEK UÇUŞ BEKLİYOR

Arat göreve geldiğinde lider ile puan farkı 11 idi. Şimdi 29. Beşiktaş hiç bu duruma düşmemişti. Hadi düştü. Nasıl çıkacak. Bu transferler ile mi? Ara dönemde takıma katılan isimleri, Fenerbahçe ve Galatasaray serbest kalsalar dahi alır mı. Sanmam Beşiktaş için yeni sezon yol ayrımı olacak. Ya iki büyük yaratma oyununu bozacak kadro kuracak. Ya da, sisteme ayak uyduracak. Son katılan isimler dahil mevcut kadro ile bunu yapması imkansız. Taraftar yüksek uçuş bekliyor. Bu hali de Kartal uçamaz. Suni gündem yerine bu gerçekleri görüp, şimdiden icraata başlamak yönetenlerin öncelikli görevi olmalı. İlk iş hoca. Ardından stoper, sağ bek, 10 numara, sol kanat santrfor alınmalı. Ama bunlar gibi vasatın altında olanlar değil. Beşiktaş’ın büyüklük kimliğine katkı sunacak üst düzey 4-5 yıldız olmalı.

Haberin Devamı

İŞTE ORHAN YILDIRIM'IN DEĞERLENDİRMELERİ:

"Fernando Santos ile Beşiktaş’ın kan uyuşmazlığı var, takıma kattığı hiç bir artı yok. Yeni transferler yetersiz. Kartal, bu halde uçamaz! Yeni sezon için şimdiden icraate başlanmalı. İlk iş hoca. Ardından stoper, sağ bek, 10 numara, sol kanat ile santrfor alınmalı.

Son yıllarda dillendirilen bir konu var: Ligde iki büyük yaratma.... Bunun için Fenerbahçe ve Galatasaray seçilmiş. Beşiktaş ile Trabzonspor meze olacak diye... Bunu her ne kadar ‘deli saçması’ olarak görsek de gelinen noktada endişelerimiz yok değil. Nasıl olmasın ki... Başkan Hasan Arat seçim öncesi bir sürü vaatler koydu ortaya. Futbol için, “Bir seneyi aşkındır çalışıyorum. Hocamız da, transferlerimiz de hazır” demişti. Transferlerde menajerlerin esiri olmayacaklarını da özellikle belirtmiş, Feyyaz Uçar ile Samet Aybaba’yı açıklamıştı. Üç ay geçti. Söylemler ile icraatler ne kadar örtüştü ona bakalım.

Orhan Yıldırım, Beşiktaşın sezon performansına dikkat çekti Köprüden önceki son çıkış

Santos, Del Bosque gibi

Portekizli hoca ile Beşiktaş’ın kan uyuşmazlığı var. Tıpkı daha önce Del Bosque’de olduğu gibi. İspanyol hoca, hâlâ rekorları elinde tutuyor. Aynı sezonda Real Madrid’de tüm kupaları alan tek hoca. Beşiktaş’ta çok sevildi. O giderken oyuncular, kapıda sıraya girip ağıtlar yaktı. Ama tutmadı, olmadı. Hatta kendisine, ‘Yeniköy Kasabı’ bile denildi, Ülkesine dönüp milli takımını şampiyon yaptı. Santos ile arasında büyük benzerlik var. Portekizli hoca, ülkesi ve Yunanistan’da başarılı oldu. Polonya’da ise dibe vurdu. Beşiktaş köprüden önceki son çıkış gibi.

Haberin Devamı

Hocanın bir artısı yok

Santos’un takıma kattığı hiç bir artı yok. Eksiği çok. Şenol Güneş ile başlayan sezonda; Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe görev yaptı. Sadece artısı olan Topraktape. Kimsenin cesaret edemediği Semih’i oynattı. Hocanın bir de maliyeti var. Yıllık tam 4.5 milyon Euro. 9 kişilik ekibi buna dahil değil. Beşiktaş yol yakın iken genç, heyecanlı, başarıya aç, taraftara umut olacak birini bulmalı. Santos ile geçirilen her maç kayıp demek. Del Bosque, bunu gördü kendisi bırakıp gitti. Ancak Santos’un tavrı tam tersi gibi duruyor.

Yeniler vasatın altında

Arat’ı fena halde şaşırttılar. Futbolu emanet ettiği, Feyyaz Uçar, Samet Aybaba ve Santos onaylı transferler skandal derecesinde soru işaretleri oluşturdu bile. Başkan futbola uzak. Bu yüzden profesyonel ellere teslim etti işi. Kartal Yiğit’e, “Öyle 4-5 tane sıradan transfer yerine, 2-3 üst düzey isim alma yolunu seçtik” demiş. Mantık olarak harika. Ya uygulama. Tam tersi. Önce Rosier gibi üst düzey sağ bek gönderildi. Neymiş, haşarı imiş. Fransızlar, havada kaptılar. Yerine Adana Demirspor’da dahi takıma giremeyen Svensson alındı. O da, bir var, bir yok. Orjini sağ bek olmayan Onur oynatılıyor. Sonuç ortada.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım, Beşiktaşın sezon performansına dikkat çekti Köprüden önceki son çıkış

Beşiktaş’ın 10’u değil

Stoper sıkıntısı vardı. İngiltere’de yüzüne bakılmayan Worrall alındı. Aynı şekilde stoper olmayan Necip’in yedeği oldu. Şimdi gelelim üst düzey diye alınanlara. Beşiktaş’ın yıllardır eksikliği 10 numara. Şifo Mehmet, Sergen, Sosa ve Talisca örnekleri gibi. Liderlik yapacak. Takımı oynatacak. Büyük maçlarda ortala çıkacak. Sıkışan maçları çevirecek... Böyle oyuncuya 10 değil yirmi ver. Muci alındı. Arnavut oyuncu 500 bin Euro’ya gittiği Polonya’dan, 10 milyona alındı. Genç, teknik. Hızlı. Topla gidip kaleye şut atma özelliği var. Ama asla Beşiktaş’ın 10 numarası değil. Zira bu futbolcu numarasız. Tıpkı Ljajiç gibi. Ne 10, ne, 8, ne 7.. Ara numara!

Haberin Devamı

Musrati’nin tekniği...

Kulüp tarihinin en pahalı ismi. Al Musrati. Yıllık 2.7 milyon Euro garanti ücret. Kiralama, bonus ve satın alma toplam maliyeti ise 14.5 milyon Euro. Libyalı ön libero; 27 yaşında. Satış ve kiralama ile bir çok transfer yapmış. Bunların hepsi bedelsiz gerçekleşmiş. Sahadaki rolüne bakalım. Çevre kontrolü yok. Top çalma, rakibi bozma yetersiz. Topu olumlu kullanıp atak başlatma vasat. Teknik alt düzeyde. Oyunu iki yönde oynama özelliği sıradan. Fizik gücünü iyi kullanmaktan öte bir görüntü veremedi. Kısaca Atiba ile mukayese bile olmayacak düzeyde.

Orhan Yıldırım, Beşiktaşın sezon performansına dikkat çekti Köprüden önceki son çıkış

Orhan Yıldırım, Beşiktaşın sezon performansına dikkat çekti Köprüden önceki son çıkış

Alman gazeteciden Can Uzun için dikkat çeken sözler!
YORUM YAZ