MENÜ

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter'

Beşiktaş Süper Lig'in 28. haftasında Dolmabahçe'de Giresunspor'u ağırladı. 21. dakikada yediği golle geri düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı ekibin Giresunspor karşılaşmasını Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak yazılar...

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter'

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, sahasında Giresunspor'u konuk etti. Siyah-Beyazlılar geri düştüğü maçta müthiş bir geri dönüşe imza attı.

Haberin Devamı

YİNE ABOUBAKAR

Giresunspor, 21. dakikada Riad Bajic'in golüyle öne geçerken Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan golleri; 39. dakikada penaltıdan ve 45+5. dakikada Vincent Aboubakar ile 54. dakikada Nathan Redmond attı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

ÜST ÜSTE 5. GALİBİYET

Süper Lig'de üst üste 5. galibiyetini alan Beşiktaş, 27 maç sonunda 55 puana ulaştı. Galibiyet hasreti 11 maça çıkan Giresunspor ise 26 maç sonunda 24 puanda kaldı.

CENK TOSUN'DAN ŞOK HABER

Galibiyete rağmen Kara Kartal'da moralleri bozan bir gelişme yaşandı. 30. dakikada Cenk'in ceza sahası içinde altı pasın sağ çaprazından yaptığı vuruşu Ferhat Kaplan, ayaklarıyla çıkardı. Bu pozisyonun ardından Cenk yerden kalkamadı. Kasığındaki sorun nedeniyle kenara değişiklik işareti yapan milli futbolcu 34'te yerini Gedson Fernandes'e bıraktı. Başarılı oyuncunun son durumu çekilecek MR'ın ardından belli olacak.

Haberin Devamı

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

BİR KÖTÜ HABER DE AMİR'DEN

Giresunspor karşısında Cenk Tosun'u sakatlığa kurban veren Kara Kartal'a bir kötü haber daha geldi. Amir Hadziahmetovic 49. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Boşnak futbolcu Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

GÜNEŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN DELE ALLİ SÖZLERİ

Dele Alli'nin durumuna ilişkin sorunun tekrarlanması üzerine ise tecrübeli çalıştırıcı, "Şu anda onu konuşacak durumda değiliz. Onu pas geçtim. Hayırlısı olsun. Bütün oyuncularımız önemli oynayan, giden. Ben de dahil hepimiz kulübün görevlisiyiz. Hepimiz gelip gideriz önemli olan takımın, kulübün iyi olması" ifadelerini kullandı.

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Beşiktaş'ın kendi evinde Giresunspor'u 3-1 mağlup ettiği mücadeleyi Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar...

SKORU ALMASINI BİLİYOR (CEM DİZDAR)

İlk golünü bulduğu penaltıya kadar Giresunspor tarafından sürekli geriye koşmak durumunda bırakıldı Beşiktaş. Giresun golü bulduktan sonra Beşiktaş şöyle bir silkindi ancak topu oynatmak yerine uzun süre isabetsiz orta ya da şut denemeye çalışınca oyununu akışkan hale getiremedi. Yine de ‘’öne çok koşan’’ rakibinin arkasına sarkıttığı Aboubakar ile devreyi önde kapatmayı bildi Beşiktaş. İlk 20 dakika oynamaya çalışan Giresun ise sonrasında sahneden çekildi. Gerisi Beşiktaş’a kalmış görünüyordu. Onlar da tribünlerinin beklentisini karşıladı. Öyle ki bunu, Rachid Ghezzal gibi bir görünmezin varlığıyla yaptılar! İki takımın kadrosu arasındaki farkı kapatabilecek yegane seçenek ‘’antrenman’’ken Giresun’un bu yönde çalıştığını gösteren emareler yoktu.

Haberin Devamı

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

ÜÇ TAKIMI BELLİ GİBİ
İkinci devre de ilki gibi Beşiktaş’ın aralıklarla örgütlediği hücumlarla geçti. Ligin ilk üç sıralaması değilse de, üç takımı belli gibi. Şenol Güneş sonrası Beşiktaş oyununu geliştiriyor görünmese de, skoru alma konusunda sıkıntı yaşamadan yükselişini sürdürüyor. Rakibi Giresun’a gelecek olursak, deprem felaketine uğrayan Hatay ile Antep ligden çekilmek zorunda kalmasa bu oyunlarıyla ligde kalmaları hayli zor olacaktı.

Ve son bir not… Onca kamera yayında ve yayın kayıttayken hakemi aldatabilmek için sürekli sakatlanma taklidi yapmak nasıl bir yöntem? Ve dahası VAR gibi bir ‘’yardımcı’’ var iken bu aldatmacalar neden cezalandırılmaz?

Haberin Devamı

ABOUBAKAR - GHEZZAL FARKI (ALİ ECE)
Tarihi derbi galibiyetinin ardından Beşiktaş’ın lig sonuna kadar minimum ikinciliği kovalamak için galibiyet serisi yakalaması gerekiyor. Fenerbahçe maçının ikinci yarısı, tamamen daha açık alanlarda oynanan derbi konjonktürüne özgü olarak gelişmişti. Ligde kalmak için can havliyle oynayan Giresunspor ise dar alanda iyi kapanıp hızlı çıkacaktı, öne geçene kadar da bu planı başarıyla uyguladı. Ancak konuk ekip, Ghezzal ve Aboubakar’ın özel yeteneklerine karşı bir yere kadar dayanabildi.

Giresunspor’un golü Beşiktaş üzerinde soğuk duş etkisi yarattı. Skor 1-0 olana kadar Beşiktaş’ın yaptığı basit pas hataları, 1-0’dan sonra yerini Ghezzal’ın soğukkanlı oyun organizatörlüğüne bıraktı. Cezayirli futbol sanatçısının Aboubakar’ın golündeki asisti harikaydı. Aboubakar zaten eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter, iyi başlamadığı bir maçta aniden kafası kızınca harikalar yaratabiliyor. Kamerunlu santrfor rakiple dalaştıktan sonra bir anda hırslandı ve çaprazdan dar açıdan derslik bir gole imza attı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarım saatinde bocaladıktan sonra Beşiktaş’ın toparlanmasını sağlayan faktörlerden birisi de şüphesiz Cenk sakatlanınca yerine bir başka forvet değil de orta saha Gedson’un girmesi oldu.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

ÇOK DAHA İDDİALI…
Maça merkez ofansif orta sahada başlayan ancak Gedson girince sol öne geçen Nathan Redmond ikinci yarıda Fenerbahçe derbisinde kaldığı yerden devam ederek klas bir gole daha imza attı. Taraftar da haklı olarak iyice havaya girdi, özellikle Dele Alli’ninkinin yerine asılan yeni altı kollu kaleci Mert Günok pankartı çok manidardı. Beşiktaş taraftarı her zaman formanın hakkını verenin hakkını fazlasıyla geri verir.

Teknik heyet, futbolcular, taraftarlar ve yönetim arasındaki uyum arttıkça en azından bir dahaki sezon için şampiyonlukta çok daha iddialı bir Beşiktaş ortaya çıkartabilir. Tabii bunun için saha içine nokta transferler de şart.

REDMOND'LA DEĞİŞEN OYUN (SERKAN AKCAN)
Giresun karşısında Gedson’un yerine Redmond ile maça başlayan Şenol Güneş, Dolmabahçe coşkusundan fazlaca destek alacağını düşünürken iç koridorları savunmakta zorlanacağını ve geri koşularda ne ölçüde sorun yaşayacağını kestiremedi belli ki. İlk yarıda Aboubakar’ın arkasında sahayı enine serbestçe kullanan Redmond’tan savunma katkısı alamamak Beşiktaş’ın planlarını etkiledi. Cenk sakatlanıp oyundan çıkınca 35. dakikadan itibaren Beşiktaş’ın sahada doğru dizildiğini, bloklara doğru yerleştiğini, koridorları kapattığını gördük. Bunda da Redmond’un solu, Cenk’in yerine oyuna giren Gedson’un merkezi almasının rolü büyüktü. Sorun Cenk’te değildi elbette, forvette fazladan bir oyuncuyla kalma isteğinin bedeliydi ödenen. Ne var ki Aboubakar sahada doğru duruşun meyvelerini ilk yarı bitmeden toplayan adamdı. Salih Uçan’ın ceza sahası önüne gelişi, Ghezzal’in kendine kulvar bulup kimseyle üst üste binmeden içeriye kat edişleri Aboubakar’a fişi çekme konusunda yardım etti. Ghezzal’in yetenekleri, oyun görüşü ve pozisyon bilgisi mest edici doğrusu. Aboubakar’a yaptığı asist birinci sınıf bir oyun zekasının göstergesiydi.

SADAKATLERİ VE UYUMLARI

Devre arası transferlerinden en çok katkıyı alan hoca Şenol Güneş sanırım. Teşhisi doğru koyup, tedaviyi aynı oranda doğru yapınca yarıştan kopmayan bir ekip yaratabildi Güneş. Aboubakar, Onur,Colley, Hadziahmetoviç takıma devre arası katılmalarına rağmen plan sadakatleri ve uyumlarıyla büyük katkı yapıyorlar.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

Şenol Güneş yeni bir seri sürdürüyor, şimdi de üst üste 5. galibiyete imza attı. Beşiktaş, Valerien İsmael ile çok zaman kaybetti. İnsan ister istemez, ‘Sezona Güneş ile başlansa ne olurdu?’ sorusunu sormadan edemiyor.

ABOUBAKAR ATILMALIYDI - DENİZ ÇOBAN
Beşiktaş - Giresunspor maçının hakemi Atilla Karaoğlan, üst üste görev alan hakemlerden. Görevdeki MHK, bazı hakemleri performansı ne olursa olsun sahaya sürmekte ısrar ederken, bazı hakemleri de sebepsiz evde bekletiyor. Bu da motivasyonu bozuyor.
Karaoğlan, disiplin anlamında sınıfta kaldı.

Henüz 9’da Aboubakar ve Perez sürtüşmeye başladıklarında, kartını çıkartamadı. Sonrasında da çıkması gereken kartlar çıkmadı.
45+2’de Aboubakar topsuz alanda Görkem’in yüzüne vuruyor. Kırmızı kartla cezalandırılması gereken bu pozisyonda, VAR’dan da destek gelmedi.
Hemen ardından Aboubakar, Beşiktaş’ı öne geçiren golü attı. Gole sevinmek yerine rakibinin üzerine giderek onu tahrik etmeye çalıştı ve yine kart görmedi.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

Maç boyunca kart hatalarında ısrarcı olan Karaoğlan, Masuaku’ya ise doğru bir sarı kart gösterdi.
Ayrıca Beşiktaş lehine verilen penaltı kararı da, doğruydu.

ABOUBAKAR SÖKTÜ ALDI - ORHAN YILDIRIM
Üçüncü kez geri geldi. Kimi 'Kara Boğa' kimi de 'Siyah İnci' dedi. İlk haftalarda sessiz kalan Kamerunlu, bir açıldı, pir açıldı! Tutabilene aşk olsun. Son maçları boş geçmeyen Aboubakar, dün gece müthiş oynayıp, 2 gole imza attı. Cenk'in erken çıkması sonrası iki kişilik oynadı.
Ligde kalma mücadelesi veren ve büyük takımlara taş söktüren Giresunspor öne geçse de puan için yetersiz kaldı. Zirve takibini sürdüren Kartal, taraftarını mutlu etmesini bildi.

GOLÜ YEDİ KENDİNE GELDİ
Beşiktaş maça durgun başladı. Orta alan çok pas hatası yaptı. Uzun toplarla karşı kaleye inmeyi denedi yine olmadı. Bu durum, Giresunspor'un gözünü açtı. Savunmayı öne çıkarıp, alanı daraltarak, topa sahip olmaya başladılar. Pozisyona girip, sürpriz gol kovaladılar. 21'de Beşiktaş savunması pozisyonu izlemek ile yetindi, Bajic affetmedi: 0-1.
İşte bu hesapta olmayan gol, devrenin kırılma anı oldu. Silkelenen Kartal, kendine geldi. Konuk ekip baskı yedikçe, bocalayıp hata yaptı.
39'da Perez'in yarattığı penaltıda, Aboubakar skora denge getirdi: 1-1.
Bununla yetinmeyen Siyah-Beyazlılar; tribün desteği ile yüklendi. Ghezzal yan direğe takıldı.
45+5'te Ghezzal'ın pasında Aboubakar ilk yarının skorunu belirledi: 2-1.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter

REDMOND FARK YARATTI
Giresunspor'un ikinci yarıya hızlı başlama arzusu, erken bitti. Masuaku'nun pasında iki oyuncu arasından geçen Redmond, klas gole imza attı: 3-1. Derbinin yıldızı olan oyuncunun 54'te attığı gol bir anlamda maçı erken bitirmiş oldu.
Her geçen dakika oyundan düşen konuk ekip önünde, etkili oynayan Kartal; futbol resitali verdi. Önce Hakan Keleş, ardından Şenol Güneş'in hamleleri vardı. Cenk'in yerine giren Gedson, eski formundan uzak olsa da dikey futbolu ile orta alanı rahatlattı. Sağlı sollu ve merkezden gelen ataklar, Aboubakar ile buluşamayınca, fark daha da açılmadı.

 

 

YORUM YAZ