MENÜ

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Akıl alır gibi değil'

Son 3 maçtır Başakşehir'e karşı galibiyet alamayan Beşiktaş, Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde sahaya 3 puan için çıktı. Yıldız futbolcusu Aboubakar'ın 1 gol, 1 asist yaptığı geceyi galibiyetle tamamlayan Beşiktaş'ın Başakşehir zaferini Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Akıl alır gibi değil'

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş deplasmanda Başakşehir karşısına çıktı. Başakşehir'e karşı oynadığı son 3 maçta galibiyet alamayan siyah-beyazlı ekip bu maçta şanssızlığını kırdı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ 2 GOLLE ALDI

Karşılaşmada Beşiktaş'ın golleri 15. dakikada Vincent Aboubakar ve 55. dakikada Arthur Masuaku'dan geldi. İlk golde asisti Salih Uçan yaparken ikinci golde asist, perdeyi açan isim olan Vincent Aboubakar'a aitti.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

BAŞAKŞEHİR 35'TE 10 KİŞİ KALDI

Mücadelenin 35. dakikasında Başakşehir 10 kişi kaldı. Başakşehir'de Adnan Januzaj, ayağı kayması sonucu Beşiktaşlı rakibine yaptığı şiddetli faul sonrası direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

TAYYİP TALHA SAKATLANDI

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Başakşehir’e konuk olan Beşiktaş’ta ilk 11’in vazgeçilmezlerinden olan genç stoper Tayyip Talha Sanuç sakatlandı. Ceza sahasından topu uzaklaştırmak isterken rakibi Figueiredo’nun dizine müdahalesiyle acı çeken Tayyip Talha, 39. dakikada kendisini yere bıraktı.

Haberin Devamı

Hakem Mete Kalkavan’ın oyunu durdurmasıyla sahaya sedye istendi ve Siyah-Beyazlı başarılı stoper soyunma odasına götürüldü. Şenol Güneş, zorunlu değişiklikte Saiss’i oyuna sürdü.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

SİYAH-BEYAZLILAR ŞANSSIZLIĞINI KIRDI

Ligde üst üste 3. yenilgisini alan Başakşehir, 23 maç sonunda 40 puanda kaldı. Başakşehir'e karşı oynadığı son 3 maçta 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Beşiktaş, bu şanssızlığını kırarken ligde de 2 maç üst üste kazandı ve 24 maç sonunda 46 puana ulaştı.

ABOUBAKAR MAÇA DAMGA VURDU

Beşiktaş’taki üçüncü dönemine suskun bir giriş yapan Vincent Aboubakar, Ankaragücü’yle önceki hafta oynanan mücadelede attığı golün ardından dün de Turuncu Lacivertliler karşısında şova devam etti. Karşılaşmanın 15. dakikasında sahneye çıkan Kamerunlu forvet, Başakşehir ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla takımını öne geçiren isim oldu. Attığı golün ardından mücadelenin kalan dakikalarında da rakip kalede etkin bir görüntü sergilemeye devam eden Aboubakar, 55’te de sahneye çıktı. Arthur Masuaku’nun attığı golün asistini yapan Aboubakar, 2-0’lık zaferde aslan payının sahibi oldu.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

MERT GÜNOK'TAN GEÇİT YOK

Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, Başakşehir’le oynanan zorlu mücadelede ortaya koyduğu başarılı görüntüyle dikkat çekti. Başarılı kaleci, 2 pozisyonda Başakşehirli futbolculara gol izni vermedi. Kalesini gole kapatan Mert, 2-0’lık galibiyetin gizli mimarlarından biri oldu. Mert, oyun sonunda takım arkadaşlarının tebriklerini kabul etti.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekibin Başakşehir karşısında aldığı 2-0'lık galibiyeti Fanatik yazarları köşe yazılarından değerlendirdi. İşte çok konuşulacak o yazılar;

KALEYE DÖNERSE... - SERKAN AKCAN

Geçen hafta Ankaragücü’ne karşı kahramanlardan biri olan Aboubakar, Başakşehir önünde de maça damgasını vurmayı başardı. Kamerunlu santrfor bir çok özelliğe sahipken açık alanda yakalanması hayli zor, birebirde durdurulması imkansıza yakın bir santrfor. Kaleye yüzünü döndüğü anda rakip savunma için tehlike çanları çalıyor. Aboubakar geniş alan bulduğunda acele etmiyor, topu hep en doğru yere oynayabiliyor. Cenk Tosun’un orta sahada kazanıp başlattığı atağı jeneriklik bir gole çeviren Aboubakar, takım arkadaşlarından bu tip pozisyonları daha çok talep etmeli. Nitekim Masuaku’nun attığı gol öncesi atağı doğru yere yönlendirmesi boşuna değil.

Haberin Devamı

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

Dolmabahçe’deki ilk maçta yeteneği sınırlı ama fizik gücüyle önde top tutan forveti Keny ile başlayıp maçı kazanmayı başaran Emre Belözoğlu, Okaka ve Kenny’i kenarda tutup Adnan Januzaj-Patrick Szysz-Figueredo ile başlayarak Beşiktaş savunmasına eşleşme sorunu yaşatmak istedi. Bunda kısmen başarılı olsa da Januzaj’ın erken atılışı sayısal olarak üstün olan Beşiktaş’ı ilk yarıda ayakta tuttu. Oysa, Başakşehir’in ilk 45 dakikadaki planı, golü yemiş olmalarına rağmen daha iyi istatistik üretmelerine yardımcı oldu.

Kalitesi yükselecek

Güneş, 70’te Maxim ve Rosier’i oyuna alarak 4-3-1-2’ye dönüp oyunu tuttu. Onur’un Rosier’i sonrası üçlü orta sahanın sağ ayağı olması, Maxim’in forvet arkasındaki konforunu sağladı. Yarın Ghezzal döndüğünde Maxim’le ikisinin aynı anda sahada olduğu dakikalar Beşiktaş’ın kalitesini hayli yükselteceğe benziyor.

İKİ KIRILMA ANI - ALİ ECE

Weghorst çok iyi santrfor, Mario Gomez ondan da büyük santrfor. Ancak 16’daki golü aralarından sadece Aboubakar atabilir. Aslında herkes Aboubakar’ın o yarım alanda topla buluşunca rakip savunmacıyı karşısına alıp makas feyki yaptıktan sonra aniden hızlanarak kendisine şut pozisyonu yaratacağını biliyor. En çok da Volkan Babacan gibi ligin eskileri biliyor ama Aboubakar bunu o kadar hızlı yapıyor ki adeta anlık kelebek gibi uçuyor arı gibi sokuyor! Kaleci Volkan da aynı bizim gibi sadece izleyebiliyor. Ancak Beşiktaş maçın kalanında ön alanda Ghezzal yokken Aboubakar’ı yeterince besleyemedi. Maç 11’e 11 oynanırken hücumda hiç çoğalamayan Beşiktaş, rakip eksik kalınca da yeteri kadar çoğalamadı. Hatta 41’de kaleci Mert yine mükemmel bir kurtarışa imza atarak 10 kişilik Başakşehir’in beraberliği bulmasını engelledi. Mert her hafta kalecilik repertuarından başka bir çarpıcı yönünü sergiliyor. Bu kez sert şutu planjon yaptıktan sonra sağ eliyle çelip sekeni rakip tamamlamasın diye çok çabuk bir reaksiyonla yerdeyken sol eliyle dışarı attı.

Haberin Devamı

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

Yine düşük kaldı!

Mert, Beşiktaş’ın ikinci Şenol Güneş döneminin en kilit oyuncusu. Beşiktaş’ın genel oyun performansı yine yeterli düzeyde olmasa da iki kritik anın birinde Mert diğerinde Aboubakar yetenek farklarıyla üç puanı getirdiler. Tabii ki Masuaku’nun farkı ikiye çıkaran golü de etkileyiciydi ama Başakşehir’e ilk golü atmakla Başakşehir’den ilk golü yemek arasında büyük fark olabiliyor: Beşiktaş’ın uzun süredir zorlandığı bu deplasman için ekstra belirleyici oldu. Şenol Güneş’in ısrarla istediği Onur Bulut sağ bekte yine çok dengeli bir performans sergiledi. Ghezzal yokken bu deplasmanda kazanmak önemli ama Ghezzal yokken Beşiktaş’ın ofansif gücü yine düşük kaldı. Ya Ghezzal tamamen iyileşecek ya da Şenol hoca Ghezzal’sız alternatif bir hücum stratejisi üretmeli.

FUTBOLSUZ FUTBOL OYUNSUZ KAZANÇ! - CEM DİZDAR

Birçok konuya dair ufkumuzu açan futbol toplumsal yapıya dair de çok şey anlatır. Organize olma konusunda ciddi sıkıntıları olan ülkemizde futbol da bundan nasibini alır!.. Bu nedenledir ki, ‘’takım’’dan çok ‘’yetenekli yıldız oyuncu’’ peşindeyizdir. Teknik adamların, ‘’O takımda gitmesin, bir de şunu alalım’’ demelerinin gerekçesi de budur. Dün akşam o ana kadar hiçbir şey olmamışken ‘’çıkarken yakalanan’’ Başakşehir bir de Aboubakar’ı koşacak halde unutunca golü yedi!.. O anda golü yiyen ‘’organize değildi’’, o ana kadar sahada varlığı hissedilmeye atan ise sadece sadece ‘’gol yememe’’ hazırlığındaydı. Devre, tıpkı bir akşam önce olduğu gibi biz olan bitene boş boş bakarken aynı yavanlıkta sürüp, bitti. İkinci devre de aynı yavanlıkta başlayıp sürerken Başakşehir savunması dalmışken (!) ilki benzeri bir gol daha attı Beşiktaş Masuaku’yla. Ardına oyun çözüldü ve Beşiktaş üst üste rakip kaleyi yoklamaya başladı. Ardında skoru ele alınca oyunun olmayan temposunu aşağının da aşağısına çekmek için uğraştı ve başardı. Beşiktaş kazanmasına kazandı ama bu ‘’oyunsuz oyunu’’ izleyen bizler ne kazandık acaba? Başta söylemiştim ya, futbol bize çok şey anlatıyor! Futbolsuz futbol oynamak böyle bir şey olsa gerek.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

Kazanıyorsun ve bitiyor

Borca batıklık şöyle dursun oynanan bu ‘’futbolumsu oyun’’ için para harcanmasına hala izin veriliyor olması akıl alır gibi değil. Sahada görünmeyenlerin yegane meziyeti, karşıdakini görünmez kılmak! Onlar görünmüyor ama borcun gırtlağı aştığını da görmeyen kalmadı gibi. Yine de ‘’gözünü yummaya’’ devam ediyor çoğunluk!.. Çoğu konuda olduğu gibi... Kazanıyorsun ve bitiyor! Ama öyle mi acaba?

ABOUBAKAR RÜZGARI! - GÖKMEN ÖZCAN

Süper Lig’de haftanın maçında Beşiktaş, dün zorlu Başakşehir deplasmanına çıktı. Mücadeleye, Rachid Ghezzal’in sakatlığından dolayı kadrodan çıkarılmasının şokuyla başlayan Siyah Beyazlılar, buna rağmen formda hücum hattıyla oyunun ilk anından itibaren Başakşehir karşısında etkin bir görüntü sergiledi. Kontrollü bir oyun planıyla sahada yer alan ev sahibi karşısında tempoyu düşürmeyen Beşiktaş, aradığı golü 15. dakikada Vincent Aboubakar’la buldu. Kamerunlu golcü, Salih Uçan’ın gönderdiği topa hareketlenip rakip ceza alanının sağ çaprazında rakibi Ahmed Touba’yı şık bir çalımla geride bırakıp sert bir vuruşla golünü attı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

Mert izin vermedi

Aboubakar’ın golünün ardından toparlanmaya çalışan Başakşehir, 35’te Adnan Januzaj’ın kırmızı kart görüp 10 kişi kalması sonrasında beraberlik için yüklendi. 41’de Danijel Aleksic’in ceza sahasına gönderdiği topta Joao Figueiredo kafayı vurdu. Kaleci Mert Günok, topu son anda kornere çeldi. Oyunun ilk yarısı 1-0’lık Beşiktaş üstünlüğüyle geçilirken Kara Kartal, ikinci yarıya da etkin başladı.

Masuaku son sözü söyledi

55’te Vincent Aboubakar’ın pasında Arthur Masuaku’nun Başakşehir ceza sahasının sol çaprazından yaptığı şık vuruşla attığı gol sonrası Beşiktaş, karşılaşmada oyun üstünlüğünü iyice eline geçirdi. Kalan dakikalarda Emre Belözoğlu’nun yaptığı değişiklikler skora etki etmedi ve Beşiktaş, zorlu Başakşehir deplasmanından galibiyetle ayrıldı. Aboubakar, 1 gol ve bir asistle maça damga vurdu

 

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Akıl alır gibi değil

KIRMIZI KART DOĞRU - DENİZ ÇOBAN

33. dakikada, Januzaj/Gedson mücadelesinde hakem Mete Kalkavan önce avantaj oynattı ve düdük çalmadı. Oyun durunca VAR devreye girdi ve kırmızı kart çıktı. Pozisyonda Başakşehirli oyuncunun ayağı kayıyor ve ayağı kaymasına rağmen dengede kalmaya gayret ederek topla oynuyor. Devamında ise Gedson’un bilekten üst bölgesine kramponunun vidalarıyla bir müdahalede bulunuyor. Bu pozisyonda hakem yorumu çok önemli. Buradaki kriterimiz şu: “Başakşehirli oyuncu kaydıktan sonra, rakibine olan temasını önleyebilir miydi, yoksa bu temas önlenemez bir temas mıydı?” Bence oyuncu bu teması önleyebilirdi ve dolayısıyla bana göre kırmızı kart daha doğruydu. Fakat bu müdahale için “Bu önlenemez bir temastı!” diyenler de elbet olacaktır ve bu yoruma da hatalı diyemezsiniz.

48’de Colley ile Touba mücadelesinde, Başakşehirliler penaltı beklediler ancak bence hakemin devam kararı doğruydu.

YORUM YAZ