MENÜ

(ÖZET) Gaziantep FK - Beşiktaş maç sonucu: 2-0 | Beşiktaş'a deplasmanda soğuk duş!

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı Selçuk İnan yönetimindeki ilk maçına çıkan Gaziantep FK 2-0'lık skorla kazandı.

(ÖZET) Gaziantep FK - Beşiktaş maç sonucu: 2-0 | Beşiktaş'a deplasmanda soğuk duş!
KAZANAN GAZİANTEP FK

Beşiktaş, deplasmanda Gaziantep FK ile kozlarını paylaştı. Kritik maçı Gaziantep FK 2-0'lı skorla kazandı.

Gaziantep FK'nın golleri 9'da Sorescu ve 85'te Draguş'tan geldi.

Bu sonucun ardından Gaziantep FK ligdeki puanını 31 yaptı. Beşiktaş ise 46 puanda kaldı.

Cenk Tosun penaltıdan yararlanamadı... Beşiktaş'ın kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Cenk Tosun, meşin yuvarlağı kalecinin üstüne nişanladı ve penaltı kaçtı.

Draguş attı, Gaziantep FK farkı ikiye çıkardı... Mustafa Eskihellaç'ın pasıyla topla buluşan Draguş sağ çaprazdan ceza alanına girdikten sonra vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Gaziantep FK atağında Maxim ceza sahası önünden gelişine vurdu, Beşiktaş savunmasından seken top kornere çıktı.

Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ghezzal sol ayağıyla ortayı yaptı, arka direkte bulunan Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Beşiktaş hücumunda ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Semih Kılıçsoy sol ayağıyla vuruşunu yaptı, savunma topa ayak koydu.

Haberin Devamı

Beşiktaş atağında savunmadan seken topu ceza sahası yayı üzerinde önünde bulan Worrall gelişine vurdu, top üstten auta çıktı.

Beşiktaş'ta sakatlık yaşayıp maça devam edemeyen Al Musrati oyundan çıktı, Amartey oyuna dahil oldu.

Beşiktaş hücumunda ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun içeriye pasını aktarmak istedi, savunmanın ayak koyduğu top kornere çıktı.

Haberin Devamı

İkinci yarı başladı.

İlk yarı Gaziantep FK'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş hücumunda sağ kanattan ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy şut açısı aradı, kale sahasında N'Koulou topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş hücumunda sol kanattan ceza sahasına giren Rashica sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Nita'da kaldı.

Beşiktaş gole yaklaştı... Sol kanattan ceza sahasına giren Masuaku yerden sert ortaladı, kale sahasında bulunan ve topa kayarak hamle yapmak isteyen Semih Kılıçsoy, meşin yuvarlağa dokunamadı.

Beşiktaş atağında Semih Kılıçsoy ceza sahası dışı sağ çaprazından vuruşunu yaptı, savunmadan seken top kaleci Nita'da kaldı.

Haberin Devamı

N'Koulou, Beşiktaşlı oyuncuların baskısını gördükten sonra topu rakip yarı alana göndermek istedi ancak meşin yuvarlak taca çıktı.

Sorescu attı, Gaziantep FK öne geçti... Jamiro Monteiro'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sorescu sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Mert Günok'un sağından ağlarla buluştu.

Beşiktaş'ta hücumda sol iç kulvarda topla buluşan Muçi ortayı yaptı, ceza sahasında savunma topu karşıladı.

Maç başladı

Müsabakanın hakemi Arda Kardeşler, maçın ilk düdüğünü çaldı ve kritik karşılaşma başladı.

'İsteğimiz daha iyi hücum etmek'

Müsabaka öncesi konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, "Bugün önemli bir gün. Herkesin Ramazan ayını kutluyorum. İyi oynamak istiyoruz. Rakip özelinde oyuncularımızla konuştuk, daha önce dörtlü de oynuyorlardı, bugün üçlü oynayacaklar. Kazanmak için buraya geldik." ifadelerini kullandı.

Daha iyi bir hücum performansı göstermek istediklerini söyleyen Santos, "İsteğimiz daha iyi hücum etmek tabii ki. Aynı zamanda savunmada da daha iyi olmak istiyoruz. İsteğimiz, oyunun iki yönünü de iyi şekilde oynamak." sözlerini sarf etti.

İlk 11'ler belli oldu

Gaziantep FK: Nita, Djilobodji, Mustafa, Ertuğrul, Sorescu, M'Bakata, Monteiro, Maxim, Ogün, N'Koulou, Dragus.

Beşiktaş: Mert, Onur, Necip, Worrall, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Bakhtiyor, Rashica, Muçi, Semih.

Süper Lig'de kritik maç

Süper Lig'de şampiyonluk yarışından uzun süre önce kopan Beşiktaş, derbide aldığı mağlubiyetin yaralarını Gaziantep FK maçıyla sarmak istiyor. Fernando Santos'un tek düşüncesi kazanmak...Selçuk İnan yönetiminde yeni bir sayfa açan Gaziantep FK ise, ligde kalmak için puan ve puanlara muhtaç.. İşte kritik mücadeleye dair detaylar...

Gaziantep'in ilk 15 dakika fobisi

Gaziantep Futbol Kulübü, Rams Başakşehir ile birlikte bu sezon Süper Lig maçlarının ilk 15 dakikalarında en fazla gol yiyen iki takımdan biri konumunda. Kırmızı-siyahlıların ilk 15 dakikalık zaman diliminde yediği gol sayısı ise 10... Beşiktaş ise ligde attığı son 16 golün sadece birini bu zaman aralığında kaydedebildi. Söz konusu gol, Çaykur Rizespor maçında Milot Rashica'nın ayağından geldi.

Beşiktaş'ta 7 oyuncu ceza sınırında

Siyah-Beyazlı ekipte 7 futbolcu, Gaziantep FK mücadelesi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Jonas Svensson, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, bugün kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Süper Lig’in 30. haftasında Bitexen Antalyaspor ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Hiç iki kez mağlup olmadı

Bu sezon Beşiktaş'a konuk olduğu Süper Lig maçını 2-0 kaybeden Gaziantep FK, bugüne kadar siyah-beyazlı ekibe aynı sezonda iki kez mağlup olmadı.

İlk yarıda Kartal kazandı

Süper Lig’de oynadığı 28 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi yaşayan Beşiktaş, hanesine yazdırdığı 46 puanla 4. sırada yer alıyor. Ligin geride kalan bölümünde oynadığı müsabakaların 7’sini kazanan, 7’sinde berabere kalan ve 14’ünden mağlubiyetle ayrılan Gaziantep FK, 28 puanla 18. basamakta bulunuyor. Beşiktaş, ligin ilk yarısında Tüpraş Stadı’nda oynanan mücadelede Gaziantep FK’yi 2-0 mağlup etmişti.

Gaziantep FK'da 3 eksik

Beşiktaş'la önemli bir maça çıkacak olan Gaziantep FK'da bu maçta 3 futbolcu forma giyemeyecek. Ulaş Zengin, Bryan Acosta, Batuhan Şen, sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş ile oynanacak maçın kadrosuna alınmadı.

Colley forma giyemeyecek

Beşiktaş’ta Omar Colley, Gaziantep FK karşısında sahada olamayacak. Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kart nedeniyle bir maç ceza alan Colley, Gaziantep FK deplasmanında takımdaki yerini alamayacak. Sakatlığı bulunan Salih Uçan da yok. Uzun süreli sakatlıkları bulunan Tayfur Bingöl ile Alex-Oxlade Chamberlain de kadroda yer almadı. Öte yandan Ante Rebic de herhangi bir problemi bulunmamasına rağmen listeye alınmadı.

Muhtemel 11'ler:

Gaziantep FK: Nita, Mbakata, Djilobodji, N'Koulou, Arda, Mustafa, Ogün, Jamiro, Gradel, Maxim, Dragus

Beşiktaş: Mert, Masuaku, Worrall, Necip, Svensson, Al-Musrati, Gedson, Muci, Rashica, Ghezzal, Semih

Beşiktaş'tan maç günü paylaşımı
VAR hakemi belli oldu

Gaziantep FK-Beşiktaş maçının VAR hakemi Alper Ulusoy olurken, AVAR hakemi ise Bülent Birincioğlu oldu.

Gaziantep FK'dan maç günü paylaşımı
Deplasmanda 6’şar galibiyet ve mağlubiyet

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’de bu sezon dış sahada oynadığı 14 maçta 6’şar galibiyet ve mağlubiyet yaşadı. Siyah-Beyazlı takım, deplasmanda çıktığı müsabakalarda 2 kez berabere kalırken, attığı 19 gole karşılık kalesinde 20 gol gördü.

Beşiktaş'tan forma paylaşımı
Gaziantep FK - Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

Gaziantep FK - Beşiktaş müsabakası 20.30'da başlayacak. Kalyon Stadyumu'nda oynanacak maç beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detayları fanatik.com.tr'de...

YORUM YAZ