MENÜ

(ÖZET) Beşiktaş - MKE Ankaragücü maçı sonucu: 2-0 | Beşiktaş, Başkent ekibini mağlup etti ve kötü seriyi sona erdirdi

Serdar Topraktepe yönetimindeki Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Heyecan dolu maçı ev sahibi Beşiktaş 2-0'lık skorla kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırdı. Öte yandan Beşiktaş'ın ligdeki 5 maçlık galibiyet hasreti sona erdi.

(ÖZET) Beşiktaş - MKE Ankaragücü maçı sonucu: 2-0 | Beşiktaş, Başkent ekibini mağlup etti ve kötü seriyi sona erdirdi

Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçta Beşiktaş'ta galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Muçi ve 67. dakikada Muleka kaydetti. Bu sonucun ardından Beşiktaş ligdeki puanını 51 yaparken, Ankaragücü 37 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar gelecek hafta Süper Lig'de Fenerbahçe'ye konuk olacak. Başkan ekibi ise Çaykur Rizespor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı
KAZANAN BEŞİKTAŞ

Karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek, maçın son düdüğünü çaldı. Beşiktaş, Başkent ekibini 2-0'lık skorla mağlup etti.

Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı

Beşiktaş'ta Rashica'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Jackson Muleka, uzak direk dibinden topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkarttı.

Beşiktaş penaltı bekledi

Ghezzal'ın sağ kanattan getirdiği topta Rashica'nın vuruşu savunmadan döndü. Beşiktaşlı oyuncular, savunma oyuncusunun elle oynadığı yönünde itirazları olsa da hakem oyunu devam ettirdi.

Haberin Devamı
Top üst direkten döndü

Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Ceza sahası dışı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Ghezzal sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top üst direkten döndü.

İkinci yarı başladı

Müsabakanın ikinci yarısı başladı.

İlk yarı sona erdi

Müsabakanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı
Emrecan Terzi oyuna devam edemedi

Beşiktaş'ta sakatlanan Emrecan Terzi yerine Tayyip Talha Sanuç oyuna dahil oldu.

Morutan direği geçemedi

Ankaragücü gole yaklaştı. Morutan'ın vuruşu direkten geri döndü. Sonrasında Sowe'un kafa vuruşunu savunma çizgiden çıkardı.

Svensson derbide forma giyemeyecek

Beşiktaş'ta Jonas Svensson, rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Norveçli futbolcu, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Haberin Devamı
Bahadır'dan muhteşem kurtarış

Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'in uzaktan çektiği şutta Bahadır Han Güngördü topu son anda kornere çeldi.

Beşiktaş, Muçi ile öne geçti

Ceza sahası yayı üzerinde bulunan Muçi, Gedson Fernandes'in pasının ardından gelişine vurdu, top kaleci Bahadır'ın solundan köşeden ağlara gitti.

Ankaragücü gole yaklaştı

Ankaragücü'nün hızlı gelişen atağında sol kanatta topla buluşan Bassogog ceza sahasına orta yaptı. Ali Sowe'un müsait durumda yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti. 

Haberin Devamı
Kazımcan'dan ters vuruş ve direk

Sol kanattan ceza sahasına giren Rashica ortayı yaptı, kale sahası ön çizgisi üzerinde bulunan Kazımcan'ın ters kafa vuruşunda yan direğe çarpan top kornere çıktı.

Rashica gole yaklaştı

Beşiktaş'ta Milot Rashica sol kanatta topla buluştu. Kosovalı futbolcunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak köşeden az farkla auta gitti.

Kaleci Ersin hata yapmadı

Ankaragücü atağında Ali Kaan ceza sahası içi sağ çaprazından sağ ayağıyla sert vurdu, kaleci Ersin topu çıkardı.

Haberin Devamı
Maç başladı

Müsabakanın ilk düdüğü geldi ve maç başladı

'Beşiktaş'ın her bölümünde çalıştım'

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Ankaragücü maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ta yeniden teknik sorumluluk görevine getirilmesine değinen Serdar Topraktepe, "Beşiktaş'ın her bölümünde çalıştım. Bu bizim için gurur. Bize ne denirse onu yaparız. Beşiktaş her zaman, nerede oynarsak oynayalım galibiyet için oynar. Bu böyleydi ve sonsuza kadar böyle olacak. 5 maçlık kötü bir süreç geçiyor. Elimizden geldiği kadar bunu düzeltmek istiyoruz. Seyircilerimize galibiyeti vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Necip, Worrall, Serkan Emrecan, Al Musrati, Muci, Gedson, Rashica, Ghezzal, Muleka.

MKE Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Uros, Mujakic, Kazımcan, Ali Kaan, Tolga, Efkan, Morutan, Bassogog, Ali Sowe.

Umut Meraş kadrodan çıkarıldı

Beşiktaş'ın sol beki Umut Meraş, MKE Ankaragücü maçının kadrosundan çıkarıldı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Umut Meraş, doğum yapmak üzere hastaneye kaldırılan eşi Merve Meraş’ın yanında olmak için teknik heyetimizin bilgisi ve izni dahilinde takımımızın MKE Ankaragücü maçı için BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı kamptan ayrılmıştır. Umut Meraş’ın kamptan ayrılmasının ardından sol uyluk üst bölgesinde (adduktor) yüksek risk saptanan futbolcumuz Serkan Emrecan Terzi, kendisinin talebi, teknik ekibimizin de uygun görmesiyle MKE Ankaragücü maçının kadrosuna dahil olmuştur" ifadeleri yer aldı.

MKE Ankaragücü, formasını seçti
Kartal, formasını seçti
Beşiktaş'ta 'sarı' alarm

Siyah-beyazlı takımda bu maç öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.

MKE Ankaragücü'nden maç günü paylaşımı
VAR'a Hollandalı hakem

Beşiktaş - MKE Ankaragücü karşılaşmasının VAR hakemi açıklandı. Hollandalı Dennis Johan Higler, bu akşam Dolmabahçe'de VAR hakemi olarak görev yapacak.

Beşiktaş'tan maç günü paylaşımı
Beşiktaş'ta eksikler var

Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü'ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku'nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak.

Emre Belözoğlu yok

Süper Lig’de bu akşam Beşiktaş’a konuk olacak Ankaragücü’nde teknik direktör Emre Belözoğlu, sarı kart cezası nedeniyle takımının başında maça çıkamayacak.

Kartal, Serdar Topraktepe'ye emanet

Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1'lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş'ta Portekizli teknik adam Fernando Santos'la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe'ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti.

Muhtemel 11'ler

Dolmabahçe'deki karşılaşmada iki takımın muhtemel 11'leri şu şekilde:

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Tayyip Talha Sanuç, Necip Uysal, Umut Meraş, Al Musrati, Gedson Fernandes, Muçi, Ghezzal, Rashica, Muleka.

MKE Ankaragücü: Bahadır Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe.

 

Beşiktaş galibiyete hasret

Siyah-beyazlı takım, Trendyol Süper Lig'de formsuz bir dönemden geçiyor. Kara Kartal, ligde çıktığı son beş karşılaşmayı da kazanamadı. Ligin 27. haftasında İstanbulspor'u 2-0 yenerek son galibiyetini alan Beşiktaş, ardından oynadığı 5 karşılaşmada ise sırasıyla 3 yenilgi ve 2 beraberlik yaşadı.

Kartal'ın konuğu MKE Ankaragücü

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek. Tüpraş Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Mücadele, beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ