MENÜ

Leogang'ın Laneti!

Avusturya’nın güneyinde, Alp dağları eteklerinde küçücük bir köy... Kayak merkezi ve kereste fabrikası dışında öne çıkan özelliği olmayan, 3 bin nüfuslu bir yer. Şirin, güzel, sessiz sakin bölge. Bu köy, son yıllarda Beşiktaş’ın korkulu rüyası haline geldi. Birçok futbolcusu burada ciddi sakatlık yaşayan Siyah-Beyazlılar’da, son olarak Tolgay Arslan ve Sosa şoku yaşandı.

Leogang'ın Laneti!

Böylesine güzel, yeşillikler içinde olan bir köy, Beşiktaş’ın kabusu oldu. Ertuğrul Sağlam ile ilk kamp yapıldı. O dönem tam 9 futbolcu birden sakatlandı.

Bunlardan 7 tanesi takımdan ayrı kaldı. Daha sonra İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman’ın meşhur terlik kavgası burada yapıldı. Ardından Ersan’ın çapraz bağları da burada koptu. Yine bu köyde milli takım kamp yaptığı dönemde, İsmail Köybaşı da çapraz bağları yırttı! Türk Futbolu’na kara leke olarak sürülen; 3 Temmuz sürecinde yine aynı köyde kamp vardı. Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş, ifade vermek için İstanbul’a gidip bir daha geri dönemediler...

Makus kader değişmedi

Burası artık lanetli yer olarak hafızalara kazındı. Önceki gün basın mensubu arkadaşımıza arkadan motorsiklet kullanan bayan çarpıp, helikopter ile hastaneye kaldırıldı. İlk maçta Tolgay’ın sol el bileği kırıldı. Dün de, Sosa apar topar ayrılıp İstanbul’a döndü. Takıma uğurlu olsun diye otel değiştirdi. Ancak bu makus kaderini yine değiştiremedi. Almanya, Hollanda, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerde onlarca kamp yeri bakılmasına rağmen, yine burası tercih edildi.

Kartal’a dar geliyor!

Artık inanıyorum ki, gerçekten bu Leogang denen yer lanetli. 5’nci kez (biri milli takım ile) kamp takip ettiğim köyde, olağan dışı bir şeyler var. Öyle okuyup üflemek ile geçecek türden de değil ki! En iyisi, bırakın tekrar gelmeyi, etrafından geçmeyeceksin... Köyün adı; Leo koridoru.. Anlaşılan bu Leo her kimse, koridoru Kartal’a çok dar geliyor!..

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ