MENÜ

Kayserispor Başkanı Çamlı'dan Onur Bulut için çok sert açıklama: 'Bunlar akıllı, biz salağız'

Süper Lig'de transfer dönemi devam ederken Beşiktaş ile Kayserispor arasında eşine ender rastlanan bir olay meydana geldi. Siyah-beyazlı ekip Onur Bulut'u kadrosuna katarken Kayserispor bu transfere büyük tepki göstermişti. Olay UÇK ve yargıya taşınırken Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'dan da konuyla alakalı çok sert bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Kayserispor Başkanı Çamlı'dan Onur Bulut için çok sert açıklama: 'Bunlar akıllı, biz salağız'

Beşiktaş ile Kayserispor arasında gün geçtikçe büyüyen ve hukuki bir hal alan Onur Bulut krizi devam ediyor. İşte ilginç süreçte tüm yaşananlar;

Haberin Devamı

F.BAHÇE, KAYSERİ İLE ANLAŞMA SAĞLAMIŞTI
Onur Bulut için Beşiktaş ve Fenerbahçe, oyuncuya devre arası öncesinde talip olmuştu. Bu süreçte sarı-lacivertliler, Kayserispor cephesiyle Mame Thiam transferinden kalan 1.6 milyon Euro alacağını silip, üzerine 1.3 milyon Euro da bonservis içeren toplam 2.9 milyon Euro'luk bir anlaşma sağladı.

Kayserispor Başkanı Çamlıdan Onur Bulut için çok sert açıklama: Bunlar akıllı, biz salağız

BEŞİKTAŞ ARAYA GİRİP ÇIKIŞ BEDELİNİ YATIRDI
Kayserispor, 28 yaşındaki sağ bek ile geçtiğimiz ay 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalarken, içeriğinde de 6 Şubat'a kadar F.Bahçe'nin öncelikli hakkı olduğu, sonrasında ise herhangi bir kulübün 1 milyon Euro çıkış bedeli ödemesi halinde futbolcunun tek taraflı sözleşmeyi sonlandırma hakkının bulunduğu belirtildi.

ONUR, F.BAHÇE’NİN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ
Sarı-kırmızılılar, Onur'a F.Bahçe ile görüşmesi yönünde telkinde bulunurken oyuncu da sarı-lacivertlilerin yöneticisi Selahattin Baki ile görüştü ancak teklifi kabul etmedi.

Haberin Devamı

Kayserispor Başkanı Çamlıdan Onur Bulut için çok sert açıklama: Bunlar akıllı, biz salağız

KAYSERİSPOR: SÖZLEŞME GEÇERSİZ
Beşiktaş, 6 Şubat geçtikten sonra 1 milyon Euro'yu Kayserispor'a göndererek milli futbolcuyu kadrosuna kattı. Sarı kırmızılılar bu parayı aynı gün iade ederek, yapılan sözleşmeyi başkan vekili Nurettin Açıkalın'ın imzaladığını ancak kendisinin imza yetkisinin bulunmadığını belirterek ilgili sözleşmenin geçersiz olduğunu öne sürdü.

ONUR’DAN SUÇ DUYURUSU
Kayserispor konuyu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na taşımaya hazırlanırken, bir hamle de Onur'dan geldi. Oyuncu, Kayseri ile sözleşme imzaladığı gün aynı odada yer alan tüm sarı-kırmızılı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Kayserispor Başkanı Çamlıdan Onur Bulut için çok sert açıklama: Bunlar akıllı, biz salağız

MENAJERİ: KİMSE HAKKIMDA BÖYLE KONUŞAMAZ
Onur Bulut'un menajeri Elyasa Süme, A Spor'da canlı yayında konuştu. Elyasa Süme açıklamasında, "Çok üzgünüm, Türkiye'de şu an çok daha önemli ve farklı konular var. Bunları konuşmak beni derinden üzüyor. Hukuki bir süreç işleyecek. Ben Onur Bulut ile beraber kulüpteydim. Ben sanki birileri işbirliğiyle yapmışım gibi sözler edildi. İddialar oluyor, yanlış anlamayın ama bu iddialar endirekt de olsa suçlamaya dönüyor. Bu hoş bir şey değil, çirkine kaçıyor. Bu sebeple konuşuyorum. Avukatların konuşması lazım şu an. Benim görevim, futbolcuyu temsil etmek. 300'e yakın Süper Lig maçım var. Kimse hakkımda böyle konuşmadı, konuşamaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAŞKANDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Sporx'te yer alan habere göre Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Onur Bulut'un transferi hakkında konuştu. Tecrübeli futbolcunun Fenerbahçe'de oynamak istemediğini aktaran Ali Çamlı, "Antalya kampında Onur ile prensipte el sıkıştık. Kayseri'ye geldiğimizde onuru odama çağırdım, 'Sorun yok' denildi.

'FENERBAHÇE'DE OYNAMAM' DEDİ"

Menajeri 'sözleşmeyi uzatmak istemiyoruz. Onur gitmek istiyor dedi. ikili konuşmalar oydu, buydu derken mesele uzadı. Sonra Onur'a kız istedim. Yüzüklerini taktım. Onur da Fenerbahçe'ye transferi sürecinde, 'Ben Fenerbahçe'de oynamam' dedi." açıklamasını yaptı.

 

Kayserispor Başkanı Çamlıdan Onur Bulut için çok sert açıklama: Bunlar akıllı, biz salağız

'PROTOKOLDE YOK YOK'

Tartışmalara yol açan protokole de değinen Ali Çamlı, "Beşiktaş, sözleşmesi devam eden oyuncu ile gizli gizli görüşme yapmış. En son Fenerbahçe ile menajerler görüştü. Menajerler daha sonra Kayserispor ile sözleşme uzatma kararı aldı. Sözleşme uzatmak için kulüpte buluştuk. Neticede Onur'un babası ve menajeri imzalama baskısı yaptı.

Haberin Devamı

'BUNLAR AKILLI, BİZ SALAĞIZ'

Bunlar bir protokol hazırlamış, protokolde yok yok. Ne gelirse yazmışlar. Başkan vekili Nurettin Açıkalın imza atmış. Sanırım bunlar akıllı biz salağız. Ben niye böyle bir protokolü imzalayayım. 1 milyon Euro'ya serbest kalma maddesi varmış. Fenerbahçe ile transfer görüşmesi de böylece bitmiş oldu. Beşiktaş, bu maddeye göre 1 milyon Euro Kayserispor hesabına para yatırarak Onur'u transfer etti. Bu saatten sonra kim haklıysa mahkeme karar verecek" dedi.

ÇOK KONUŞULACAK YAZI

Beşiktaş ile Kayserispor arasındaki Onur Bulut krizi büyüyerek devam ederken Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım konuyla alakalı bir yazı kaleme aldı. İşte Yıldırım’ın çok konuşulacak o yazısı;

ONUR'UN DURUMU ONUR'A BAĞLI!
Şenol Güneş, göreve gelir gelmez, Kayserispor’lu Onur’un ismini attı ortaya. Bu futbolcuya, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da talip olduğu ileri sürüldü. Beşiktaş, önce takas formülü önerdi. Ancak seçim kongresi gerekçe gösterilip net cevap ve muhatap bulamadı. Transfer öncesi yaşananların özeti bu. Fenerbahçe, tecrübeli futbolcu için kulübünü ile temasa geçti. Belli bir zeminde anlaşma sağlandığı belirtildi. İşte tam bu sırada Onur, Beşiktaş’a imza attı. Burada ne Kayserispor ne de Beşiktaş’ın kabahati yok. Sorumluluk futbolcuda. Şöyle ki; futbolcunun temsilcisi, “3 sene sözleşme uzattık. Ancak 1.1 milyon Euro karşılığı ayrılma maddemiz var. İlgili yazışmalar ve yaptığımız ek protokol burada“ diye sözlü ifade ve yazılı ibrazda bulundu.

Haberin Devamı

Kayserispor Başkanı Çamlıdan Onur Bulut için çok sert açıklama: Bunlar akıllı, biz salağız

ZORLA ALACAK DEĞİL!
Beşiktaş Yönetimi, buna istinaden o parayı serbest kalsın diye yatırdı. Kayserispor, bunu kabul etmeyip geri gönderdi. Zira futbolcu ile yapılan ve federasyona gönderilip onaylanan sözleşmede böyle ayrılık maddesi olmadığının altını çizdi. Futbolcunun sunduğu protokolün ise sözleşme imza yetkisi olmayan biri tarafından yapıldığını açıkladı. Taraflar, konuyu uyuşmazlık çözüm kurulu (UÇK) ya taşıma arefesindeler. Onur Bulut... Yok yere olayın buralara gelmesine sebep olan kişidir. Fenerbahçe, bonservisi için 2.9 milyon Euro karşılığı anlaşmaya varmış. Kulüpler anlaşmış. Çıkıp, “Ben Beşiktaş’ta oynamak istiyorum dersin. Fenerbahçe aradan çekilir. Zorla alacak değil.

BAĞIMSIZ HAREKET ETİK DEĞİL
Resmi sözleşmende yazmayan, ancak ek protokolde var olduğunu iddia ettiğin özel maddeye gelince. Önce Kayserispor Başkanı ile konuşur, anlaşır parayı ödeyip serbest kalırsın. Her ne olursa olsun, sözleşmen olduğu kulüpten bağımsız hareket etmek hiç etik değil. Yarın çıkıp farklı kulübe gidip, Beşiktaş’ı benzer durum içine sokmayacağını kimse garanti edemez. Öyle değil mi?
Bu olay yıllar öncesini hatırlattı. Mehmet Topuz transferi. Formalar giyildi, pozlar verildi Antalya’da. Sonrası malum.
İşte bu yüzden Onur Bulut, olayı çözecek kişi sensin. UÇK hukuki boyutu inceler, bir karar verir. Orası ayrı. Ancak vicdanlarda her iki kulüp ve spor kamuoyunun rahatsız olmayacağı sonuç önemli.

KAOTİK ORTAM YARATTI
Beşiktaş ve formasını giydiğin kulüpleri bir kaotik ortama sürükledin. Karşı karşıya getirdin. İki kulüp yöneticileri, sosyal medyadan birbirlerine meydan okumaya kadar gittiler. Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas süreçte, saçma sapan transfer gündemi yarattın. Ara dönemde birçok transfer yapıldı. Sessiz, sedasız. Bir tek sen varsın masada. Yersiz, zamansız, gereksiz. Buradan çıkaracak olan tek adres yine sensin. Lütfen gereğini yap artık!

Dele Alli'nin Everton'a Attığı Goller

YORUM YAZ